25 Ağustos 2009 Salı

GÜNÜN İLGİNÇ(!) HABERİ

Gazetelere, gazeteciliğe, spor haberciliğine saygı duyuyorum. Mesela Milliyet bize yıllarca gazeteyi en arka sayfasından açtırma geleneğini başlatmıştı. Spor basını yıllar yılı gelişti, bir noktaya getirildi. Birçok spor gazetesi çıktı, birçok gazete de spor sayfalarına daha geniş yer vermeye başladı. Bu spor sayfalarında da her zaman en çok ilgiyi gören muhabirlerin "özel" haberleri, fotomuhabirlerinin eşsiz kareleri, yazarların güzel kalemleri oldu. Bazen de istihbarata dayanan ama altında imza olmayan haberler çıktı sayfalarda. Okuyucuların bazıları bunlara inandı, bazılarıysa hiç ciddiye bile almadı. İşte bu haberlerden biri yukarıda. Ve altında bu kez imza var, İlhan Söyler'in imzası. Elano, Kayserispor'a attığı harika golün ardından Brezilya teknik direktörü Dunga ile bir telefon konuşması yapmış ve kendisiyle gurur duyması gerektiğini söylemiş. Şimdi bu habere inanmaya çalışıyorum, kendimi zorluyorum ama başarılı olamıyorum. Hele ki şu "kaseti bulup göndereceğim" muhabbeti beni benden aldı diyebilirim. Kaseti yollamana ne gerek var kardeşim, Dunga girsin internetten izlesin, hangi devirde yaşıyoruz ama di mi? Yok ben yine de saygısızlık yapmak istemiyorum bu habere ama şunu sormaktan da alamıyorum kendimi; acaba Elano telefonda Dunga'ya bunları söylemiş olabilir mi, yoksa İlhan ağabey durumu biraz(!) abartmış mı?

21 yorum:

mre dedi ki...

Klasik bir "Dunga ile konuştum haberler iyi" vakası. Merak ettiğim bunu kimden nasıl öğreniyorlar.
Aklıma tuhaf tuhaf senaryolar geliyor ama yazmaya utanıyorum.

Can dedi ki...

Son derece komik. Yani yetişkin iki insanın arasındaki konuşma böyle mi olur. "Sevgili Günlük" tadında bu konuşmayı hayal eden kişiyi tebrik ediyorum. Amatör kümede oynarken, maçtan sonra aileme sorardım, "gördünüz mü attığım çalımı, verdiğim pası". Enteresan hakikaten.

armgn dedi ki...

Milliyet bir zamanlar benim için (çok kısa zamana öncesine kadar) spor basınının okulu gibiydi. Açıkçası okuduğum en nitelikli haberler hep Milliyet'teydi. Şimdi o çizgiden uzaklaştı değil mi? Ne değişti Milliyet'in çizgisinde biliyor musun?

PENNEARABIATA dedi ki...

benim de 1998'de HBB'de staj yaparken gittiğim haberde mikrofon tuttuğum kolum gözükmüştü. çok sevdiğim kahverengi fitilli bir ceketim vardı üzerimde, babam görmüş benim kolu, ceketten anlamış, hemen aramıştı beni. zuhahaha ama gurur duyuyorum falan dememişti bana :)))

PENNEARABIATA dedi ki...

@ armağan

yazılı basının içini pek bilmem. milliyet'in çizgisinde de "ne" değişti bilmiyorum ama çizgisinin değiştiğini söyleyebilirim.

aksilaz dedi ki...

Gece sahurda fazla kaçırmış ve rüyasında bunu görmüş sanırım. Bugünü böyle kurtarmış işte..

Bhut_Jolokia dedi ki...

Gerçekten bunu yiyeceğimizi düşünmüş müdür acaba haberi yapmadan önce?

blogger dedi ki...

ya benim anlamadığım bu adam bu konuşmaya nasıl ulaşmış. 3 ihtimal var
1 elano gelmiş bu dayıya, bak dayı ben golümü attım dungayı aradım böyle böyle dedi demesi ki çok mantıksız :)
2 dunganın bu dayıya elano beni aradı kerata böyle dedi demesi bu daha da mantıksız
3 bu en kötüsü bu adam elano'nun telefonunu dinliyor. hemen suç duyurusunda bulunalım :)

Adsız dedi ki...

Açıkçası beni en çok ''Git dediğiniz takıma gittim. Söylediğiniz gibi..'' kısmına takıldım.

Takıldığım kısım Dunga'nın Galatasaray'ı işaret etmiş olması değil kaldı ki burasına takılınılabilir pekala.. Benim takıldığım kısım üslup.. ''Git dediğiniz yere gittim. Orada söylediğiniz gibi biri yokmuş'' tarzı bir memur üslubu haberde vücut olmuş..

Gerçi iyi tarafta bakmak lazım ya Elano gol atamasa kırmızı kart görse maçı kaybetse bir ya da sakatlansaydı.. Hocam git dediğiniz yere gittim ama burası...
Galatasaray'ı allah korumuş kısacası..

PENNEARABIATA dedi ki...

@ istatiksel

zuhahahahhaha 3. madde süper. evet kesinlikle ilhan söyler elano'nun telefon konuşmalarını dinliyor. Çünkü haber dili de sanki konuşmaya şahit olmuş gibi -di'li geçmiş zamanda yazılmış. kesinlikle suç duyurusunda bulunması lazım elano'nun. dunga'nın teli vardı ben de arıyım da uyarsın futbolcusunu.

gillerprensi dedi ki...

TÜRK TELEKOM'UN SAHİBİ SANKİ.NEDEN BÖYLE HABERLER YAPARLAR Kİ?

M.T dedi ki...

Tutup haberi stajyere yazdırırsan olacağı budur işte.

zachpaulsen dedi ki...

önce mehmet çitfçi şimdi ilhan söyler.

allahaşkına nedir bu yahu? böyle bir komedi olamaz. asparagasta son nokta diyorum.

Burak Eken dedi ki...

Elano'nun telefonu dinlense bile bu haberin yapılabilmesi için iki şeyden birinin olması gerekiyor;

1-İlhan Söyler'in Portekizce bilmesi. (Buna pek ihtimal vermiyoruz :))

2-Elano ve Dunga'nın kendi aralarında Türkçe konuşması. :)

van auger dedi ki...

"golden sonra beni sevdiler mi dövdüler mi anlayamadım" lafıyla hem yazıya mizahi bir yön hem de yabancıların hal ve hareketlerimizi anlayamama olayına gönderme yapmış.
Lan o bu değil de.Kaset yollamak ne lan hayatında ilk defa mı gol atıyo Elano.İnsan oraya blu-ray falan yazar
ayrıca kasetmiş.Hatta ona bile gerek yok video paylaşım sitelerine çoktan düştü golun videosu.

Pads dedi ki...

İlhan Abim, sana belki buradan ulaşabilirim. İdolumsunuz şahsen, aşağıda atlatma haber örneğim var bi bakıversen?

"Shevchenko: Başkanım beni alsana lan!

Chelsea'nin yıldız forveti Sheva, dün akşam gece 2 sularında Aziz Yıldırım'ı aradı. Alkollü olduğu öne sürülen ünlü oyuncu öncelikle 'Başkanım Diyarbakır maçını izledim. Dos Santos çok iyi bir transfer kutlarım. Yaşananlar da hoş değildi, Diyarbakır gibi bir camiaya yakıştıramadım.! dedi. Genç oyuncu, sonra ise ağzındaki baklayı çıkardı: 'Milano Londra arası gide gele çok baydım Başkanım. Bi de bu şehirlerde herkes çok artiz, özel sipariş takım giymeyeni adamdan saymıyolar. İnanmazsan kasedini bulup yollarım.' diye ekledi.

Aziz Başkanla Hadise hakkında da uzun uzun konuşan Şeva'nın evliliğinin bitmek üzere olduğu iddia edildi."

euphrates dedi ki...

@PENNEARABIATA

Diyaloglarda boşluk doldurmanın yanında balon haber de yapsak olmaz mı?

Pads güzel bir örnek :D

pasha torunu dedi ki...

ben bu haberi dün ilk milliyetin internet sitesinde okudum ve altına şu yorumu yaptım:
şimdi bu konusmaya sevgili milliyet muhabiri nasıl ulaştı elanonun tel.ini mi dinliyosunuz yoksa? siz bu yorumu yayınlamayacaksınz biliom ama ben siz okuyunda braz ne yaptıgınızın farkına varın diye yazıorum milliyet esskiden güvenilir mantıklı haberler yapan bir siteydi ama şimdi içi boş gazeteciliğin önde gelen temsilcilerinden oldu.
benim bunları sölemem belki milliyet tarafından hiç takılmıyacak bi şeydi ama ynede duyarlı olup uyarmak istedim şimdi ali okancının burda bahsetmesi ise cok daha ciddi bi olay hem daha cok insan farkına varcak hemde akıllı ve mantıklı insanların böle haberlere inanmıyacağı cok acık görülüyo yorumlardan.

antropoit dedi ki...

ergenekon olabilir

Adsız dedi ki...

"Basında Güven"

varol döken dedi ki...

peki ya elano, ilhan söyler'in gece 12den sonra yaptığı 900lü hat konuşmalarını yayınlanırsa yarın öbür gün (hatları paralel ya ondan dedim, hayatta her ihtimali göz önüne almak lazım, atağa çıkarken gol de yiyecek insan!)