12 Ağustos 2009 Çarşamba

RENE HIGUITA

1990 Dünya Kupası sırasında en sempati duyduğum takımdı Kolombiya milli takımı. Kalede Higuita, ortasahada Valderrama ve Alvarez benim favorilerimdi. İki kuzenim Köln'den tam dünya kupası sırasında gelmişlerdi ve Valideçeşme'deki mahallemizde ben Valderrama, büyük kuzenim Alvarez, küçük kuzenim de Higuita olur, saatlerce orta gol oynar, top peşinde koşardık.
Higuita'nın ne kadar çılgın bir kaleci olduğunu bugün ilkokula giden çocuk bile biliyordur, en azından 1995'de İngiltere'ye karşı Wembley'de yaptığı kurtarışı internette bir şekilde izlemiştir. Ülkesinde de çok popüler olan 42 yaşındaki Higuita geçen sezon bile Kolombiya 1. liginde forma giyiyordu. En büyük amacı Kolombiya milli takımının başına geçmek ya da politikaya atılmak.

Dünya futboluna renk katan bu çılgın karakter unutulmadı. 21 Eylül'de Monte Carlo'daki Altın Ayakkabı ödül töreninde kendisine özel kariyer ödülü verilecek. Daha önce sadece İtalyanlar'ın efsane kalecisi Dino Zoff'un bıraktığı el izlerinin yanına da kendi el izlerini bırakacak. Bu el izini "Akrep hareketiyle" bırakması da arzumuzdur.

8 yorum:

KoKo B dedi ki...

geçen ay hastaneye kaldırılmıştı iyi bari toparlamış, hakkaten ne rahatsız adamdı ya:)
http://www.footballove.com/2009/07/18/higuita-hastanede/

müşkülpesent dedi ki...

wembley de yaptığı o kurtarışda pozisyon ofsayttı, yan hakemin bayrağını gördükten sonra o hareketi yaptı. herhalde fırsat bu fırsat diyerek kaçırmak istemedi

ozdemirmusta dedi ki...

Amuda kalksın yani, öyle mi Ali Abi?? :)

venezia dedi ki...

kolombiya'da mafya liderliği ve toz ticareti yaptığına dair uzunca bi yazı okumuştum epey zaman önce the scorpion king'in !hatırlayamadım şimdi hangi kaynaktı..

varol döken dedi ki...

yalnız bütün bunların yanında istediği zaman da gol yemeyen süper bir kaleciydi:)

Onur Erdem dedi ki...

Ulkemizdeki 'telaffuz sorunlu futbolcular' kategorisinde de en baslarda yer alir ayrica...

Herkes yazildigi gibi soyler adamin adini ama dogru telaffuzu 'igita'...

müşkülpesent dedi ki...

o zaman gullit'e de hulit dememiz gerekir.

erdersson dedi ki...

güzel bir nostalji ali abi.rijkaard-gullit-koumann-prekazi-tanju van basten-80 lerin ortaları ve 90 ların ortaları.şimdilerde herşey mekanikleşti.sistemler artık uçuk kaçık futbolcuya müsade etmiyor.maalesef.robot futbolcuların devri yakında başlar.