29 Ağustos 2009 Cumartesi

BARCELONA - SHAKHTAR

Aklımda kalanlar;

1- Ertem Şener'e üzüldüm. Sen 115 dakika maçı anlat, golden 5 saniye önce Türkiye ile ses bağlantın kopsun. Bir an Uğur Önver'in Toulouse-Trabzonspor maçında Trabzon'un golünü kimin attığını anlayamadığı gibi, Şener'in de Barcelona'nın golünü kimin attığını çözemediğini, o yüzden sustuğunu zannettim. Ama spiker tanrısının müdahalesiymiş meğersem, yerine devreye giren arkadaş 5 dakikada futboldan en az(!) Ertem Şener kadar anladığını gösterdi.

2- Pedro Rodriguez denen arkadaşın da Messi'den aşağı kalır tarafı yok. Guardiola biz futbolseverlere yeni bir ofansif ortasaha yeteneği daha sundu.

3- Messi'nin ikinci yarıda ceza sahasında Srna'ya çektiği ayar da görülmeye değerdi. Kafa bile atmaya kalktı, hadi atmadı da ittirdi diyelim. Her geçen gün Maradona'ya daha fazla benziyor.

4- Ibrahimoviç Eto'yu aratır mı? En azından Messi ve Henry'nin oyununu tamamlama açısından. Benim bu konuda şüphelerim var, lig bir başlasın da doğru teşhisi koyalım.

5- Shakhtar'ın daha fazla yapabileceği bir şey yoktu. Kapandılar yarı sahalarında mecburen, kapanmasalar zaten 90 dakikada iş bitebilir hatta farklı da bitebilirdi. Lucescu Galatasaray'ın başında yaptığını Shakhtar'ın başında yapamadı. Bir Fatih Akyel'i, bir Jardel'i yoktu.

6- Platini ve Prens Albert, dünkü şampiyonlar ligi kura çekiminin ardından verilen "After Party" olayını fazla abartmış olacaklar ki uzatmalarda uyukluyorladı.

7- Guardiola, Şampiyonlar ligi şampiyonluğu, La Liga şampiyonluğu, İspanya kupası, İspanya süper kupası derken Uefa süper kupasını da kazanarak 38 yaşında tabiri caizse ortalığın anasını ağlattı. Tebrikler Barcelona, tebrikler Guardiola...

13 yorum:

M. Alper dedi ki...

Bir daha Ertem Şener maç anlatmasın.
Bu kadar mı taraflı anlatılır? Sanki Barça TV'de Selçuk Yula ile maç anlatıyor.
Ya da adam gibi maç anlatsın.
Golü anlatamamasına da sevindim. Allah'ın sopası yok.
Bu İbra Barça'da iş yapmaz, Eto'o çok aranır.
Zaten oldum olası artist adamları sevmem. Misal İbra, C.Ronaldo vs...

Can dedi ki...

Ben olsam bırakırım.Ya da bırakmam 5 de 5 yapacak birileri yok ortada.Belki İngiltere'den birileri 6 da 6 yapar. Zor ama. Yapılana kadar en iyisi bu.

manu dedi ki...

ali abim pedro rodriguez'i yeni duydum ben.maçı da izlemedim. merak ediyorum bu adam da mı altyapıdan ?

os dedi ki...

-Alkışlar girene ve çıkana..

Ertem Şener, 28/08/2009

:)

H. İbrahim Andiç dedi ki...

spiker tanrısı ne saçma bi ifade..

Maximus dedi ki...

messinin gerginliği ibodandır.

ibonun oyunuyla ben gerildim açıkcası. Barcanın oynadığı kumar tutmayacak gibi bu kafada giderse ibo.

PENNEARABIATA dedi ki...

@ody

saçma di mi, bence de çok saçma. ama herşeyin bir tanrısı varya spiker tanrısı niye olmasın! ince bir gönderme var sadece orada. göndermenin ne olduğunu şimdi açıklayayım burda bilemedim ama...

OKOROKWO dedi ki...

Barcelonayı ızlemeyı acıkcası sevmıorum dun ertem senerın messı rakıbı assagılırcasına oynuor dedıgı gıbı barcada rakıbı assalamaktanda beter edıyor dun macı ertem şener ıcın ızledım desem yalan olmaz sempatı duydugum sevdıgım bı ısım benım hele bı reklam panolarına deyısı var mukemmel :)) haaa bıde aklımda kalan saolsun ertem sener bılgı bırıkımımızı arttırdı srna geyık demekmıs hırvatca bıde bacagında ufak bı geyık dovmesı varmıs ben daha farklı bılgıler beklıyodum ama bunada sukur dun arada maca gıren spıkerde Serhan Hayat abı bı ara Bussınes Channelde Hollanda lıgını anltıyordu ıyı bı mac anlatıcısıdır kendısı belırtmek ıstedım

berserk dedi ki...

Srna; oyun içinde ki liderliği, kurnazlığı ve takımı sürüklemesiyle Hagi' ye benziyor.

M.T dedi ki...

O ''en az!'' tümcesindeki ünlemi pek anlayamadım ama, ses gittiği anda anlatıma geçen Serhan Hayat şu an ESPN Classic kanalının güzide ve futbol kültürü dolu bir arkadaşım, meslektaşımdır. Ali Okancı, spikerleri çok eleştiriyorsunuz ama sizi de bir gün dinlemeyi çok isterim! Bu arada akşamki programınızı izledim, oldukça başarılıydı tebrikler.

PENNEARABIATA dedi ki...

@ m.t

serhan'ı ilk defa dinledim ve bu işte iyi olduğunu 5 dakikada anladım. "en az" vurgusuyla da ona bir gönderme yapmadım. benden maç dinlemeye gelince ntv'de çalıştığım 6.5 yıl içinde radyodan süper lig, televizyondan almanya, italya, ispanya ve ingiltere liglerinden ortalama 3-4 maç anlatırdım. ama ardından çalıştığımız kurumların yayın politikalarında maç yayını olmadığı için maalesef şu an anlatamıyorum murat türker kardeşim. inşallah ilerde dinleme fırsatı bulursun.

M.T dedi ki...

Önceden anlattığınız maçları izledim ve dinledim tabiki. Hatta şu an Lig TV'deki spiker arkadaşım Mustafa Muratoğlu da fanlarınızdandır. Uzun zamandır ara verdiniz, tekrar görmek istiyoruz demek istedim, yanlış anlaşılma olmasın. O günler yakındır inşallah.

PENNEARABIATA dedi ki...

@ M.T

Sana ve Mustafa kardeşime selamlar. Temennilerin için de teşekkür ederim. Hayırlısı inşallah...