9 Temmuz 2009 Perşembe

HURACAN'IN ÖFKESİ DİNMİYOR

Arjantin kapanış liginin son haftasında pazar günü oynanan şampiyonu belirleyecek Huracan-Velez Sarsfield maçının son anları olaylı geçmişti. Şampiyonluğa ulaşması için kendisine 1 puan yetecek olan Huracan bitime 7 dakika kala topu ağlarında görmüş ve maçı 1-0 kazanan Velez şampiyonluğa ulaşmıştı. Huracanlılar yedikleri golde kalecileri Monzon'a faul yapıldığını ancak hakem Gabriel Brazenas'ın pozisyonu es geçtiğini iddia ederek büyük tepki göstermişti. Maçın üzerinden 3 gün geçti ama Huracanlılar'ın öfkesi dinmiyor. Tepkilerin şimdiki adresi Arjantin Futbol Federasyonu'nun önüydü. Taraftarlar hakem Brazenas ve yardımcısı Ricardo Casas'ın ömür boyu bir daha maç yönetmesini istemiyorlar. Adamı bulsalar oracık da öldürecekler sanki. Hatta ateşli taraftarlardan biri elinde megafonla Brazenas'ın ev adresini defalarca tekrarlayıp yandaşlarını galeyana getirmeye çalışmış. Neyse ki büyümemiş olaylar, taraftarlar polisin müdahalesiyle dağılmışlar. Brazenas da Norveç'li Ovrebo ile aynı kaderi paylaşıyor, bir süre evinde çıkmasa ve korunsa iyi olur. Çünkü Güney Amerikalılar'ın böyle durumlarda ne yapacakları belli olmaz.

Hakem de gerçekten kötüydü ama. Evet Morzon'a faul vardı vermesi gerekirdi. Huracan taraftarları gösterdikleri tepkide bu noktada haklı. Ancak kaçırdıkları birşey var. Golün öncesinde de hakem Huracanlılar'ın sert futboluna çok göz yumdu. 0-0'ı koruma adına rakiplerini yıldırmaya çalıştılar. Özellikle ikinci yarıda 1-2 Huracan'lı kırmızı kartla oyun dışında kalabilirdi. Hatta golden kısa bir süre önce Huracan'lı futbolcu kendi ceza sahasında rakibine çifte daldı. % 100 penaltı ama o ömür boyu maç yönetmesin dedikleri iki hakem Velez lehine veremedi penaltı kararını. Kısacası Brazenas kaldıramadı bu maçı.

1 yorum:

armgn dedi ki...

ilk yarıda huracan'ın nizami golü verilmedi ama. bir de ben velezin birşey oynamadığını düşünüyorum. yani yazık oldu huracana'cılardanım.