23 Ağustos 2009 Pazar

BOUAZZA SİVAS'TAN AYRILDI

Sivasspor'un yeni transferi Bouazza şehre alışamadığını gerekçe göstererek apar topar Sivas'tan ayrılmış. Sebep tam olarak ne bilmiyorum ama yani şehre alışamamak ne demek? Aradığın şeyleri bulamamak demek. Kimbilir ne arıyordu ki adam aldığı peşinatı bile iade edip gitmiş. Şimdi soruyorum size Bülent Uygun ne yapsın? Laila mı yaptırsın Sivas'a ki bu futbolcular şehirde kalsın? Ya da Sivasspor'u mu İstanbul'a taşısınlar. Şaka gibi görünüyor belki ama maalesef Türkiye'nin ve futbolun gerçekleri bunlar. Adam bu sabah magazin programında benim gördüğüm gibi Kewell'ın Reina'dan çıktığını gördüyse iç geçirmiş olabilir. Sosyal hayatın sıfır olduğu bir şehir Sivas maalesef. Üzücü gerçekten de Sivasspor'un transfer yapamaması, yaptıklarının da böyle davranışlar sergilemesi. Anadolu takımlarının problemi bu ne yazık ki! Çözülmesi mümkün bir problem de değil!

16 yorum:

alperi dedi ki...

Sivasspor başkanı geçen gün yaptığı açıklamada daha oncede 2-3 oyuncu aldık şehri beğenmeyip kaçtılar demişti işleri hiç kolay değil hakkaten!

Genç Arsenal dedi ki...

bunu çözmenin yolu belli. ithalatçı değil ihracatçı olmak. bu oyuncular daha gençken getireceksin. böylece şehri yabancılamayacaklar.

Burak Eken dedi ki...

Gidip Premier Lig'den futbolcu getirirsen, şehri beğenmez tabi. Sen Sivas gibi bir şehrin takımıysan; ona göre transfer yapacaksın, alt düzey ülkelerden oyuncular getireceksin. İngiltere'de yaşayan adamın Sivas'a alışamaması çok normal.

İlker Yılmaz dedi ki...

sportman çok haklı. kendinizi o oyuncunun yerine koyun. bana sivas'ta istanbul'da kazandığımın 3 katı para verseler gitmem. aynı hadise trabzon için de geçerli. trabzon'un istanbul takımları gibi bütçesi olsa yine getiremez yıldız oyuncu. Futbol sadece güzel oynamakla olmuyor. Belediyelere büyük iş düşüyor.

untildie dedi ki...

Bunlar bahane, büyüdüğü yetiştiği yerde ne vardı da Sivas ta bi eksiği olacak? Sebep başka bence sahada oynanan oyunun ne b..a benzedeğini anlayamadığı için gitmiştir.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Ya da soyle bir ihtimalde var..
Klasik olarak bizim Anadolu klüplerinin yöneticilerinin yaptığı gibi futbolcuyu İstanbulda ikna etmişlerdir.İmza atıldıktan sonrada "işte bizim şehir" diye bi katakulliye getiriyorlar.E oyuncuların coguda parayı vermeye yanasmadıgı için daha artık birşey demiyor.Bakınız Bouzza iade etmiş ve resmen kaçmış Sivastan. Kardeşim sen Sivassan Kamanan gibi oole elit liglerden olmayan oyuncu alacaksın. Örn:Afrika pazarı Asya pazarı Belkide Türki Cumhuriyetler...

caveksk dedi ki...

konuyla alakası yok biliyorum ve bu yorumu yayınlayıp yayınlamayacağınızı da bilmiyorum ama bunları söylemem gerekiyo.sizin futbol görüşünüzü ve yorumunuzu seviyorum(bu arada bunu sizin programınızı izlerken yazıyorum)fakat hakan can ile ilhami bey arasında bir kan uyuşmazlığı var sanırım bu da ekrana benim baktığım taraftan pek hoş görünmüyor.siz seçmemişinizdir büyük olasılıkla çalışacağınız ekibi çözümüde sizden beklediğimden değil de ne bileyim tv programına başlayacağınızı öğrendiğimde çok sevinmiştim ama ara ara programı izlerken dikkatim dağılıyo.

bu arada dip not:
uğur melekeyi göremiyorum futbolig te umarım bir şekilde bir araya gelirsinizde blog tadında bir program izleriz.

cem

Unknown dedi ki...

git afrikaya bul 10 delikanlı illaki 2 tanesi işine yarar diğerlerini de diğer şubelere kaydırırsın :)

canbil dedi ki...

o zaman elindekileri tutacaksın. tumu syllayı baliliyi gönderip, 2. olmuş takımı dağıtıp sonra da transfer yapamıyoruz diye ağlamasınlar.

3 büyüklerin avrupayla rekabetinde de aynı sıkıntı var. futbolcular gelmek istemiyo. anca daha fazla para verirsen gelebiliyolar.

M.T dedi ki...

Geçen günlerde Sivas'ta yaptığı idmanı izlemiştim. Etrafta çıplak dağlar, ortada bir antrenman sahası ve kendisi tek başına açma germe yapıyordu. Mutsuz bir yüz ifadesi vardı. Bir bakıma haklı sebepleri de olabilir. Londra'dan Sivas'a gelmeyi kim kabullenebilir bu ülkede?

PENNEARABIATA dedi ki...

@caveksk

e-mailin olsaydı bu konuyla ilgili görüşlerimi sana özelden atardım ama maalesef yok. uğur meleke konusuna gelince bu akşam okay karacan ve bilgin gökberkle birlikte saat 21:00'de 24 ekranlarında olacaklar.

erdersson dedi ki...

ali okancı bence sivas a türkiyeye haksızlık yapıyorsun.yani sivasta reina mı olsun?ne demek sosyallik yok.sivaslılar asosyal mi?türkiyenin tarihi güzel şehirlerinden biri sivas.bence giden topçuda bir problem var.sivası gezmiştir.o zaman niye imza atıyorsun şehri beğenmiyorsan.yada ben imza atayım ondan sonra sivası gezerim mi demiştir.sanki afrikayada patagonyaya mı gelmişler muamelesi yapmak hiç hoş değil.bu yabancı hayranlığınıda bırakmak lazımdır.yani türk futbolcusu fransaya ingiltereye gidince burası benim örfüme adetime uymuyor diyor mu?bir şekilde yaşıyor.buraya gelenlerde bir şekilde yaşasın.neden sivası londraya çevirmek istiyoruz.onlar londrayı sivasa çevirirlermi? çevirmezler.bizde sivası londraya çevirmeyeceğiz.sivas sivastır.londra da londradır.kamanan ve sivasın yeni yabancıları neden sivastan kaçmıyorlar.bu kadar aşağılık kompleksi olmaması lazım.sivas patagonya değildir.açıkta kalmıyor yada evin içinde hapiste kalmıyor topçular.bir topçu (bouazza)çıkıp birşeyler zırvalıyor şehir hakkında ve bizler maalesef bunu ciddiye alıyoruz.

PENNEARABIATA dedi ki...

@ erdersson

sosyal hayattan sadece reina ya da laila'yı kastetmiyorum tabii, böyle birşey nasıl söylerim daha neler! kewell ve laila yakıştırmaları sadece futbolcuların bakış açısını göstermek için esprili bir yaklaşımdı. bülent uygunun geçen sene yaptığı açıklamalara gönderme ve futbolcuların şehirden beklentileri ile ilgili bir varsayımdı. tabii ki patagonya değil ama maalesef sivas şehri birçok anadolu şehri gibi gereken önemin verilmediği, gelişmenin sağlanmadığı şehirlerin başında gelmekte. sosyal hayatta bu anlamda sıfır. bu bir devlet sorunudur ve halledilmesi de bu saatten sonra zordur.

ayrıca sivasspor kulübünün transfer politikası da yanlış. cezayir asıllı fransız bir futbolcuyu londra üzerinden sivasa getirmeyeceksin. cezayirli futbolcuyu cezayirden getireceksin. ya da ilhan cavcav modeli takılacak, afrikalıları bulup getireceksin. ama sanırım başkanları ve teknik direktörleri geçen yılki performansa çok aldandılar. giden gitsin önemli değil, kim olsa biz bu takımda aynı havayı yakalarız diye düşündüler. evdeki hesap da çarşıya uymadı.

Schumy dedi ki...

Kayserispor' daki Toledo' yu da seni Fenerbahçe' ye götürüyoruz diye kandırmışlar. Hatta adam kendisi Dünya Kupası' ndan sonra Fenerbahçe' ye imza atacağım demiş. Paraguay basını da manşetlere taşımış bu haberi.


Fakat kazın ayağı öyle değil. Bu adamların Türkiye' nin her yerini İstanbul sanıp gelmeleri, üniversite sınavında tercih yapan öğrencinin deniz kum var diye Antalya' nın Elmalı ilçesini yazması gibi birşey benim gözümde :)

antropoit dedi ki...

Mehmet Demirkol'unda dediği gibi, Sivas' ın biraz daha doğuya yönelmesi lazım transfer yaparken , zira bu gelip gitmeler bayağı arttı .

varol döken dedi ki...

@pennearabiata
erdersson a yazdığım son açıklamanın altına imzamı atarak, beni bu yorumun yorgunluğundan kurtardığın için teşekkür ederim:)