14 Ağustos 2009 Cuma

SCHUMI KAÇAK KAT ÇIKIYOR

Formula 1'e azalan ilgiyi Michael Schumacher'in dönüyor haberi arttırmış, Valencia Grand Prix'i için satılan bilet sayısı 30 bin civarından 70 binlere fırlamıştı. Biraz daha sağlıklı düşündükten sonra komplo teorileri üretmeye ve bu dönüş işini Bernie Ecclestone'un başını çektiği bir grubun ilgiyi arttırma adına planladığını düşünmeye başladım. Sağlık problemleri de gerçekten dönmemesinde önemli bir etkendir o da ayrı ama bu en başından beri zaten biliniyordu. Dediğim gibi sonuçta bir teori ama Schumi'nin döneceğini düşünmek gerçekten heyecanlanmamı sağladı. Formula 1 için uzun süre sonra tekrar tv karşısına geçecektim. Olmadı.
Eğer gerçekten dönemeyeceğini bile bile kendini zorladıysa ve başaramadıysa Schumi'nin de çok üzüldüğü ve sıkıldığı kesin. Bugünlerde canını sıkan sadece bu değil ama. Cenevre Gölü(Leman Gölü)'nün kıyısında yaptırmakta olduğu malikanesine bir de yat iskelesi yaptırmayı planlıyor. İskelenin uzunluğunun da 49 metre olması planlanıyor. Bu 49 metrelik iskele için işçilerin gölde 600 m2'lik bir alanda çalışma yapmaları gerekiyormuş. Ama o bölgede yaşayan sakinler buna izin vermeyecek gibi. Ayaklanmışlar ve mahkemeye başvurmuşlar. "Kardeşim bu Schumacher denen adam gölümüze iskele değil neredeyse dalgakıran yapmaya kalktı. 49 metre iskele mi olur? İzin vermeyiz. Schumi de kim oluyor!" demişler özetle. İskelenin bu kadar uzun yapılacak olmasının sebebi sadece Schumi'nin teknesinin durmayacak olmasıdır, Ecclestone'un ve Briatore'nin teknesi de mutlaka yanaşır ve malikanede parti üstüne parti verilir. Ama işte o bölgenin sakinleri buna izin verir mi? Zor biraz. Schumi'den bir geri dönüş daha bekliyoruz. Ama bu sefer 49 metrelik iskelesinden...

1 yorum:

siniroldumabi dedi ki...

bu geri dönme mevzusu beni de epey bir heyecanlandırmıştı. Schumi bıraktığından beri oturup F1 izlemişliğim yok. Geri dönerse aynı performansı gösterir mi bilemem ama F1'in seyirci ve reklam hasılatını epey yükselteceği aşikar.