28 Haziran 2009 Pazar

KONFEDERASYON KUPASI FİNALİ

Ankette Ömer Üründül ile ilgili şıkkın en fazla tıklanması beni şaşırttı açıkçası. Çoğunluk, Ömer Üründül'ün bugünkü maçta Robinho'ya ya da herhangi bir Brezilyalı'ya sallayacağını, ABD'yi ise öveceğini düşünüyor. Bu şıkka oy verenler acaba Ömer Üründül'ün maçı bu şekilde yorumlamasını doğru bulacaklarından mı tercihlerini bu yönde yaptılar bilmiyorum. Ama zannetmiyorum da. Ömer Üründül'ün maç yorumlarken duygularını ve o anki ruh halini çok yansıttığını düşünüyorum. Stadyum programında ya da gazetedeki köşesinde yazdıkları için birşey diyemem ama bilinçli ve bilgili futbol seyircisine Sayın Üründül'ün maçlarda yaptığı yorumlar çok sıradan geliyor ve yavan kaçıyor. Sevenlere de saygım sonsuz. Ama dediğim gibi fazlasını bekleyenler için birşeyler eksik kalıyor. Futbol literatürümüze "Bloklar arası bağlantı" tanımlamasını sokan Ömer Üründül'ün futbolun içinden gelmesine rağmen emsalleri gibi bu işi para için yapmadığını hatırlatmakta da fayda var. Spor medyasında yer almasının en önemli belki de tek sebebi zevk. İşadamı bir babanın oğlu olması ve babasının ilerleyen yaşına rağmen halen inşaat şirketinin başında oturuyor olması Ömer Üründül'e futbola olan tutkusunu tatmin etmesi için hem vakit hem de nakit sağlıyor. Konfederasyon Kupası maçlarını yorumlarken kendisini beğenmeyen futbolseverlerin Burger King'ten aldıkları her menü sayesinde Ömer Üründül'ü biraz daha zengin ettiklerini ve belki de bu maçları karşılık beklemeden yorumlamasına katkıda bulunduklarını da belirteyim. Allah daha çok versin kimsenin malında gözümüz yok. Ayrıca Burger King'i de severim. 10 yıl önce TV8'de çalışırken, öğle ve akşam yemekleri şirkete Burger King'ten gelirdi. Ömer Üründül'ün pazar akşamları yayınlanan futbol programına daimi konuk olmak için yönetimle böyle bir anlaşma yaptığı yönünde bir rivayet vardı. Abartmıyorum hergün bedava whooper ve chicken royale menü yerdik. Karnımda o dönem çıkan hamburger ağacının dallarını daha yeni kestirdim. :)
Ben oyumu Brezilya kazanır ama ABD oldukça zorlar şıkkından yana kullandım. Ama Blatter'in maçın ardından vuvuzela ticaretine başlayacağına hatta başlamış olabileceğine bile inanıyorum. Neyse şaka bir yana, ABD milli takımının futbol tarihindeki en önemli maça çıkacağını düşünürsek sambacıları sahip oldukları inanç ve kondüsyon sayesinde bir hayli zorlayacakları söyleyebiliriz. Yarı finalde kendi ceza sahalarını ve önünü iyi kapatmışlar ve Xavi'yi iyi kitlemişlerdi. İspanya, ikinci bir oyun kurucunun yani Iniesta'nın yeteneklerine çok fazla ihtiyaç duyduğundan maçı lehine çevirmeyi başaramamıştı. Ancak bu kez antrenör Bob Bradley'nin işi daha zor olacak. Çünkü karşısında beyin olarak gördüğü ve kitlemek zorunda olduğu sadece 1 oyuncu yok. Kaka, Robinho ve diğerlerine karşı çok yönlü hamleler yapmak zorunda. İspanya karşısında Çanakkale Geçilmez'i oynayan ABD'nin katı savunmasını açma yönünde Brezilya'nın elinde daha fazla silah olacak. Ne olursa olsun her yönüyle güzel bir maç izlemek dileğiyle...

6 yorum:

bjkmad dedi ki...

ömer üründül'ün yorumladığı maçların sesini kısarak izliyorum.ŞL maçlarını anlatan başta ilker yasin olmak üzere çok değerli(!) sunucuları ne kadar deli ediyorsa beni,üründül de aynı şekilde kafayı yedirtiyor adama.heralde para almıyor diye herkes onu tercih ediyor.son topuz transferine kadar yansız olduğunu düşündüğüm NTV'nin de rengini belli etmesinden sonra elle tutulur,kaliteli,tarafsız ne bir yorumcu var ne de program.
burdan medya'ya sesleniyorum:çekin pis ellerinizi futbol'un üstünden=)

raul #7 dedi ki...

3.lük maçını Ömer Üründül süz izledim.hiç zevk almadım şahsen. ben seviyorum ya adamı.özelikle de ses tonunu.güzel bi gol olduğunda ooo diye bağırmasını..

tofi dedi ki...

ikisi de bayıyor, kerem öncel de gereksiz sekilde abartiyor durumu, abd-ispanya macında son düdük caldıgında, sanki Türkiye tur atladı, sana noluyo ki anlamıyorum

bonaventure dedi ki...

bende sevmezdim ömer ürübdülü ama 3. lük maçında keremtuncel'in onsuz bir hiç olduğunu anladım. hep bir eksiklik vardı maç içinde:)

fuleliyorum dedi ki...

Kollektif futbol dünyasının bir numaralı adamı sayın Üründülün ismini görünce tıklayasım geldi hemen o kısıma, blatter vuvuzela ilişkisinede başka bi bilgisayardan oy verdim sanki

emir dedi ki...

ömer üründülsüz olmaz kardeşim :) yalnız adam anlıo yarı finalde alves die bıktırdı 10 kere söledi adam oyuna girdi 2 dk sona frikik oldu atacak dedi ordan koydu :D bide finalde 2-2 olunca 75te brezilya alır dedi herkes böle nokta tespitler yapamaz ama kollektif fln bayıyo bazn bide adam az konuşuo ;)