27 Ağustos 2009 Perşembe

TUNCAY'IN KUTUSUNDAN STOKE CITY ÇIKTI

Huth ile birlikte Tuncay için kulüpler 11 milyon paund karşılığında anlaşmaya vardı. Tuncay'ın da anlaşmasının ardından milli futbolcu Stoke City ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Tuncay'ın Türkiye'ye dönmek istemediği için yurtdışında oynamaya devam edeceği söyleniyordu. Ama Stoke'a gideceğine Türkiye'ye dönse daha iyi etmez miydi?!

25 yorum:

papaz dedi ki...

takımları kıyaslamaya bile gerek yok tabii ki ancak TSL'nin en iyi takımı yerine EPL'de sıradan bir takımı tercih ederim. Her haftasonu tüm dünyanın gözü üzerinde olacak yine Tuncay'ın. Burada ise kısır döngü içinde kalacak-tı.

nebilim dedi ki...

uğruna fener'den vazgeçtiği yolundan geri adım atmak istemedi. amacı premier ligde başarılı olup öyle büyük kulüplere gitmekti. eğer boro'daki performansının üzerine koyarsa stoke city'ye gitme hamlesi kötü olmaz ancak aksi olursa o zaman tıpış tıpış fenere dönecektir.

roland deschain of gilead dedi ki...

tuncay futbol zekası ve oyun kalitesi ile m'boro ya da stoke gibi takımlara uygun bir oyuncu.... ben asla tuncayı EPL'nin üst sıraya oynayan takımlarına, FB'ye ve hatta Türk Milli Takımına yaraşır kalitede bir futbolcu olarak görmedim.

İngiltere'de futbolunu ne kadar geliştirirse o kadar kardır.

Jordi Metal dedi ki...

Bence en doğrusunu yaptı. Zaten bu futbolcular minimum 3 sene askerlik için kaçıyorlar yurtdışına. kendisi adına sevindim.

Genç Arsenal dedi ki...

hep demedik mi? yok liverpool yok arsenal istiyormuş. kimsenin istediği yok işte. ancak stoke da oynar. oyuncularımızı şişirmeye bayılıyoruz.

arnawut dedi ki...

fb'ye gelmesinden iyidir StokeCity'ye gitmesi.

http://arnawut.blogspot.com/

Maximus dedi ki...

hadi bakalım tuncay'ın yükselişi devam ediyor:))

erbo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Barış Eken dedi ki...

Herseyden once bu kararlılıgı alkısı hak ediyor ... Bir Tugay daha görmeyecek mi bu millet ?

ealturk dedi ki...

nedir bu eziklik düşüncesi anlamış değilim.türkiyede üst düzey kulüpte oynıyacagıma ingilterede düşmeye aday takımda oynarım mantığı.tamam premier league ile elbette karşılatırıcak değilim futbol kalitesi fln ayrı birşey ama en azından şampiyonlar liginde oynayıp birşeyler yapabilme ümidi olur yada hiçbirşeye değişilmiycek olan tuttuğun takımın efsanalerinden olmak.Bir Lefter yada Metin Oktay olmak hepsinden önemli kanımca.

berserk dedi ki...

Avrupa' da oynadığı her takım geriye dönmesinden daha iyi bir karar.

MBC dedi ki...

akili adammis..
chelsea, liverpool derken stoke :)

suan kime sorarsaniz sorun türkiyeyi yurt disinda en iyi kim temsil etti sorusuna Tugay´derler..
oda öyle düsünmüstür..
Chelsea´de yedek kalcagima giderim Stoke´a hep göze batarim..

www.yesilortam.blogspot.com (ali bey izinsiz yazdim kusura bakma.. eger reklam yasaksa silebilirsin..
tskler)

van auger dedi ki...

fulhama veya aston villa ya gidebilseydi iyi olurdu(chelsea ve liverpool söylentilerini duyduğumda sittir lan diye cevap vermiştim)ama eğer iyi performans gösterirse hala başaltı takımlara gitme şansı olabilir.Fenere gitseydi avrupa macerası başarısız topçular kervanına katılırdı ayrıca.Stoke a gitmesi iyi olmuş.

armgn dedi ki...

Fb mi, Stoke city mi...tabi ki Fb. TSL mi Premier Lig mi? Tartışmasız Premier Lig. Ben olsam Premier Lig'de kalırdım.

yyyyyyyy dedi ki...

Tabiki de doğru..
"stoke city de ne yahu?" falan deniyor ama geçen sezonu 12. sırada tamamladılar. zaten ilk 10 takımı herkes biliyordur, değişmezler. ayrıca iç sahada çok başarılı bir ekip. evlerinde oynadıkları 19 maçın 10'unu kazandılar, 5'inde berabere kaldılar. arsenal ve chelsea'nin de 11 galibiyetleri vardı kendi evlerinde...

caveksk dedi ki...

bu adamın almanyadan da talibi yokmuydu yahu?stoke nedir allahaşkına köln bundan bin kat daha iyidir.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

tabi tabi, ülkeye geri dönmesi lazımdı. Sonra nihat'la birlikte derbide kaptanlık pazubandlarını çekip para atışı falan yapması lazımdı. Ülke futbolu için fener'e geri dönüp, emre'yle beraber ingiltere geyikleri yapmalıydı.

Bu nası bi zihniyet ya..
Türkiye'ye geri dönmenin mantıgı ne ?

yyyyyyyy dedi ki...

caveksk dalga mı geçiyorsun kardeşim? Almanya nerde Premier lig nerde.. Stoke City Avrupa kupalarına katılamıyor diye böyle yerden yere vurmayın.. 12.bitirmek büyük başarı. Arsenal, Manchester, City, Everton, Liverpool, Chelsea, Aston Villa, Tottenham... zaten ilk 10u bu takımlar oluşturuyor.

Erdem Karakuş dedi ki...

Yahu anlamıyorum! Nedir bu Premier Lig aşkı? Türkiye'de kalsa büyük avrupa takımlarına karşı senede 2 maç oynayacakmış da, İngiltere'de kalınca 8 maç oynuyormuş, dünya onu izliyormuş.

Yahu izliyor da ne oluyor? "Tuncay biz sana ölüyoruz" diye bütün fanları kapıya dizildi de bizim haberimiz mi yok?

Premier Lig'de bin tane oyuncu var. Hepsi çok özel oyuncular mı şimdi nedir yani? Arda'yı küme düşmeme mücadelesi yapan bir Premier Lig takımında göreceğime ölene kadar Galatasaray'da kalsın, takımını avrupa kupalarında zirveye taşısın, en azından gayret etsin.

Bir de artık Tugay'ı örnek vermekten vazgeçin. Newcastle Tugay'a teklif yapmıştı Blackburn'de oynarken, ama Tugay kabul etmedi. Daha üst seviyeye geçme şansını yakalamıştı yani. Tuncay gibi küçük takımların ortalama oyuncusu değildi Tugay.

Son olarak şu klişeye de cevap vereyim de içim rahat etsin. Yok bir tarafta Premier Lig, diğer tarafta Süper Lig. Tuncay Premier Lig'e gitti de Thierry Henry gibi oynamaya mı başladı, level mı atladı? Orada futbolu ne kadar gelişti aklı başında bir adam anlatsın bana. Arda'nın 2 yılda kendini Türkiye'de geliştirdiği kadar kendisini İngiltere'de geliştiremedi. Zaten o kadarını yapsa iyi bir takım mutlaka alırdı kendisini.

Uzun lafın kısası, bir an önce şu ezik psikolojisinden kurtulun. Tuncay ile aynı dönem Portekiz U-21 takımında Türkiye'ye karşı ezilen Cristiano Ronaldo'nun jenerasyonu en tepelerdeyken Tuncay'ın neden küme düşmeme mücadelesi veren takımlarda oynadığını sorun kendinize.

caveksk dedi ki...

erdem karakuşun yazısının altına aynen imzamı atıyorum.ya yapmayın allahaşkına yok stoke ligi 12. bitirmiş de zaten ilk 10 belliymiş de geçen yıl evinde oynadığı maçlarda 10 galibiyet çıkarmışta bırakalım bu işleri premier lig de oynarım gerekirse düşmemeye oynarım bu mudur yani.stoke ingilterenin en eski klübü olabilirde neresinden bakarsan bak stoke işte.

Genç Arsenal dedi ki...

erdem karakuş a cevap yazıyorum.

Portekiz U21 takımındaki Ronaldo 17 yaşında gitti premier lige. o orada oynarken tuncay türkiyede sürünüyordu. ağaç yaşken eğilir. sende gönder 17 yaşında tuncayı bak ne oluyordu. arda demişsin arda türkiye standartlarında geliştiriyor kendini. doğuştan bir yeteneği var onu kullanıyor. yeterince iyi olsa zaten 18 yaşındayken alırlardı avrupadan. bana göre sende türk oyuncularını çok büyük görmeyi bırak. kimseyi manchesterın arsenalin istediği yok.

Erdem Karakuş dedi ki...

Ortaya yazıyorum,

Senin milli takımın Euro 2008'de yarı final oynayacak, kulüp takımların UEFA Euro Lig'de yarın final, final hedefi koyacak, bu milli takımın ve kulüp takımlarının banko oyuncusu da gidecek İngiltere'de küme düşmemeye oynayacak.

"İyi oyuncu olsa zaten 17-18 yaşında alırlardı" mantığına göre Tottenham Modric'i almamalıydı, çünkü 23 yaşında transfer oldu İngiltere'ye.

Adam Hırvatistan'dan 23 yaşında 30 milyon euro paraya İngiltere'ye transfer oluyor, normal karşılıyor herkes. Türkiye'de olunca, "e zaten Süper Lig kalitesiz, burada takımlar güçsüz" vs vs. Be kardeşim sorarlar adama Hırvat Ligi daha mı iyi?

Yine aynı şeyi söylüyorum, şu eziklik psikolojisinden bir an önce kurtulun.

Genç Arsenal dedi ki...

muhatabı karışmasın diye Erdem Karakuş'a yazıyorum.

Milli takımın Euro 2008'de yarı final oynayışını bir sisteme bağlamak gereksiz. Yürü be aslanım mantığıyla bir yere kadar. Geri dönelim eğer bir sistemimiz olsaydı ya da oradaki kadar iyiysek niye Dünya Kupası'na gidebilecek miyiz diye tartışıyoruz. Hatta tartışmıyoruz bile gidemiyoruz.

Gelelim hedef koymalara. Daha bizim ülkede 1.lik dışında hedef koyulduğunu görmedim. Yapabilecek olanda şampiyonuz diyor yapamayacak olanda. Önemli olan hedef koymak değil koyduğun hedefi başarılı bir şekilde yapmak.

Spurs'un transferi doğru olduğunu kanıtlayan birşey değil. Zaten hiç haz etmem kendilerinden ki Modric'den aldıkları katkı parasına oranla sıfır seviyesinde.

Madem biz bu kadar iyiyiz niye 50 yıllık tarihimizde avrupaya gönderdiğimiz oyuncu sayısı 50 bile değil. Diyeceksiniz ki avrupada türkleri sevmiyorlar. İşte bu eziklik psikolojisinin ta kendisidir. Sen işini iyi yaparsan kimse sana birşey demez avrupada.

Erdem Karakuş dedi ki...

Bir ülke futbolunun kalitesi eğer yurtdışına ihraç ettiği futbolcuyla ölçülüyorsa, İngiltere ve İtalya Türkiye'den kalitesiz demektir. Adım gibi biliyorum ki yurt dışında oynayan Türk oyuncu sayısı, İngiliz ve İtalyan oyuncuların sayısından daha fazla.

Kıyaslama yaparken argümanları doğru seçmek gerekiyor.

geloraptor dedi ki...

Yurtdışında Almanya'da Hollanda'da yetişen futbolcuları da Türk sayarak hava atmak da iyiymiş.