17 Eylül 2009 Perşembe

"JAY Z" ZİRVEDE YALNIZ

Jay Z, dünyanın en yetenekli müzisyen ve prodüktörlerinden biri. Sokaktan rastgele seçeceği bir adımı 1 yıl sonra müzik dünyasında zirveye yerleştirebilir. Bugün yanlışlıkla benim elimden tutsa en fazla 1 yıl sonra Eminem'e rakip olur, rap dünyasının yeni beyaz yıldızı diye lanse edilmeye başlarım. Bu yeteneği tabii ki ona her geçen yıl çok büyük bir servet kazandırdı. Şu anda dünyanın en zengin müzisyenlerinin başında geliyor. Bu serveti de çoğu siyahi gibi kolay elde etmedi. Adım adım, çile çekerek, sıkıntılarla boğuşarak, kapı kapı dolaşarak zirve yolunda ilk adımı atanlardan biri. En büyük servetinin kuşkusuz çoğu erkeğin benimle aynı fikirde olduğunu düşünerek, Beyonce olduğunu söylersem sanırım yanılmam. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır sözünü haksız çıkarırcasına Beyonce gibi başarılı bir kadının arkasında da bir erkeğin, Jay Z'nin olduğunu da rahatlıkla ifade edebiliriz. Rap Star bugünlerde de Everest'e iyiden iyiye yerleşti. Yeni albümü "Blueprint 3" çıktıktan birkaç gün sonra Billboard 200'de zirveye oturdu. Bu onun zirveye oturan 11. Amerikan number one albümü. Böylece Elvis'in 10 albümlük rekorunu da geçmeyi başardı. "Crazy in love" baby I'm crazy...

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Lil Wayne dünyanın en iyi rapçisidir eksik kalmış bir tek gözünün çapağını yiyeyim.. bu adamlardan bin kat güzel müzik yapanlar var malesef mainstream olmadıkları için listelerde değiller.

Murat1905 dedi ki...

Ne o ne başkası hiçbiri efsane Tupac Shakur'un tırnağı olamazlar :) Malum sonradan gelenlerin alayı popçudur.

Adsız dedi ki...

@sheva

Jay 2pac'a Me and my g/f klibinde saygı duymuştur. Gözümde onu yücelten davranışı da budur.

Murat1905 dedi ki...

@tarık: O konuda haklısın hocami ben de bu davranışını takdir etmiştim burada ise sadece alanının Rap'ten ziyade R&B veya Pop olabileceğini vurgulamak istedim. (Bu arada Tupac'ın Fuck Friendz isimli çalışmasında Jzy-Z'ye küfür ettiği aklımda kalmış ki şimdi sözleri buldum- Understand this, ain't no nigga like me, fuck Jay-Z
He broke and I smoke daily (come on y'all) baby let's be friends-)

Tupac'ta karı kız içerikli bir ton şarkı yapardı ama Galatasaray tercümanı Mert çetin gibi genele baktığımızda içerik olarak daha sosyal ve felsefik bir tarafı vardı.

Yine de mevzu müzik olduğu için zevklere ve renklere karışamam, yoksa Ankaralı Turgut, Ajdar veya Oğuz Yılmaz bozulur bana ;)

Eziyet:
http://www.youtube.com/watch?v=nwm06zIxZ_0