24 Haziran 2009 Çarşamba

RAFAEL VAN DER VAART

Real Madrid'lilerden gidiyorum bu aralar. Van der Vaart da Real Madrid'de dikiş tutturamayanlardan biri. Oysa ki Schuster yönetimindeki Real Madrid'de çok da iyi bir başlangıç yapmıştı. Sezon öncesi hazırlık kampının yıldızlarından biriydi, ligde de attığı goller ve asistleriyle ilk haftalarsa sükse yaptı ama sonradan takım olarak kötü gidişleri, ardından Juande Ramos'un gelmesiyle yedek kalmaya başlamasıyla Hollandalı adına sezonun geri kalanı pek de iyi geçmedi. Ramos'un ikinci yarılarda oyuna sürdüğü futbolcu etiketi yapıştı sırtına. Ajax futbol akademisinden yetişmiş, hem Ajax'ta hem de Hamburg'da iyi işler yapmış Van der Vaart büyük ümitlerle transfer edilmişti. Ancak yerinin Akdeniz'den çok kuzey Avrupa olduğu anlaşıldı. Şimdi tekrar Ajax'a ya da Almanya'da bir takıma dönmenin hesaplarını yapıyor. L'equipe, eski takımı Hamburg'a dönmesinin kuvvetle muhtemel olduğunu yazıyor. Werder Bremen'in de istediği söyleniyor. Diego'nun yerine düşünüyor olabilirler, Mesut'un biraz daha pişmesi lazım sonuçta. Belli de olmaz, bakarsınız Haldun Üstünel - Rijkaard işbirliği ile bir bakmışız Atatürk Havalimanı'na gelmiş.

** Real Madrid Raul Albiol transferini de bitirmek üzere. Valencia'yla 15 milyon euro karşılığında anlaşmaya vardıkları söyleniyor. 5 yıl önce Valencia onu Getafe'ye kiralık olarak vermişti. Babası ile takıma katılmak için Madrid'e giderken çok ciddi bir trafik kazası geçirmiş ve hayati tehlikesi bulunduğu için yoğun bakımda kalmıştı. Futbol hayatının bitebileceği söyleniyordu ama hızla toparladı kendini ve sezonun 2. yarısına yetişti, iyi bir performans da ortaya koydu Getafe ile ve sezon sonunda tekrar Valencia'ya döndü. Hem kulüp hem de milli takımdaki yükselişi de ardından başladı. Real Madrid kulübünden resmi açıklama yapıldıktan sonra önümüzdeki günlerde O'nu tekrar bir transfer için Madrid yolculuğu bekliyor. Umarım bu kez sapasağlam takımına varır.

7 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

dAHA ÖNCE BENDE DEĞİNMİŞTİM O MEVZUYA :)

http://hakanbaysal.blogspot.com/2009/06/sec-begen-al.html

mondo trasho dedi ki...

paramız yok ki.
alamayız:(

anonim dedi ki...

aaah ah...

düşüncesi bile insanın ağzını sulandırıyor ama almanya'ya daha yakın gibi görünüyor. aslına bakarsanız benim aklıma muhtemel bir ribery transferiyle bayern'e gider gibi geliyor. tam da bayern'e yakışacak bir isim. aklı varsa bayern yöneticilerinin ribery'i satar üstüne de rafael'i alırlar. hatta piyangodan wesley'i de alırlarsa dadından yinmez vallahi billahi. neyse ben bir salyalarımı silip geliyorum.

dinipro dedi ki...

Albiol'un iyi özellikleri var . Bi stoper olarak ayağı iyi , havadan ve yerden kademeleri de iyi . Ancak en önemli handikapı "ağır" .

Real maçlarının genelde rakip yarı sahada , hücum üstüne hücum şeklinde geçeceğini düşünürsek , stoperlerin kesinlikle seri hızlı adamlar olması kaçınılmaz . Sezon boyunca bol bol Etoo gibi zıpırları arkadan kovalarken görebiliriz Albiol'u .

Bhut_Jolokia dedi ki...

Haldun Üstünel varsa transferde umut vardır diyorum ben yine de :)

Ayberk dedi ki...

Gelmesini en cok istedigim futbolcu. Hala umidim var. Haydi be Haldun Ustunel...

Philia Network dedi ki...

Eşi Slyvia gögüs kanseri tedavisi görüyor. Hollanda'ya dönüşü muhtemel.