1 Haziran 2009 Pazartesi

GUARDIOLA GAY Mİ?

-Mİ soru eksiz başlığı dün Fatih Altaylı hatırlattı. Altaylı, eşcinsel hakem ile ilgili olarak bazı spor yazarlarının olumsuz görüşlerini eleştirmek için ortaya attı konuyu. "Guardiola'yı, O'nun oynattığı Barcelona'yı övüyorsunuz da eşcinsel hakem konusunda niye önyargılısınız? Yoksa Guardiola'nın gay olduğunu bilmiyor musunuz?" şeklinde sitemde bulunuyor Altaylı. Spor yazarlarını eleştirme konusunda haklıdır Altaylı birşey diyemem. Ancak kendisi çok mu emindir Guardiola'nın gay olduğundan yoksa bir kuyuya taş atmış birilerinin çıkarmasını mı bekliyor acaba? Kullandığı ifade oldukça emin olduğu yönünde. Herşeyden önce gay olsa ne olur olmasa ne olur?! Fikrim bu, ama bahsetmek istediğim bu değil. Fatih Altaylı gerçekten Guardiola'nın gay olduğunu düşünüyorsa O'nu böyle düşünmeye iten en önemli kaynak Josep Maria Minguella'dır.
Guardiola'nın gay olduğu iddiasını ortaya atan kişi Josep Maria Minguella kimdir peki? Barcelona'nın eski başkan adaylarından olup seçilemeyen ve reklam yapmaya çalışan biri diyebiliriz kısaca. Barcelona'nın sezonu 3 kupayla kapatacağını sanırım önceden gören ve yoluna taş koymaya çalışan Minguella geçen yıl Aralık ayında yayınladığı kitabında futbol dünyasında yaşadıklarını anlatırken, Barcelona kulübü ile ilgili bazı sırları ve düşüncelerini de okuyucularıyla paylaşıyordu. Minguella 2001 yılında Guardiola'nın Barcelona'yı bırakıp İtalyan takımı Brescia'ya transfer olmasını, o dönem medya ve kulüp çevresinden özel yaşamı ve gay olduğu ile ilgili gelen tepkilerden kaçmak istemesine bağlıyor. Peki bu doğru mu? Fatih Altaylı gibi kesin bir ifade kullanamayacağımı sadece gay olmadığına inandığımı söyleyebilirim. Minguella'nın iddiasında işaret ettiği yıl 2001. Guardiola'nın o tarihten sonra 1'i geçen yıl doğmuş olmak üzere 3 çocuğu oldu. Eşiyle birlikte aktif bir seks yaşamının olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz heralde! Herşeyden önce şunu da belirtmek gerekir ki, Minguella'nın iddiası Barcelona camiasında ve İspanyol basınında çok fazla ilgi görmemiş, büyütülmemiştir. Neyse aslında bu gereksiz konuyla daha fazla sıkmayayım sizi. Guardiola gay'dir ya da değildir; beni şu aşamada sadece teknik direktörlüğü ilgilendirir, özel yaşamı ise O'nun üzerinden prim yapmak isteyenleri...

15 yorum:

ozdemirmusta dedi ki...

yakında tecavüzün kitabını yazacak adam, ne gayiymiş! yalan konuşma fatih altaylı :)

Unknown dedi ki...

yanlış biliniyor. kendisi gay değil Bİ dir. en azından 3 sene öncesine kadar öyleydi. eski sevgiliside sevdiğim arkadaşlarımdan biridir.

Sade dedi ki...

acetoya giriyorum gay mi sende de öyle anlamadım siz beraber mi post hazırlıyorsunuz? Yoksa sadece tesadüf mü oluyor? Yoksa aynı kaynağımı kullanıyorsunuz?

PENNEARABIATA dedi ki...

@sade

sadece tesadüf. Kaynak konusuna gelince, ikimizin de özel bir İspanya muhabiri yok tabiiki. İkimiz de gündemi takip ediyoruz ve araştırmalarımızı iyi yapıyoruz o kadar.

venezia dedi ki...

hatta barcalı oyuncuların bu sezonki performanslarının artmasında guardiolanın büyük etkisi(!) olduğu dilden dile dolaşan bir şehir efsanesidir !

hay allam yaa, hiç mi işi gücü yok biri ispanyol diğeri türk bu 2 arkadaşın.. zaten o türk gazetecenin ;

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?viewid=357738

meşhur yazısından sonra --türkiye'nin başkenti ankara'dır -- diyee bi yazı yazsa 'ulan bu böyle diosa kesin değişmiştir bizim başkent :)' tarzında yaklaştığım için yine aynısını yaptım..

lyotard dedi ki...

gay değilse bile, pep'in giyinme konusunda bir gay zevkine (pleasure) sahip olduğu çok açık! zaten böylesine bir stile sahip kim kaldı ki? bir löw bir de pep!
bu arada bu da yazılsa ne güzel olur!
löw türkiye'ye geldiğinde teknik direktörler "aşortman"larla saha kenarında yerini alırdı, en halliceleri (denizli) omuzlarına kazak atardı. löw o dönemin en canti teknik direktörü olarak boğazlı penye ve ceket giymiş, saha kenarını podyuma çevirmişti. son avrupa kupasında da formundan hiçbir şey kaybetmediğini gösterdi açıkçası!
işte yazı konusu önerim: canti teknik direktörler :)

abeyle dedi ki...

Guardiola ile konuştum haberler iyi :)
Şaka bir yana Altaylı'nın oltasına bu kadar kişinin takılması asıl ilginç olan.

aşkın dedi ki...

pelin
Arkadaşınızın Pep ile ilişkisinin tefrikaları yayınlanacak mı?
Facebook adresinde Pep ile fotoları var mıdır?
Yoksa evli olduğu için mantık yürütüp kuyuya taş mı atıyorsunuz?

ACY dedi ki...

ya $imdi bende dahil olmak uzere cogunluk 'abi gay olsa nolur olmasa nolur o kendi tercihi bizi baglamaz onemli olan oynattigi futbol cart curt' diyoruz fakat bu tercihteki bi ki$inin kendi tuttugumuz takimin ba$inda olmasi durumunda olu$acak ortami duyacagimiz muhtemel rahatsizligi ve ezeli rakibimizin diline nasil du$ecegimizi hic du$unmuyoruz ne bileyim yurtdi$inda olursa tamam beni baglamaz da bizim takimlarda olursa baglar sanirim..

darkhorse dedi ki...

Gay olmuş olmamış ne önemi var ? Ben bu adamın bu sene yaptıkları sayesinde futbolu daha da çok sevdim.Guardiola sayesinde haftalarca futbol ziyafeti yaptık ekran başında.Bu satırları okuyan insanlara sadece şunu soruyorum.Fatih Altaylı bugüne kadar size ne kattı arkadaşlar ? veya size helal olsun dedirtecek ne yaptı bu adam ? Bu insanın ciddiye alınıp bloglarda adının bile geçmemesi lazım.Yoksa kendilerini dev aynalarında görmeye devam ederler...

Unknown dedi ki...

@aşkın
3 sene önce Costa del Sol sahilleri bu ilişkiye şahitti. bundan başka bişide söyliyemem. ister inanırsın ister sallamazsın :) sevgilerimle

varol döken dedi ki...

costa del sol sahillerinde olan costa del sol sahillerinde kalıyordu hani...

küçük casusumuzu ayıplıyor, guardialo ya baskılardan yılmamasını diliyoruz... fatih altaylı evet ispanyol basınında çok güçlü, sözü dinlenen, dürüst, ahlaklı bir kalem olabilir ama guardiola işine odaklanmalı, bu baskıyı kaldıramayacaksa barcelona'da stoichkov'unkini kaldıramıyorsa costa del sol'da ne işi var!!!

Oğuz Serdar dedi ki...

At yalanı severler(!) inananı demişler ya bu da o hesap. Yazık ya acıyorum böyle şeylerin muhabbetini yapıp da inananlara.

Guardiola bir gecede 62 (!) kadınla birlikte olabiliyormuş, üçleme (!)yapıyormuş hatta. Kaynak: k...m.

Kadir dedi ki...

Yanlış hatırlamıyorsam Fatih Altaylı'nın GS yöneticisi olduğu dönemde (sanırım başkan Mehmet Cansun'du) GS Guardiola'yı istemiş fakat Fatih Altaylı basın açıklaması yapıp takımın bu kadar yüksek maliyetin altına girmesine izin vermeyeceğim demişti. Sadece dip not.

lionel dedi ki...

Böyle bir muhabbetin sadece bizim memlekette yapılması ilgimi çekiyor.acaba biz mi gay olma durumunu çok ciddiye alıyoruz yoksa bu gavurlar çok mu olağan görüyor.Hiçbir yerde ne bir fotoğraf ne de çıkıp da ben sevgilisiyim diyen bir adam var.misal guti nin fotoları yayınlanmıştı.

Karısı,çocukları olan biri hakkında atıp tutmak açıkçası bana doğru gelmiyor.