7 Temmuz 2009 Salı

2009-2010 FİKSTÜRÜ

Turkcell Süper Lig 7 Ağustos'ta başlıyor. 20 Aralık'ta ilk yarı sona erecek ve 2. yarı 22 Ocak'ta başlayacak. Sezon da 16 Mayıs'ta tamamlanacak.

1. HAFTA

Manisaspor - Eskişehirspor
Sivasspor - Trabzonspor
Antalyaspor - Ankaraspor
Bursaspor - Kasımpaşa
Gençlerbirliği - Kayserispor
Diyarbakırspor - Ankaragücü
Denizlispor - Fenerbahçe
Gaziantepspor - Galatasaray
İstanbul BŞB - Beşiktaş

Ligin ilk haftası 5. haftada Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak. 10. haftada Kadıköy'de Fenerbahçe - Galatasaray, 13. haftada Beşiktaş ile Fenerbahçe karşılaşacak. Dengeli bir dağılım olmuş. 3 büyükler sezonun ilk yarısında birbirlerine konuk olacak.

13 yorum:

beckham07 dedi ki...

fenerbahçe'li olarak ben fikstürü beğendim. son haftalara derbiler yıkılmamış bu sefer. sezonun son maçı da trabzonla içerde olması da bence güzel olmuş. hayırlı olsun. ama buna da kulp takıcaklar çıkacaktır, bakalım neden şikayet edicekler anti azizciler...

KP dedi ki...

Abi Merhaba,
Bişey danışmak istiyorum.

Sayısını unuttum,kaç sezondur son hafta Trabzon'la oynuyoruz.
Böyle bir tesadüf normalmidir.

Bu fikstür çekiminin bir sistemi var bildiğim kadarıyla. Böyle bir olasılık mantık sınırlarında mıdır?

Hakkaten merak ettim.

PENNEARABIATA dedi ki...

fikstür çekilirken bazı kriterler gözönünde bulunduruluyor. ancak fener ile trabzonun son hafta karşılaşmaları sanırım tesadüf. 90'lı yılların başında iki sezon üstüste oynanan real madrid - tenerife maçlarını hatırlayın. real'i şampiyonluktan eden maçları :)

designerk dedi ki...

fenerbahçe ye çalışmışlar yine. Üst üste zor maçı yok. Son 13 haftanın 10 haftası istanbul da. Bizimkiler önce trabzon ardından fener bir de sivasla kapışsınlar. fenerliler hala son hafta trabzon maçı var diye veryansın etsin. var mı böylesi...

Fabio Luciano dedi ki...

@designerk

fenerbahçe'ye çalışmışlar yine...

alıştınız tabi yıllardır bütün derbileri fenerbahçe ikinci yarı deplasmanda oynasın,hep küme düşmemeye oynayanlara deplasmana gitsin.son hafta trabzon ile oynasın..siz galatasaray ile son haftalara denk getirin maçınızı kim lazımsa o alsın..

gerçi aziz yıldırım bu belli mi olur elinin uzanmadığı yer yok değil mi?

designerk dedi ki...

@fabio luciano

gerçi aziz yıldırım bu belli mi olur elinin uzanmadığı yer yok değil mi?

Boşuna 3 sene üst üste şampiyon olucaz demiyor sizin başkan. Vardır bi bildiği...

Fabio Luciano dedi ki...

olmadı ligi galatasaray alır kupayı da siz alırsınız canım takma bu kadar kafana.

Adsız dedi ki...

@bourboun yanlıs hatırlamıyorsam bu sene ile birlikte 3 sene ust uste olacak.
galatasaraylı olarak begenmedim ben fiksturu. kalburustu anadolu takımları(bursa, antep, sivas, kayseri) ligin ilk 5-6 haftasında maclara cok daha fazla motive oluyorlar, dolayısıyla puan kaybı daha fazla oluyor. gaziantep'i kastetdim.

beckham07 dedi ki...

@ fabio luciano
hiç uğraşma, bunlar takmışlar aziz yıldırım'a.. herşeyi aziz'e bağlamak moda son zamanlarda. bi süredir bi lafım var yine tekrarlamak istiyorum 'bunların kafalarına taş düşse aziz yıldırım'ın inşaatından düştü' diye söylenirler.

bakın ne güzel transferler yapıyorsunuz, diğeri bu sezon iki kupa almış. biz mehmet topuz gibi karaktersiz almışız, lugano gitmiş, güzia çakma forvet, alex koşmaz, roberto carlos bitmiş vb. konuşursunuz nedir bu korku? bırakın artık aziz yıldırım'la uğraşmayı. bu adam bu kadar şeyi yapabiliyor da bu takım neden türkiye kupası alamıyor? bi türkiye kupası mı zor geliyor bu adama? iyi ki üç sene üstüste şampiyon olucaz dedi herşeyi oraya bağlıyorsunuz. korkmayın bu kadar...

designerk dedi ki...

Saygıdeğer FB li arkadaşlar. Sizden veya takımınızdan korkum yok. Hele son yıllarda size kaybettiğimiz maçlarda da oturup üzülmedim. Futboldur olur böyle şeyler, tadı da tuzu da budur dedim. Ama aleyhinize o kadar çok şey varki. Hakem kararlarından tutunda basketbol final maçı sonrası yaşananlar, federasyon başkanının tutumu vesaire vesaire. Bütün o tadı tuzu kaçıyor böyle şeylerle. Öyle herkes haddini bilecekte demiyorum. Yüzyıllık ebedi rekabet, ebedi dostlukta. Benim için her takım önemlidir ama sizin başkanınızın hareketleri, mafya vari açıklamaları, yönetim kademesindekilerin biz en büyük diyerekten burunlarından kıl aldırmamaları, futbolcunuzun ki hala ona nasıl milli formayı verdiler bilmiyorum fight club tarzı hareketleri. Yani kısaca antipatik olmanız sizden nefret etmemiz için herşeyi yapan bir takım duruyor karşımızda. Kırılmayın gücenmeyin ama bunlar bile her açıklamanın altında bir bit yeniği aramamıza nedendir.
Kendi özeleştirimize gelince hani bizimde sizden yana bi eksiğimiz yok denecek kadar az. Yıldırım Demirören'e git dedik 2 kupa aldı takım. Alınca nooldu yüzyıllık kabus devam ediyor. Tadı kaçıyor işte herşeyin.
Galatasaray la ilgili olaya gelince günahım kadar sevmem. Geçmiş sezonları unutmadık. Zaladları, şikeleri, ergun gürsoyları... Bilmem anlatabildim mi derdimi

tofi dedi ki...

şu GS la olan ikinci macı dışarıda oynamaktan bıktık, ne biçim fikstür ya...cadde ne guzel oluyor halbuki o zamanlarda:(

Fabio Luciano dedi ki...

sağolsun arkadaş uğraşmış bulmuş ben de aldım buraya kopyalayayım dedim...

Thevenin dedi ki...
Fenerbahçe açısından oluşan durum yaklaşık olarak Beşiktaş ve Galatasaray içinde geçerli.

2.hafta galatasaray-denizli istanbul
3.hafta galatasaray-kayseri istanbul
4.hafta ankaraspor-galatasaray ankara
5.hafta galatasaray-beşiktaş istanbul
6.hafta kasımpaşa-galatasaray istanbul
7.hafta galatasaray-eskişehir istanbul
8.hafta ankaragücü-galatasaray ankara
9.hafta galatasaray-trabzon istanbul
10.hafta fenerbahçe-galatasaray istanbul
11.hafta galatasara-sivas istanbul

--------------------------------------------

1.hafta büyükşehir bld.spor - beşiktaş a.ş. istanbul
2.hafta beşiktaş a.ş. - antalyaspor a.ş. istanbul
3.hafta gençlerbirliği - beşiktaş a.ş. ankara
4.hafta beşiktaş a.ş. - gaziantepspor istanbul
5.hafta galatasaray a.ş. - beşiktaş a.ş. istanbul
6.hafta beşiktaş a.ş. - kayserispor istanbul
7.hafta ankaraspor a.ş. - beşiktaş a.ş. ankara
8.hafta beşiktaş a.ş. - denizlispor istanbul
9.hafta beşiktaş a.ş. - kasimpaşa istanbul


Ve hatta İstanbul Büyükşehir Belediye 12. haftadan başlayıp 24. haftaya kadar maçlarını İstanbul-Ankara ekseninde oynuyor.

Spooky dedi ki...

ya fikstür böyle çekilmiyor ki yapmayın etmeyin gs-fb-bjk numara çekerken fener şanslıydı sadece aynı fikstür gs veya bjkye de denk gelebilirdi.
sıcak soğuk top var diyorsanız ayrı tabii...