12 Ağustos 2009 Çarşamba

BASKETBOLDA ŞOK!

Efes Pilsenli Kerem Gönlüm'ün geçen sezonki final serisi 5. maçından sonra alınan idrar örneğinde yasaklı olan "Cathene" maddesine rastlandı. Gönlüm milli takım kadrosundan da tedbirli olarak çıkarıldı.

17 yorum:

koala dedi ki...

Yazık tek kelime ile yazık. Bu gencecik adamların, birtakım maddelere ihtiyaç duymasına başka bir isim veremiyorum. Nasıl bir ihtiyaç hissidir anlamsız geliyor.

ramunas dedi ki...

@koala
ben kerem'in bilinçli olarak bu maddeyi aldığını düşünmüyorum.bir hata sonucu kullandığını düşünüyorum. gerçekten çok üzücü.iyi bir turnuva geçireceğini düşünüyordum.
milli takımda yerine kim düşünülüyor acaba? kaya peker?

Basketbol Günlüğü dedi ki...

Kerem Gönlüm'ün bu maddeyi doping etkisi oluşturması için bilinçli olarak kullanmasına ihtimal vermiyorum. Cathene bazı ülkelerde doping sayılmıyor. Sindirim sistemine tesir eden bir madde...

Dilerim nihayi kararda Kerem Gönlüm ceza almaz.

agopist dedi ki...

Ben Kerem'in bilerek böyle bir şeye tevessül edeceğine ihtimal vermiyorum. Böyle bi şeye gerek duyacak karakterde birisi değildir. Eminim aklanacaktır.

birkan dedi ki...

Anti Fener ittifakı yetmemiş birde doping.O çok övdüğünüz Efes'inizle gurur duyun şimdi.Dopingli çıkan F.Bahçe oyuncusu olsaydı bu postun altında kaç yorum olurdu, yazık denirmiydi siz söyleyin.

wonderkid dedi ki...

hayal kırıklığı..

csyasoo dedi ki...

Ben bilerek böyle birşey yapacağına ihtimal vermiyorum Kerem'in.

En büyük ihtimal kullandığı bir ilaçtan dolayı olabilir.

Gökhan dedi ki...

@Birkan Katılmamak mümkün değil

Adsız dedi ki...

selçuk yula'yı çağırın bana

agopist dedi ki...

Çıkan madde doping değil uyarıcı. Pek çok ülkede kullanımı yasal olan bir uyarıcı. Zayıflamak için kullanılan Mate çayında bile bulunan bir şey. Yoksa daha 2 sene önce yani FB Ülker'in ilk şampiyonluğunun olduğu sene Fenerbahçeli basketbolcu Kaspars Kambala'nın kanında çıkan kokain gibi bir şey değil.

birkan dedi ki...

Selçuk Yula'yı çağırmaya gerek yok hepsi Efes'in Selçuk Yula'sı olmuşlar zaten savunmalar gayet güzel.Aklınızsıra Selçuk Yula diyip sulandırın ikiyüzlülüğünüzü kapatamıyorsunuz.

ebruli dedi ki...

:(((((((.......

UÇAN SALİH dedi ki...

Bu örnek işini acaba sadece son maçta mı uygulamışlar.?
*Bu kan örneği sadece Kerem Gönlüm'den mi alınmış.?
*Eğer başkalarından da alınmışsa acaba onların test sonuçları ne olmuş.?
*Şimdi Basketbol Federasyonu(hani Hınç-al'ın hep bahsettiği Aziz Yıldırım federasyonlarından olan.!) eğer suçu kesinleşirse Kerem Gönlüm'e ve onun takımına nasıl bir ceza uygulayacak.?
İnsan son maçtan sonra çıkan olayları düşünüyor da, o zaman "ulan ne gerek war!" falan dediğimi hatırlıyorum, ama şimdiyse "ellerinize sağlık.!" diyesim geliyor..!!

semioticus (shelbyl) dedi ki...

1. Maddenin ismi cathene degil cathine.

2. Cogu ulkede kullanimi serbest, keza sindirim sistemi duzenleyici ve de aclik bastirici bir madde.

3. Bu maddenin vucuttaki miktari 5 mikrogram/mililitrenin uzerindeyse yasak ihlali oluyor. Bu konuda bilgi yok.

4. Tedbirli olarak Milli Takim'dan cikarilmis kendisi, daha kesin raporlar gelmemis.

Ne merakliyiz hemen bu adami infaz etmeye, her seyi takim eksenine (Fb - Efes) oturtmaya. Bir de bu adamlara sorsan kanlari "Kirmizi-Beyaz" akar. Bu mu sizin ulke sporcusuna desteginiz, yanlis anlama/anlasilma ihtimali hic mi yok?

Tebrik eder, gozlerinizden operim.

birkan dedi ki...

Aynı temenniler F.Bahçeli oyuncular için de yazıldığı gün bütün kanların kırmızı beyaz aktığına inanırım

Adsız dedi ki...

Kerem'i çok ama çok yakından tanıyan birisi olarak söylüyorum; hiç bir şekilde DOPING kullanmamıştır.

Kerem Gönlüm'ü bilenler bilir. Türkiye'deki iş ahlakına en uygun ve en profesyonel Türk sporcudur KG.

Bilip bilmeden adamı karalamayın.

Hepinizden daha adamdır Kerem abi, merak etmeyin. Eğer gerçekten kullansaydı basın karşısına geçipte "Kullandım" diyebilecek kadar ADAMDIR! Kerem'i tanımadan sallamayın.

Basketbolcuların kullandıkları bir çok ilaçta Catherene bulunur. Ağrı kesici, kas gevşetici gibi ilaçlar ve jellerde bile mevcut bulunan yüzlerce doping maddesi var. Catherene sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlayan ve karın kaslarının daha rahat çalışmasına neden olan bir maddedir.

Öyle olağanüstü performans yaratacak bir madde değildir yani. Sporcu olanlar bilirler bu maddenin neler yaptığını..

Bilip bilmedende insanlar hakkında yorum yapmayın. Hele hele bir sporcuysa ve kullandığı sindirim sistemi rahatsızlığı ilacından çıkan bir maddeyi bilmiyorsanız o sporcu hakkında asla konuşmayın!

birkan dedi ki...

Tanımadığın insanların adamlığı hakkında yorum yapma.Kendinle kıyaslamakta serbestsin.
Ben kendisine güvenirim ama kulübüne güvenmem.Seri boyunca şampiyon olmak için yaptıklarını, seriden önce çekilme tehditlerini unutmadık.