14 Ekim 2009 Çarşamba

ARDA: BAŞARISIZLIĞIMIZ BAZILARINI MUTLU EDİYOR

Arda Turan dün basın toplantısında "Bu başarısızlıktaki suç hocamızdan önce bizimdir. Dünya Kupası elemelerinde başarılı maçlar oynadık. Avrupa’nın başka bir yerinde olsak bu Milli takım alkışlanır. Ülkemizi sevindiremedik ama bu başarısızlık bazılarını mutlu ediyor. Kazanınca alkışlanıyor. Başarısızlıkta ise hain oluyoruz" dedi.

Şimdi merak ettiğim bir şey var. Arda ve arkadaşlarının başarısızlıkları kimi mutlu ediyor acaba!!! Mustafa Denizli'nin meşhur benzetmesi "İçimizdeki İrlandalılar" ile paralellik taşıyor gibi geldi bu açıklamalar. Gerçekten var mıdır başarısızlığa sevinen birileri?

Evet var galiba, durun bakayım aklıma geliyor birisi. Geçen sene Euro 2008'de ben de milli takımı takip ediyordum. Çek Cumhuriyeti'ni yenip gruptan çıktığımızda yurtdışında geçirdiğim süre tam 1 ayı bulmuştu. Üstüne üstlük düğünüme de 1 ay kalmıştı. Milli takım attığı son dakika golleriyle yoluna devam ettiği için ben de yurtdışında kalmaya devam ediyordum. Ama nişanlım(O zamanki nişanlım şimdiki eşim) istanbul'da hem beni özlüyor hem de düğün hazırlıklarımız yetişmeyecek diye sürekli endişeleniyor ve benim bir an önce dönmemi dört gözle bekliyordu. İşte, milli takım kazandıkça eşim de aslında özünde seviniyordu ama bir yandan da üzülüyordu. Arda acaba eşimi(!) kastediyor olabilir mi?!! Ya da kim olabilir bu başarısızlığa sevinenler?!

27 yorum:

vay anasını yaaa dedi ki...

Birde benim hanım vardıi siz evlenemezseniz biz noolucaz diye üzülüyordu :))

PENNEARABIATA dedi ki...

vay enişte naber? :)

Unknown dedi ki...

'Dünya Kupası elemelerinde başarılı maçlar oynadık' demiş, acaba hangi başarılı maçları kastediyor ??
bilen varsa yardımcı olabilir mi ??

Flying Dutchman dedi ki...

Arda'ya bu demecin ardından sorulacak tek soru var...(Kafa iyi yana sallanarak) "eeeeeeeee?"....

Eee Ardacım, başarısızlığa sevinenler var, ne yapalım. Sevinenler var diye "bu çocukların başarısızlığına sevinenler var yahu, yazıktır, aslan parçaları onlar varsın grup sonuncusu olsunlar" mı diyelim? Neyin savunması bu? Bunlar yüzünden mi gidemedik 2010'a?

Hayır Mustafa Denizli gibi kupaya gidersin "başarısızlığımızı kollayanlar bu da size kapak olsun" der havanı atarsın da elde var sıfır "başarısızlığımıza sevinenler var"...iyi peki var, evet var da sen kendi icraatından bahset bir önce

hasanerdem dedi ki...

Süper yorum...

Mr.Eko dedi ki...

@ale: 2 İspanya maçından başka elde bir şey yok hacım:)

Ardacığım öyle kollarını aça aça "Hırtlar Vadisi" edasıyle yürüyerek baba olunmuyor, delikanlı olunmuyor. Söyle madem kimmiş onlar herkes bilsin?

Bende burdan söylüyorum o zaman "Pennearabiata'yı çekemeyenler var!!"

Bu arada sevgili Ali Okancı, bugün NTVSpor'da Demirkol ve Akdağ'ın beraber sunduğu programda blogunuzun adı geçti ve demirören ile ilgili resim kısa bir süre gösterildi. Ama adınız anılmadı, sanırım bu blogun siizn olduğunu bilmiyorlar, ya da bilerek söylemediler.

sukullaci dedi ki...

iddaa da türkiye mağlubiyetine oynayan varsa sevinir tabi. onları diyo heralde :D

PENNEARABIATA dedi ki...

@ mr.eko

biliyorlardır benim blogum olduğunu ama sahiplerinin isimlerini genelde pek telaffuz etmiyorlar. art niyet aramamak lazım ki sizin de aradığınızı ima etmiyorum zaten, yanlış anlaşılmasın.

Gala's dedi ki...

buyrun girin antu forumuna binlerce insan! var orada bunu isteyen.

terim gitsin rıdvan gelsin diye isteyen birçok kişi yenilmemizi istiyordu.

Kemal Mardin dedi ki...

Kabul etmek istemesek bile Türkiye böyle bir yer. Ben bugüne kadar sayısız insan gördüm çeşitli sebeplerle milli maçlarda bile rakibimizi tutan. Siz yıllardır bu işin içindesiniz. Hiç mi karşılaşmadınız?

Emre dedi ki...

Flying dutchman ne kadar güzel söylemiş... "eeeee???"

Bir de inanılmaz komik bir şekilde "bu takım alkışlanır" diyor. Hangi milli takım dünya kupasına ka-tı-la-ma-dı-ğı (özellikle heceledim, olur da Arda okursa dikkatini çeksin diye) için alkışlanır?

Zaten öncelikli olarak yapmalarını beklediğimiz 2 şey var: biri dünya diğeri avrupa kupasına kalmaları. (oradaki başarıları ayrı bir kulvarda değerlendirirsek tabi) Bu durumda %50 başarısızlar, bunu neden alkışlayalım anlayamadım?

PENNEARABIATA dedi ki...

@ gala's ve twilo

antu forumunda neler yazılıyor okumadım. olaya fatih terim-rıdvan dilmen, gs-fb olayı diye bakılıyorsa üzücü. evet kulüp takımlarının avrupa sahnesindeki maçlarında yabancı takımı tutanları gördüm ama benim etrafımda milli takım kaybedince sevinen birisi olmadı hiç. olanı da yazdım zaten :)

heee olay yine kulüp takımı tutma mevzusuna geliyor en nihayetinde galiba. milli takım değil, fatih terim yani galatasaraylı biri kaybettiği için sevinenler varsa bilemem. dediğim gibi ben kendi etrafımda rastlamadım böyle bir şeye.

ortasahadatopkapmamucadelesi dedi ki...

Arda son zamanlarda çok konuşmaya başladı bence gereksiz ve anlamsız konuşmalar içersinde.

*Beni bir çok takım istiyordu ve çok yüksek paralar veriyolardı ama kabul etmedim. (Son dönemde kötü oynamasının ardından bence taraftara mesaj)

*Ben milliyetçi bi insanım milli takım başında yerli bi hoca olmalı.(GS kulübüne mi-TFF ye mi-Yoksa tamamen tribünlere oynama mı)

*Başarısızlığımıza sevinenler var....(ki kastediğini ben anlamadım şahsen :) )

*Belçika milli maçı sırasından bir taraftarınfatih terim e ''aldın para haram olsun'' demesine orda o kadar futbolcu ve milli takım görevlileri var ken Arda ve Emre belezoğlu nun tepki göstermesi (Bence orda güzel bi ironi var)

Bunlar neyin açıklamasıdır.

Ben kendimce söyleyeyim.

BAŞARISIZLIĞIN

Ayaklar iş yapmayınca çene devreye giriyor.

Arda şu sıralar çeşitli şekillerle bu sözü doğruluyor..GS daki son haftalarda ki kendini yeniden ispat etme-gösterme sevdasıyla 4-5 kişi arasına girip çalım atmaya çalışmalar falan da bunun göstergesi.burda hep Johan Cruyff meşhur sözü gelir aklıma ''Futbol basit oyundur...ama zor olan basit oynamaktır''.neyse Arda nın omuzunda ki yükten hep bahsedildi ve ağır olacağı yönünde görüşler bildirildi çoğu kişi tarafından...
Ama şunu atlıyoruz galiba Arda bu işi sevdi hatta daha da ilerletmeye çalışıyor galiba.

Neyse umarım daha fazla abartmaz bu işi.

ADSIZ dedi ki...

Ben sevindim bu başarısızlığa. Ha zil takıp oynamadım tabii ama karalar da bağlamadım.

Bosna'nın bizim yerimize gitmesine çok sevindim mesela. Belki Boşnak asıllı olduğum içindir, daha geçen sene oraya gittiğimde savaşın ne kadar büyük bir felaket olduğunu gözlerimle gördüğüm içindir, o insanların böyle bir motivasyona fazlasıyla ihtiyacı olduğunu düşündüğüm içindir. İçin için sevindim, mutlu oldum ordaki insanlar adına. Umarım, play off'ları da geçip giderler Afrika'ya.

Fatih Terim'in bırakması çok şık oldu. Aaah Fatih Hocam, mazimiz çok tatlı, büyük sevgi, gurur, mutluluk dolu ama.. Aması var işte. İsviçre maçı var, ders almam ders veririm var, sürekli karışmaya aday kadrolar var, sistemsizlik var, haksızlık var, adaletsizlik var.

Bir karakter analizi yapsak bizim Milli Takım'a, ne çıkardı sonuç? Şanslı olmak, karakterden sayılabilir mi mesela? Aşırı sinir, kibir, amansız olmak nedir ya? Gaddar mıyız biz kardeşim, bu mudur motivasyonumuz, yok mudur bizim başka bir olayımız?

Ben yüksek egolar patlayacağına, direkte toplar patlasın istiyorum. Al gülüm ver gülüm yerine, akıllı paslaşmalar istiyorum. Karakter istiyorum kardeşim. O yüzden Kazım'ı asla ve asla istemiyorum, milli forma dediğin ciddi iştir, taşımasını bilen giyebilir.

İşte bunların hiçbirinin olmadığı için mutsuzum ben. Yoksa yemişim dünya kupasını, 2010'u, Afrika'yı. Şimşekleri üstüme çekiyorum bir paratoner gibi, aman tutmayın beni :))

Ortega dedi ki...

Fenerbahçeliler seviniyor diyen çıkmamış yorumlarda. Hayret diyecekken gelmiş yorum :)

solo dedi ki...

herşey fenerbahçeliler yüzünden, zaten dünya kupasına da alex yüzünden gidemedik. arda da bu yorumu antu forumlarını okuyarak yapmıştır değil mi? allahım yarabbim ya, akıl fikir.

M. Alper dedi ki...

Ben elenmemize çok sevindim.
Yoksa 10 yıl daha başımızda F.Terim ve egosu kalacaktı.
Kusura bakmayın da Fatih Terim, Colin Kazım ve Emre Belözoğlu gibilerin olduğu bir milli takımı tutmak çok zor geliyor bana.
Terim kendini antipatik yapabilecek bütün hareket ve konuşmaları yapmaktan geri durmuyor. Böyle bir insanla varsın başarı gelmesin.

joe kleine dedi ki...

Ben milli takımın başarız olmasını isteyen antu.com takipçisi bir adamım ve milli takımın başına Rıdvan gelsin diye dünya kupasını feda edebilirim, zaten Fatih Terim adil bir hoca olmasına rağmen bir gsli...Yani başarılı olmasını istemiyorum milli takım başarılı olunca o başarılı sayılıyor o başarılı olunca gs daha büyük oluyor, bu da bana dokunuyor.
Mesela Arda'nın da başarılı olmasını istemiyorum o böyle bütün dünyayı çalımlayıp bir gol atacak diye çok korkuyorum, o çalım atacağına Colin Kazım atsın Ersun varken ne güzeldi hep Kazım atıyordu çalımları Arda seyrediyordu niye çünkü Ersun Fenerliydi.

Arda'yla pek bir tanışıklığımız yok ama o kadar uzaktan benim gibi adamları görebilecek kadar geniş görüşlü demek ki, heralde bu vizyonunu milliyetçi olmasına borçlu, gsli ama delikanlıymış...

Siparişleriniz İçin dedi ki...

ahaha süper bir noktaya parmak basmışsın hayatım.. ama ne ben ne ipek ardanın söylediği insanlar değiliz sanırım...

PENNEARABIATA dedi ki...

değilsiniz elifcim biliyorum :)

beckham07 dedi ki...

bu arda da iyi alıştı geçenlerde de türk olmayıp başka ülkeli olsaydım falan filan sayıyodu. sanki çok iyi oynamışta elemelerde millete laf sokma girişimde.

ilquer dedi ki...

2008 elemelerindeki maçlar öncesi Fatih Terim'in basın toplantılarına bakın. Neden başarısızlığa sevinenler var anlarsınız?

non of your business dedi ki...

ortada bir basarisizlik vardir.evet bu takimin bu gruptan elini kolunu sallaya sallaya gitmesi gerekirdi.ve bu basarisizligin sorumlulari hesap vermek zorundadir.bundan daha dogal ne var anlamiyorum ben.
arda babasi gibi seviyor ya terim'i.onu kollayan aciklamalar yapmak zorunda.bu da o aciklamalardan biri.16 Kasım 2005'de olanlardan sonra hala bu ulkenin milli takiminin basinda kaliyorsaniz, sonra da psikinlik yapip hedef saptiran aciklamalar yapmak, cocuklari bile guldurur.
hadi canim isine bak sen.

felix mourinho dedi ki...

sevinenlerden birisi de benim. neden mi sevindim? türkiye a milli futbol takımının oyun yapısı taktiği ve tekniğinin hangi yıla ait olduğuna bir bakılsın bakalım. biz bu oyunu, bu sistemi hangi yıllarda oynadık. isimler önemli değil. sahada 11 tane adamın bu mentalite ile oynadığı yıllar hangi yıllar, biz hangi yıldayız, dün yenerek 2008'e gittiğimiz bosna, bugün bizi geçerek 2010'a gitme yolunda 1 adıma kalıyorsa, onlar 1 senede ne kadar ilerlemişler bir bakmak lazım.

seviniyorum çünkü artık bir futbol takımı olacağız. inşallah.

Unknown dedi ki...

Sayin Okanci,

Nasil ki Ersun Y.'nin isitfasi icin milli takimin basarisizligini isteyenler vardi, alter egolarinin tatmini -"Fatih T.'nin istifasi"- icin milli takimin basarisizligi istegi ile yasayanlar da var.

Sayisini merak ediyorsaniz bir anket yaparsiniz, ancak sorunuz indirek olmali ; " Fatih Terimin Milli Takim'dan istifasini olumlu buluyor musunuz ? gibi... Buna "Evet" cevabi verenlerin azimsanmayacak bir kismi disariya vurmasalarda milli takimin basarisizligini isteyenlerdir.

"Ya benimsin, ya topragin" diyen adamlar var ki ulkemizde sayisi azimsanmayacak derecededir, bunlar Fatih Terim gitsin diye milli takimin basarisizligini istemisse bunda sasiracak birsey de gormuyorum. Bu arada milli takim Dunya Kupasina katilabilseydi, ayni adam elinde bayrak ilkonce sokaga firlar, en onde kosardi. Bu ulkemizin sosyolojik bir olgusudur. Siz duymasaniz da, gormeseniz de, red etseniz de onlar varlar ve sayilari sizlerinkinden cok fazla.

Bu arada Arda Turan'a laf carpmak icin kenarda kosede beklesen ne kadar cok adam varmis gormus olduk. Simdi acaba kacta kaci Arda Turan uzun bir formsuzluk donemine girsin diye dua ediyordur ?

Yahu iste "ya benimsin, ya topragin" anlamadin mi ? Ingilizcesi "my way or highway"... :o)

Asy

varol döken dedi ki...

@asy
şimdi bir yere kadar doğru ama sen de sonunda kendi tarafına bağlamışsın olguyu... hepimiz bağlıyoruz ama sen özelinde değil... herkes de kendi özelinde yazıyor, genelledikçe hataya düşüyoruz, o yüzden ben de kendi özelimde yazayım, bir fikir fazlası olsun, kimsenin fikrinin üstüne tükürmesin, tek başına boş bir denizde boş bir sandal misali bir öne bir arkaya sallansın dursun...

arda'yı severim... çok büyük bir yetenek olmasının yanında, aklı başındalığı (en azından diğerleriyle karşılaştırıldığında) sempatikliği, samimiyeti dolayısıyla... bunların hepsi ayrı bir tartışma konusu biliyorum ama benim özelimde dedim geçtim... istanbulludur arda, bayrampaşalıdır, bunu da bir ayrımcılık olarak koymak istemem ama bu şehrin hakiki kültüründen, efendiliğinden, büyüklere saygı, küçüklere sevgiden beslenmiştir...

ama efendim kim etkilenmez ki böyle bir yaygaradan söyleyin bana... kim en saf halini tutabilir böyle bir hengamenin arasında... elbette ki arda'nın söylediği şey külliyen bir bahane ve fatih terim'e sahip çıkma isteği ama çıkmasa mıydı... bu adamı en çok bundan seviyorum işte, skibbe'ye de sahip çıkmış, birçok karaktersiz gibi arkasından hoca bizi çalıştırmıyordu hoca tıraştı edebiyati yapmadı...

fatih terim özelinde de, eh elbette kolay sevilecek bir adam değil... ama öyle ya da böyle büyük bir heyecan yaşattı bize takımıyla 2008'de... beğensek de beğenmesek de sistem takımı olmak istiyoruz desek de böylesi daha zevkli be... seviyoruz abi bunu, seviyoruz de mi lan... bu son dakika olayını... şu an bu satırları okuyan kaç kişi acaba işlerini son dakikaya atmamıştır falan filan...

milli takım başarısız olsun demek bir çözümlemedir ama ekran başında yediğin gole kollarını kaldırırak seviniyorsan gel arkadaşım var benim tanıdığım birkaç eziklik tedavisi...

elmalarla armutları ayıralım, önümüzdeki maçlara bakalım...

Gala's dedi ki...

Buyrun ;

http://img162.imageshack.us/img162/7767/44pk3.png

http://www.ezikfb.com/haberrsm/norvec2.jpg

bunun gibi birçok mesaj vardı. link kırık olduğundan tamamını bulamadım.