1 Haziran 2009 Pazartesi

TÜRKİYE'DE SEZONUN FUTBOLCUSU

Türkiye'de sezonun futbolcusu anketini tamamladık, sonuçları sağ üst köşede görebilirsiniz. Öncelikle listenin sizlerden gelen futbolcu isimleriyle oluşturulduğunu birkez daha hatırlatalım. 3394 kişi oy kullandı ve oyların 1005'ini alan Milan Baros naçizane anketimizle Türkiye'de sezonun futbolcusu seçildi. Baros'a ödülünü vermesi için futbol federasyonundan bir yetkilinin Çek golcünün evine gitmesini rica ettim. Baros'un tatile çıkacağını, ülkeden ayrılmadan biran evvel kendisini yakalayıp sürpriz yapmasını istedim. Şaka bir yana bu sezon hayalkırıklığı yaratan Galatasaray'da taraftarın gönlünü fetheden, sarı kırmızılıları izlemek için sebep yaratan isimlerden biriydi. Attığı 20 golle gol kralı oldu. Ben oyumu Bilica'ya vermiştim ancak beğenebilirsiniz beğenmeyebilirsiniz fakat Baros top tekniği, adam eksiltme becerisi ve hırsıyla Galatasaray'a gelmiş en iyi yabancılardan biridir. Harry Kewell ile birlikte sarı kırmızılılarda kalması gereken iki yabancıdan da biridir aynı zamanda. Yanına alınabilecek son vuruşlarda iyi bir golcüyle birlikte Galatasaray'ı gelecek sezon sırtlayacaktır.

İkinciliğin sahibi Bilica bu sezon ortaya koyduğu futbolla klasını gösterdi. Türkiye'deki en iyi savunma oyuncularının başında geliyor. Fizik gücü, hırsı, hava toplarındaki üstünlüğü ile Sivasspor'un ligi 2. bitirmesinde büyük pay sahibi. İstanbul takımlarından birine transferi kaçınılmaz olacaktı ve bunu gerçekleştiren de Fenerbahçe oldu. Lugano'nun yerini dolduracağına inanıyorum.

Üçüncülük ise Türkiye'de sadece yarım sezon forma giymesine rağmen Beşiktaş'lı olsun olmasın birçok futbolseverin beğenisini ve takdirini kazanan Fabian Ernst'e gidiyor. Alman futbolcu düşüşe geçtiği kariyerini ortaya koyduğu futbol ve yaşadığı şampiyonlukla yeniden ayağa kaldırmayı başardı. Tipik Alman disiplini ve konsantrasyonu ile gelecek sezon da Beşiktaş'ın vazgeçilmez isimlerinden biri olacaktır.

Listedeki diğer isimler Arda, Yusuf Şimşek, Lugano, Tello, Taner Gülleri ve diğerleri, hepsi takımları için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar, zaman zaman futbolun dışındaki çirkin görüntülerle ortaya çıktılar, zaman zaman da attıkları bir çalım, bir güzel gol, şık bir pasla alkışları aldılar. Sizler de beğendiğiniz, hakettiğini düşündüğünüz futbolcuya belki duygusallık da devreye girmiş olsa da oyunuzu verdiniz. Sonuçta her aslanın gönlünde yatan başkadır. Önümüzdeki sezon için isteğim, sadece güzel oyun isteyen biz taraftarlara, futbolcular, teknik adamlar, yöneticiler, hakemler, saha içi ve dışıyla daha kaliteli bir lig izlettirmeleri...

5 yorum:

M.T dedi ki...

ilk 3 sırada yabancı futbolcuların olması, yerli futbolcuların yetersizliğinde mi yoksa yabancı futbolcuların çok mu kaliteli olmasından kaynaklanıyor? bu da yeni bir tartışma konusu olsa gerek..

ilquer dedi ki...

@ murat

Biraz yabancı hayranlığı biraz da bu futbolcuların ön plana çıkmasından kaynaklanıyor. Baros gol kralı oldu, Bilica Sivas'ta çok olumlu işler yaptı, Ernst de Beşiktaş'ın çehresini değiştirdi takım şampiyon oldu.

mre dedi ki...

Hakan Balta'ya oy veren 55 kişiden biriyim o 55 arkadaşla buluşup Hakan Balta fan club kuralım. Evine gidelim plaket verelim. Hayranıyım ne yapayım :)

ACY dedi ki...

yahu ben bu bilica'nin hala buyuk bir takimda i$ yapamayacagini rezil olacagini ba$arisinin cok buyuk bir kisminin sivasin oyunu kendi yari sahasindaki 30-40 metreye siki$arak kabul etmesine bagli oldugunu ve arkada bosluk birakarak oynayan buyuk takimlarda basarili olamayacagini dusunuyorum, bu adamin beli donmuyor nonda yuruyerek gecti bu adami son macta yahu ne bileyim benimkide bi hincal uluc tespiti olarak tutarsa 'ben demi$tim' demek tutmazsa satir aralarinda kaybolup gitmek uzere kalsin burada =)

pclion dedi ki...

Hakan Balta ve 55. :) Apaç görmesin...