5 Haziran 2009 Cuma

RIJKAARD'IN TRANSFERLERİ

Frank Rijkaard'ın 4 milyon euro karşılığında anlaşma sağladığı ifade ediliyor. Hollanda'lı 1 sezon uzak kaldığı teknik adamlığa Galatasaray ile geri dönecek. Başkan Adnan Polat basın toplantısında, transferde aslan payının Haldun Üstünel'de olduğunu söyledi. Hollandalı'nın istediği transferleri de en kısa sürede tamamlayacaklarını belirtti. Rijkaard demek futbol ekolü demek ve sarı kırmızılılara mutlaka bir futbol karakteri oturtmaya çalışacaktır. Bunu sağlaması içinde tanıdığı, daha önceden çalıştığı, maddi olarak makul futbolcuları transfer etmek isteyecektir. Bu doğrultuda birkaç isim çıkarttım, benim aklıma gelenler ilk aşamada bunlar. Bu futbolculardan bazıları kiralık olarak bazıları da bonservisi ile alınabilir.

28 yorum:

omega dedi ki...

Haldün üstünel gerçekten her yönetime lazım bir adam.Adnanx2 gibi pek de konuşmuyor.Ama yaz döneminde çok işler beceriyor.
Transfer kousunda da bildiğim kadarıyla Bojan seneye Deportivo'da kiralık oynayacak.Yani o iş biraz zor.

Unknown dedi ki...

Ali abicim, yahu tamam şu Galatasarayımız Real Madridi'in 2000'den sonra izlemeye başladığı büyüyerek başarı-düzlüğe çıkma politikasını izliyor da şayet bu adamlara da 2 veya daha fazla milyon euro'luk sözleşmeler verirsek, üstüne talibi olan oyuncuları da satmazsak bu stratejinin suyu çıkmaz mı? Lazio batmazdan evvel Mendieta'ya 40 milyon dolar verdiklerini hatırlarım. Galatasaray'ın geleceği için endişeliyim. Sen ne diyorsun acaba?

PENNEARABIATA dedi ki...

belliki bu sezon gerçek anlamda galatasaray yönetimi önlerindeki birkaç yılın takımını yaratma çabasında. rijkaard bir misyon üstlenecek, skibbe'nin tam olarak oturtamadığı sistemi, floryada disiplin, saha ve saha dışında profesyonellik, çok pas yapan, hücuma hızlı kalkabilen bir takım yaratma çabasındalar. galatasarayda talibi olan futbolculara da ki bunlar mehmet topal ve arda'dır, bu sistem içinde olması gerekenler. futbolculara da 2, 3 veya 4 milyon euro verebilmeyi eğer rijkaardı getirdilerse göze almış, anlaşma olmadan önce çoktan bu konuda fikir birliğine varmışlardır. rijkaard da gelmeyi öyle kabul etmiştir.

Quaresma7 dedi ki...

Bojan'ın ihtimaller içinde olması şaşırtıcı. Mümkün değil. İniesta gelir, Bojan kiralık bile gelmez.

PENNEARABIATA dedi ki...

@querasma7

neden şaşırtıcı açıklar mısın lütfen?

erdersson dedi ki...

galataraya çok iyi bir forvet lazım.girilen pozisyonları atacak.gs bu sene çok pozisyona girdi ama atamadı.bundan biraz da kaybetti şampiyınluğu.ilginç gelebilir ama kamanan gs da çok iş yapar.anelkaya benzetiyorum.patlayıcı forvetlerden.buldumu atar.baros çok pozisyona girer(buda güzel birşeydir) ama sadece birini atar.kamanan alınırsa iyi transfer olur bence.

Unknown dedi ki...

Tutarsa gerçekten çok güzel olacak zaten. Bu Hollandalı'lar 4 tane İstanbul semtinin toplamı kadar nüfustan neler çıkarıyorlar. Galatasaray'da da umarım yurtdışından da gerekli isimleri getirerek bu potansiyeli değerlendirirler ve 2-3 sene içerisinde Galatasaray yeni stadıyla, oturmuş düzeniyle Şampiyonlar Ligi'nin müdavimlerinden olur. Ama 09-10 sezonunda başarı gerçekten şart.
Çünkü Galatasaray biraz daha tökezlerse bu iş GAP'a döncek gibi duruyor.

Unknown dedi ki...

Bojan gayet rahat gelir şahsi olarak ikna edilirse. Barcelona'da gelecekli bir zafer purosu olmaktansa burda ciddi ciddi ilk 11 çıkması henüz 18 yaşındaki bir futbolcu için çok faydalı olur. Barcelona'nın onun bu sezon son 15 dakika adamı olarak kullanımından ziyade tamamen hazır haline yatırım yapacağını düşünmek de zor değil.

Liverbird dedi ki...

Barcelona Bojan'ı kiralık vermeyi düşünürse gayet de gelebilir yani. Burada sürekli oynar, Avrupa'da oynamış olur, kendisini A takıma çıkaran hocayla beraber olur.

PENNEARABIATA dedi ki...

o değil de rijkaard ile 2 pas yapsak floryada. 88 avrupa şampiyonasında en sevdiğim futbolculardan biriydi, mahalle maçlarında mutlaka bir arkadaş rijkaard olurdu. hey gidi beeee

Genel Sekreter Vak dedi ki...

van der vaartı kiralık,emanayı bonservisiyle birlikte getirmeye çalıştığımızı,özellikle emana'nın işinin bittiğini,sağda solda,öyle çok kayda değer olmayan yerlerde,forumlarda okudum.duyum diyen var,tüyo diyen var ama güven olmayacağı aşikar,yinede aklımızda bulunsun bu isimler.

felix mourinho dedi ki...

rijkaard adına adam getirmesi kısmı güzelde, hollandalı'nın galatasaray'da ne oynatacağını öğrensek, bilsek keşke. skibbe'nin benfica ve hertha deplasmanlarında oynattığı 4-2-3-1 mi yoksa o hollanda total futbol'u mu? total futbol yerleştirme çabasındaysa ilk hedefi orta sahaya bir adam almak olacaktır. o değilse lincoln durumu var. onunla mı onsuz mu?

hepsi bi kenara baros-nistelrooy olsa.. arif ve hakan gibi birbirini tamamlasalar..

ssim dedi ki...

krkic'in kiralık olarak gelme şansı var açıkçası. imkansızda değil. zaten kiralık gidebileceği yönünde haberler çıkmıştı. iniesta örneğinide anlamadım açıkçası.

bonaventure dedi ki...

RVN yi, sylvinho'yu, gudjohnssen'i getireceksek rijkaard a ne gerek vardı. bi ayhan bi kewell yeter ortayaşlı topçu sınıfına. gerisi genç ve 26 civarlarında topçulardan oluşmalı.

krkıc gelse tadından yenmez. ama bu sezon ille de başarı için çırpınmanın da anlamı yok. 2 sene çnceye göre takımın neredeyse tamamı değişmiş olacak bu sene. ayhan ve altyapıdn katılanlar haricinde bütün eskiler gidiyor. yani iskeletin üstüne cila atılıyor. işin ustasına bırakılıyor birazda. güzel günler yakın. ama sabırlı olmak gerekiyor.

Quaresma7 dedi ki...

Şöyle bakalım olaya. Barcelona hucumdayken top kimin ayağına geldiğinde yaktı topu dediniz? Henry bu takımın temposunu düşürüyor, bireysellikte hucumdaki diğer oyuncuların yarısı kadar yeteneği kalmamış. Şampiyonlar liginde 722 dakika oynamış, 85 top kaybı yapmış. Top kaybında dünyada rekorları alt üst eden eto'o bile 811 dakikada 73 top kaybı yapmış. Ki top kaybına en müsait maçta (chelsea) oynamadı! Gardiola'nın Messi ve Ronaldo ile beraber dünyanın en iyi wingerını 1 sene daha yanında oturtacağını düşünmek polyannacılık. Ki tamda onun mevkisinde rezilleri oynayan, takımın üstünden geçinip bilmem kaç gol atıp bilmem kaç asist yapan henry var. Bu adam o takıma yakışmıyor ayıptır artık oyanayacak Bojan.

lionel dedi ki...

arkadaşlar bojanın kiralık olarak isteyen onlarca klup oldugu konusuluyor.ama son haberlere göre büyük ihtimalle kadroda kalıcak.zaten forvet hattında çok fazla rotasyon şansı yok pepin,kalıcaktır.gudjohnsen ile rvn gerçekçi gibi duruyor, gudjohnsen daha bir olabilir gibi duruyor.guddy nin de bonservis maliyetinden çok kişisel maliyeti çok fazla. su an 3.5m euro alıyor.galataya gelse hadi aldı 1.5 diyelim uçurum var.2m için bi sene daha klubede otururum daha iyi diyebilir ya da az bir fark azalmayla ayrılmayı düşünebilir.saygılar.

cobija dedi ki...

Aslında Rijkaard transfer Fotomaç'ın sponsorluğunda yapılmış olabilir. Ronaldinho'yu Fener'e transfer ederken pek somut dayanakları yoktu ama Rijkaard gelince hergün Ronaldinho bizim Krkic sizin Messi onun gelecekler akın akın.

Koray Gök dedi ki...

Rijkaard'a yıllık 4 milyon eurocuk veren kulübün transfere ayıracak bir 15-20 kağıdı vardır diyorum ben.Rijkaard forması çıksın Lincoln'den fazla satar diyorum bir de. :)

HaCiTo dedi ki...

@ quaresma7,

Bojan Krkic'in bu yaz Barcelona tarafından kiralanacağını artık La Paz'daki dağda konaklayan Sağır Sultan bile duydu. Şu adaylar içinde de en mantıklısı odur kanımca. Posası çıkmış bir Gudjhonsen, 35 yaşındaki Silvinho ve sakatlıktan nasıl döneceği muamma olan RvN'ye oranla 21 yaşındaki çakır gözlü patlayıcı genci tercih ederim bir yıllığına da olsa...

TheRealBigLebowski dedi ki...

bence bir degil 2 hollandali gelicek. biri seedorf olacak gibi. digeride nistelrooy olabilir.

sunshine dedi ki...

GUDJOHNSSEN dışındaki gelenler için sevinebilirim.Ama benim düşüncem rijkaard bir yıldır boşta ve öyle bilindiklerin dışında çok futbolcu tespit etmiştir.O yüzden bence gene bizi ters köşe yapacaklarmış gibi geliyor.

fatih dedi ki...

hollanda liginden almaları daha mantıklı olur...

ozdemirmusta dedi ki...

sneijder'in kardesi var ajax altyapısında taş gibi cocuk, onu getirsin.

bojan'a gerek yok, kiralık coluk cocuk yetiştirmekle ugrasmayalım :) zaten ispanya dışına da kiralamazlar herhalde.

gudjohnssen ise çanakkale dardanel sporda oynar ancak =)

golden sonra, " ruud ruud ruud " diye bagırmak, bana uyar!

venezia dedi ki...

yanılmıyorsam sylvinho futbolu bırakıyor, bırakmasa bile % 90 ihtimalle bir çok vatandaşı gibi o da brezilya'ya dönecektir.ayrıca daha önce de söyledim kesinlikle '' sağlam '' bir nistelrooy'un türkiye'ye(türkiye diyorum bakın) geleceğini sanmıyorum.

Quaresma7 dedi ki...

O zaman bakalım sağır sultanın duyduğumu doğru yoksa bojanın henryi keseceğimi.

OKOROKWO dedi ki...

Ya bencede bojan hayalden oteye gıdemez arkadaslar bıraz gercekcı olalım ben fenerbahcelıyım ama onun ıcın soylemıyorum ama bugun turkıyedekı 3 buyuk kulupten hıcbırı bu futbolcuyu alamaz dıger ıhtımaller cok kuvvetlı bana gore gelecek ısım ya gudjohnsen yada nıstelrooydur BOJAN HAYAL BARCELONA BU YASTAKI VE BUKADAR YETENEKLI FUTBOLCUYU BIRAKMAZ

ACY dedi ki...

@ quaresma7

arkadaşım sen ne hırs yapmışın böle gelemez de illaki gelemez henry'i keser falan diye, ayrıca ben pek rastlamadım bojanın çizgide oynadığına o geneldeceza sahasıiçi karambol golleri adamı senin rüyana girmiş heralde ondan bu iddian..

ankete gelirsekhiçbiri gelmesin tottenhama geri dönen ve önümüzdeki yıl kadroda düşünülmeyen geovanidos santos gelsin =)

Murat1905 dedi ki...

Acetodan sorumlu R.Madrid Sportif Direktörü Ramon ile anlaştık.

RVN ve Drenthe :D