22 Temmuz 2009 Çarşamba

GALATASARAY'IN YENİ TRANSFERİ KİM?

Öncelikle yeni işimin yoğunluğundan blogla fazla ilgilenip uzun yazılar yazamıyorum bu aralar. Bazı şeyler oturduktan sonra inşallah daha da eğileceğim sayfaya. Bu sezon ligin saha içinde yaşanılanlarla konuşulması en büyük arzum. Takımlar fena transferler yapmıyorlar. Son olarak Fenerbahçe'nin aldığı iki Brezilyalı'nın tadından yenmez. Daum bu iki isme de 11'inde mutlaka yer vermeli. Bu durumda Roberto Carlos ya da Deivid'den birine kulübe yolu gözükür. Varsın gözüksün de. Neyse konuyu dağıtmayalım, Fenerbahçe'ye hayırlı olsun, umarım "güzel oyunumuz" futbol adına, rekabet adına önemli katkılar yaparlar. Gelelim postun başlığıyla ilgili konuya. Biliyorsunuz Galatasaray yönetimi son dönemde bir gelenek başlattı. Yeni transferlerine imza attırırken o mevkinin eski futbolcularından biri de törende hazır bulunuyor. Yani Alfredo Di Stefano'nun değişik versiyonları diyebiliriz. Güzel bir uygulama, sağolsunlar böylece hem bu isimleri bir kez daha bize hatırlatıyor hem de onları unutmadığını gösteriyor GS yönetimi. Hatırlayınız, Gökhan Zan'ın törenine Galatasaray'ın eski defans oyuncularından Öner Kılıç da katılmıştı. Yine Keita'nın imza töreninde de eski sağ açıklardan Yılmaz Gökdel hazır bulunmuştu. Ve sıra şimdi başka bir isimde, tek seçici Coşkun Özarı ağabeyimizde. Aldığım haberlere göre Galatasaray yönetiminden birileri Silivri'de yazlığında olan Coşkun Özarı'yı aramış ve "Yeni transferimizin imza töreninde sizi de Florya'da görmek istiyoruz" demiş. Edindiğim istihbarat şu an itibariyle sadece bu. Özarı'nın imza törenine katılacağı futbolcu kim ve bu tören ne zaman gerçekleştirilecek bilmiyorum. Tek bildiğim GS yönetiminin yine bu transferi sır gibi sakladığı. Ama biz şimdi gelin biraz beyin jimnastiği yapalım. Özarı 1953 yılında başladığı Galatasaray kariyerinde defansta oynamış ve hem sarı kırmızıların hem de milli takım defansının 13 yıl boyunca belkemiği olmuş. Şimdi bu bilgiden yola çıkarak Galatasaray'ın önümüzdeki günlerde bir defans oyuncusuyla sözleşme imzalayacağını söyleyebiliriz. Ama savunmanın göbeğine transfer yapacaklarını açıkçası sanmıyorum. Servet, Gökhan Zan, Emre Güngör ve Aşık o bölgeyi dolduruyorlar. Ayrıca şöyle bir bilgi de var, Özarı Galatasaray'ın İstanbul ligi şampiyonu olduğu 1954-55, 1955-56, 1957-58 yıllarında orta sahanın ya da savunmanın sağında da görev yapmış. Bu bilgiden yola çıkarsak eğer, bence savunmanın sağını dikkate almalıyız ki, bu durumda pek güven vermeyen Uğur ve Sabri'nin yerine GS yönetiminin bir sağ bek transferi yapabileceğini de düşünebiliriz. Eğer bu bölgeye transfer düşünüyorlarsa iyi de ediyorlar. Uğur ve Sabri'ye tüm sezon boyunca bel bağlanmamalı. Bakalım gelecek günler neler gösterecek? Adım Hıdır elimden gelen budur. Edindiğim bir cümleden yaptığım çıkarımlar şu an için bunlar. Gazetecilik dediğin de nedir ki zaten?! Hem de böyle ketum bir Galatasaray yönetimi varken...


Special thanks to "Balık Adam" :)

27 yorum:

murat durgun dedi ki...

hadi hayırlısı,beklemedeyiz.

mre dedi ki...

Araştırma ve yorum pek hoş olmuş ama hafızam beni yanıltmıyorsa Öner Kılıç açık oynuyordu. Son zamanlarını hatırlıyorum yine de iddialı konuşmayayım.
Yine de içim kıpır kıpır oldu heyecanlandım inşallah sağ bektir gerçekten de.

PENNEARABIATA dedi ki...

@ mre

ben sağ bek diye hatırlıyorum, yanlış da hatırlıyor olabilirim. ama işte bir şekilde aldığım bilgiden çıkarım yapmaya çalıştım. bakalım ne olacak? bakarsın forvete birini alırlar da yine coşkun özarı gelir törene, belli mi olur!

Devran dedi ki...

Ali abi biraz saçma olcak ama , hiç isim falan duymadınmı ;)

PENNEARABIATA dedi ki...

hahaha kızma ama saçma olmuş hakkaten. :))))
seni bir adım daha ileri götürme adına yöneticilerin yurtdışında olduğunu söyleyebilirim. Bir yabancı daha gelecek gibi gözüküyor Galatasaray'a, nasıl olsa Lincoln'le de ipler koparıldı.

Sade dedi ki...

Forvet geliyor!

uuuu dedi ki...

sağ bek olabilir tabii ki. ama bence kesinlikle lucas neill değil. çünkü basında adı geçmeyen oyuncuları aldı galatasaray. bende böyle bir çıkarımla tezinize katkı yapayım. kewell, meira, gökhan, keita. sanki baros'un adı biraz duyulayazdı. diğer transferlerde interneti açtım, anam gassaray kimi almış! tepkisini verdim hep. miguel ya da salgado'da olmaz bence.

mre dedi ki...

@PENNEARABIATA
abi yanılıyor olabilirim sadece sağ kanattan ortalarını hatırlarım demek ki atacking full backmiş :)
haber heyecanlandırdı sağolasın :)

aksilaz dedi ki...

iki yönlü bi orta saha oyuncusu olmasını umuyorum. Yoksa bu sene Barış'la Ayhan'la bitmez

uuuu dedi ki...

yanılıp yanılmamanız önemli değil bence. önemli olan transferle ilgili konuşmaya değecek ufak bir söylenti, çıkarım, tahmin. fenerbahçe 2 adam almışken, futbolu gazetelerden değil bloglardan takip ediyorken ve haldun üstünel'de imza töreninde haşmetli duruş ve gayet kararlı bir sesle "kesinlikle yabancı" demişken insan heyecanlanıyor. biraz hayal kurmak o yönden iyi. ama böylesi bir bağlantı kurmanız sağ beke işaret ediyor, öyle hissediyorum.

Mithra dedi ki...

Görünüşe göre sağ bek geliyor gibi.Bu mevkii de Sabri'nin artık kredisini tamamiyle yitirdiğini cümle alem biliyor.Uğur'a şans verilebilirdi.Ama şampiyonluk ve Avrupa'da başarı hedefleyen takım için riskli bir hamle olur.Çünkü çok büyük sakatlık geçirdi.Sağ beke hücumcu bir bek lazım.Zaten sol bekte Hakan Balta'dan oldukça az ofansif çıkışlar görüyoruz.Onun için hem bir hücumcu bek olup hem de bölgesini Sabri kadar açık bırakmayacak birisi gerekiyor.Umarım böyle bir transfer gerçekleşmiştir.Fakat aksilaz'ın da dediği gibi orta sahada Barış ve Ayhan gibi verimsiz orta sahalarla devam edersek maç boyunca yine bulduğumuz 3 pozisyona duacı olmak zorunda kalacağız.Bu sistemde çift yönlü orta sahalar çok önemli yer taşıyor.Şu anda mevcut kadroda bunu yapabilirse belki Arda yapar, ki onun da orada ne kadar başarılı olacağı muamma.Mutlaka orta sahaya böyle bir ismin alınması gerekli.İlk transfer orta sahaya yapılsaydı,daha uygun olurdu diye düşünüyorum.

s7evinic dedi ki...

getirilecek ismin deco olduğu konuşuluyor. o yüzden hocaların hocası çağrılmış törene. bekleyip görelim.

Jordi Metal dedi ki...

Açık ve net Lucas Neill :)

Umarım Colloccini'dir.

Unknown dedi ki...

Ricardo Carvalho gelebilir, herkes Porkekiz - Deco yaparken Keita- govuo olayındaki gibi Carvalho inebilir İstanbul'a :)

gfreeman dedi ki...

sabahın yazdığına göre bu isim deco' ymuş. eğer doğruysa( pek sanmıyorum gerçi malum haldun üstünel:) ) orta sahanın ortasına nokta transfe yaparız. takımın beyni olur. arda' nın bu işi çok verimli yapamayacağı aşikar. arda çok yetenekli ama yine de kanatta ondan daha fazla verim alabiliriz.

Spooky dedi ki...

mehmet demirkol da geçen hafta portekizli bir orta saha oyuncusuyla görüşüldüğünü duydum. olursa olay olur demişti...

yok artık leBron james dedi ki...

usta seni bu haberde tebrik etmek lazım herkesten önce ulastın.gelicek oyuncunun kim oldugu önemli deil.onu zaten gelecek oyuncu bile bilmiyo haldun ondan bile saklıyo düsün:)

M.T dedi ki...

İyi de bir forvet geleceği gün gibi aşikar. Sağır sultan bile duydu :)

CaRtMaNtR dedi ki...

Portekizli ise gönül Miguel Veloso'yu istiyor. O olmazsa Lucas Biglia illa defans derseniz Fabricio Coloccini vs vs vs :D

Unknown dedi ki...

Şu tobol'u geçelim sonra konuşuruz.

untildie dedi ki...

Paulo Ferreira.

Cem Kalay dedi ki...

Bizi paranoya yaptın Haldun! En iyisi hiç bakmamak diyeceğim ama, o zamanda olmuyor. Beklemekten başka çare yok. Sağ bek olursa, gözlerim yaşaracak!

aradadusunur dedi ki...

Herkesin tahmin ettiği benimde tahminim Lucas Neill fakat Haldun Üstünel yine farklı bir ismi havalanına indirebilir :)

EDDIE dedi ki...

brezilyalı olmasında..

Dalecarnegie dedi ki...

merakla bekliyoruz :)

Unknown dedi ki...

Gerçekten süper bir yazı.
güzel bir analiz...aklımızdaki soru işaretlerini dağıtırcasına..

hadesperado dedi ki...

@Eddie hala aynı fikirde misin? :)

bu arada bu akşam maç var ama yarınki imza törenini iple çekiyorum, umarım Coşkun Özarı konusunda bir olumsuzluk yaşanmaz, onunla çok daha güzel olacak çünkü...