17 Eylül 2009 Perşembe

PELE Mİ BÜYÜK MARADONA MI?

"Bana göre dünyanın en iyi futbolcusu Alfredo Di Stefano'dur. Maradona sağ ayağıyla ve kafasıyla topa vuramayan, gol atamayan bir futbolcuydu. Attığı en önemli gol de eliyle attığıdır."

Tartışmada son nokta. Söz düellosunda son açıklama Pele'den.

13 yorum:

Gökçe dedi ki...

Tartismasiz Garrincha'dir. Pele once takim elbiseyle salonlari gezmeyi birakip sahalara insin...

K. A. dedi ki...

George BEST'dir.

"If I'd been born ugly, you'd never have heard of Pele." George BEST

Mesut Tok dedi ki...

Bence kesinlikle Maradona'dır.Onun sağ ayağını ve kafasını kullanmasına gerek yoktu çünki sol ayağı her şeye yetiyordu.

roland deschain of gilead dedi ki...

Belki çok kişisel bir yorum olacak ama ben bu pele mi maradona mı muhabbetinden oldum olası tiksindim.

Doğrudur, peleyi seyretmedim yaşım itibarı ile maradonayı biraz görebildim. Ama ben pres yapmayan, kademeye girmeyen, savunma yapmayı bilmeyen futbolculara böyle büyük anlamlar yüklenmesine karşıyım.

Becekenbauer, Beckham, Henry, Iniesta gibi adamları zevk içinde mest olarak seyredenler için bu tatrtışmanın bir "gündemde kalma yarışı"ndan ibaret olduğunu tahmin ediyorum.

roland deschain of gilead dedi ki...

ayrıca belirteyim ki ne maradona'nın ne de pele'nin gözümde bir Hagi, bir Stoitchkov ya da bir Alan Shearer kadar değeri yoktur.

Jordi Metal dedi ki...

Puşkaş büyüktür.

wonderkid dedi ki...

Sporcunun ahlaklısı makbuldür.O yüzden Alfred

armandolionel dedi ki...

pele önünden yesin,çekemez ezelden beri maradonayı.armando diyorum,üstüne adam tanımam,veliahtı lioneldir bence,nickimiz boşuna armandolionel değil...abi o chivu yu da görürsen söyle akıllı olsun,kırıyodu dün çocuğun ayağını

yoney dedi ki...

ben ciddi sekilde sıkıldım su gereksiz karsilastirmalardan. hepsi birbirinden farkli ve iyi oyuncular. Neden illa birini secmek zorunda olalim ki?

PENNEARABIATA dedi ki...

kimse birini seçmek zorunda değil zaten arkadaşlar. başlık da seçin diye koyulmadı ayrıca. iki efsane birbirlerine çeşitli ortamlarda laf atıyorlar sadece. benim nazarımda bu açıklamalar da ilginçtir. yoksa büyüklük ya da iyilik ne ile ölçülür ki, bilen varsa açıklasın...

anotherday dedi ki...

Maradona Good

Pele Better

George Best

İngilizlerin bir afişinde görmüştüm

Ernest J. Garnest dedi ki...

Bu olay da aslında Pele'nin de bir suçu yok.Bu tipik bir muhabir sorusudur amaç bellidir böyle bizim gibi insanların bu konuşmayı okuyup vay efendim bence Pele böyle iyi Maradona zaten dediği gibi kötüydü gibi konuşmamızı sağlamak.

Yokse ne Pele nede Maradona durup dururken ben Pele/Maradona'dan iyiyim der.

@Roland Deschain of...Sen de haklısın ancak insanlar göz önünde olan insanları tanrılaştırır.Futbol da bunun olmasını sağlayan şey de gol ve çalım atmadır.Hiç bir savunma oyuncusu çalım attırmıyor diye tanrılaştırılmaz ama örneğin Yusuf gibi adamlar çalım attı diye göklere çıkartılır.

Futbolu senin gibi iyi bilen adamlar için tabii bunlar sadece göz boyamadan ibaret olaylar ama futbol var olduğu sürece çalım atan ve gol atan oyuncu (Örn 1a Alex)yıldız olacaktır.

varol döken dedi ki...

johann cruyff!