26 Ağustos 2009 Çarşamba

EDU'NUN BURUK VEDASI

Fenerbahçeli Edu bugün buruk bir şekilde ayrıldı Türkiye'den. Giderken konuştu, sitem etti. "Son dönemde Fenerbahçe kulübünden hiç beklemediğim davranışlarla karşılaştım. Aziz Yıldırım benimle görüşmeyi kabul etmedi. Onun yerine birkaç yöneticiyle konuştum. Onlar da sözleşmemi tek taraflı fesh ettiklerini söylediler. Alacağımı da vermediler. Git hakkını Fifa'da ara dediler. Büyük hayalkırıklığı yaşıyorum. Ben burada kaç yıldır Fenerbahçe'ye hizmet ediyorum. Böyle bir davranışla karşılanmayı, böyle gönderilmeyi haketmiyorum" dedi.

Karşı tarafı da dinlemek lazım. Ancak Edu böyle gönderildiyse gerçekten ayıp edilmiş. Bu adam Fenerbahçe forması giyerken sakatlandı Eskişehirspor maçında. Kulüp anlaşmasını feshederken sözleşmesi ne kadarsa alacaklarını da ödemek zorunda. Ama tabii sözleşmesinin detaylarını da bilmek gerekiyor. Ne olursa olsun bu kulübe 3 yıldır hizmet etmiş olan bir futbolcunun istediği halde sarı lacivertli kulüpte kalamayıp üzgün bir şekilde ayrılmasına ben de üzüldüm.

12 yorum:

ygtylmz dedi ki...

Bir Fenerbahçeli olarak gerçekten üzüldüm . Ne olursa olsun giderken yanında Fenerbahçe yöneticisi olmalıdır , resmi siteden teşekkür mesajı yayınlanmalıdır ( yayınlandımı bilmiyorum ) Ben kendi adıma Eduya 3 yıl için teşekkür ediyorum .

rasheedrec dedi ki...

luciano'ya da aynı şey yapıldı ama onu havaalanında yöneticiler uğurlamıştı galiba.. hadi transfer yapmayı bilmiyoruz, bari adam yollamayı becerelim yav! utanç verici..

Fabio Luciano dedi ki...

luciano giderken edu'nun adını vermişti onu alın demişti diye yazılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.şimdi de edu'nun böyle ayrılması çok ironik.senin tavsiye eden adamla aynı kaderi paylaşmak.

severdim ben edu'yu.ne olursa olsun sahada fenerbahçe adına ter dökerken sakatlanmış birisine bunu yapmak hiç bir akla mantığa sığmıyor.

yabancı kontejyanını bilica ile dolduracağımıza bekleseydik edu'yu.önder var,iyi kötü bekir var.deniz de ilk daum zamanında orada oynamıştı.

çok ayıp ettik hem de çok.moda oldu anasını satayım uzun süre sakatlanacak adamı hemen postalamak.

biraz arsenal'e baksınlar.adamlar yıllardır rosicky'i,eduardo'yu idare ediyor.tamam onlarda da yabancı sınırlaması yok ama eşek mi bunlar yıllardır sakat iki adama tıkır tıkır para veriyorlar.

ondan sonra kurumsal yapı,profesyonellik...

yerseniz tabi...

Bolat dedi ki...

Bu demecler nerden alinmis? Kaynadigi nedir ve ne kadar güvenilirdir?

Bence bu sorularin evvela cevaplanmasi lazim. Zira buna benzer yiginla uydurma masabasi haberi yapiliyor spor medyasinda... Bunun da onlardan birisi olma ihtimali var...

PENNEARABIATA dedi ki...

@ bolat

burada okudukların havalimanında edunun tercümanı tarafından çevrilmiş sözlerdir. ben de bizzat dinleyerek kelimesi kelimesine yazdım. uydurma haber olduğunu düşünüyosan birçok site ve gazete var daha doğru(!) yazan sana onları okumanı tavsiye ederim.

hayhay dedi ki...

Lugano'nun takıma katıldığı gün şöyle bi an vardır ki, insanın içi biraz sararıyo gerçekten ..

http://img190.imageshack.us/img190/7546/antu1708200904.jpg

hadesperado dedi ki...

edu'ya yapılan ayıp beni ilgilendirmiyor ama bolat'ın bu blogu tanıdığını sanmıyorum yoksa asıl ayıbı o etmiş bence...

Bolat dedi ki...

Iki yanlis anlasilma var:

1. Bugün baska internet sitelerinde de bu sözlerin yer aldigini gördüm ve onlar da kaynak göstermemislerdi. Bu postta da ben, sizin de o internet sitelerinden gecen haberlere yer verip altina kendi yorumunuzu yazdiginizi düsündüm.

Siz ise bu haberi kendi kulaginizla duymus ve yazmissiniz. Ama yazdiginiz posttan bunu bizim anlamamiz imkansiz.

2. Ben "uydurma olabilir" derken, sizin yalan yazmis olabileceginizi degil; sizin atif yaptiginizi farz ettigim, düsündügüm bu haberin esas kaynaginin uydurmus olabilecegini kastettim. Yani burda yazilanlarin uydurma oldugu yönünde bir ihtahim yoktu.

beckham07 dedi ki...

acayip derecede üzüldüm. bu adam takımı için verilen görevi herzaman yapmıştır, saçma sapan konuşmamıştır, futbolunu oynamıştır. yazıklar olsun yönetime. lugano'nun gelmesine ne kadar sevinsemde bu durum çok kötü. yerini alacak adam da bilica edu'nun yarısı etmez bence.
bide 2-3 ay sakatlanınca futbolcunun yok sözleşme dondurmaymış, hemen göndermekmiş nereden çıktı anlamıyorum. moda oldu resmen.

varol döken dedi ki...

bunları görünce bu sene artık coşkuyla gittiğim her maçta ayağım yine bir adım geri basıyor!

bilica'yı alan zihniyetin içine edeyim! önder, bekir rotasyonu çok rahat idare ederdi edu dönene kadar...

öyle arada derede kalıyorum ki bu haberlerde:

fenerbahçelilik ve insanlığım arasında!

mondo trasho dedi ki...

mumla aranacak bu adam. buraya yazıyorum... kendi kalesine attığı goller karikatürize edilerek anlatılıyor ama sağlam bir adamdı edu. bilica+önder 1 edu etmez. ama sabredemedi fener, sıkıştı kenara... o nedenle razı oldu bilica'yı almaya. lugano dönüşünü geciktirerek edu'ya hançer vurdu bir anlamda.

Unknown dedi ki...

Fenerbahçe kulübünün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Edu ile sportif direktör Aykut Kocaman ve bazı yöneticilerin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirildiği ve bu görüşmede kendisine, kariyerine ilişkin tüm seçenekleri içeren, geniş kapsamlı bir öneri paketi sunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, ''Kendisine ihtiyacımız olduğu aktarılmış, Türkiye'de ya da ülkesinde tedavisine devam ederek ocak ayında yeniden görüşülmesi, bu süreçte sözleşmesinin dondurulması gibi öneriler açık ve net olarak dile getirilmiştir. Ancak Edu yapılan teklifleri reddetmiş ve toplantı boyunca, tazminatının ödenerek gönderilmesi konusunda diretmiştir. Daha sonra da hakkını FIFA'da arayacağını söyleyerek toplantıdan ayrılmıştır. Dolayısıyla, görüşme sürecinde futbolcunun ağzından medyaya yansıdığı anlamda bir durum söz konusu değildir'' denildi.

iki aciklama var, hangisine inanacagini herkes kendi sececek