12 Ekim 2009 Pazartesi

OCAK TRANSFER DÖNEMİ

Transferde yaz aylarında yaşanan fırtınalı günler ocak ayında şiddetli bir şekilde tekrar dönecek. Yılbaşının ardından yine İspanyol kulüplerinin yaptıkları transfer haberleri süsleyecek blogları. Euro'nun Pound karşısında değer kazanması ve yüksek ücretler alan futbolcuların yüzde 50 civarında vergi ödüyor olmasıyla hareketlilik İngiltere'den İspanya'ya doğru kaymaya başladı. Ve bu kez Real Madrid'in yaptığı transferlerin ardından ara dönemde Barcelona'yı konuşacağız. Guardiola iyi bir sol kanat hücumcusu istediğini saklamıyor. Thierry Henry yakın gelecekte ayrılır mı bilinmez ama daha genç ve uzun yıllar Katalan kulübüne hizmet edebilecek bir oyuncu istediği ortada Guardiola'nın. İsmi listenin ilk sırasında olan futbolcu M.Cityli Robinho. Şampiyonlar liginde oynayabilecek durumda olması da Brezilyalı'yı cazip kılıyor. City yönetiminin çok büyük maddi beklentilerinin olmaması ve teknik direktör Hughes'un da fizik güç olarak Premier Lig'de beklentileri karşılamadığından şikayetçi olması da Robinho'nun cazibesini artırıyor.

Bir de Barcelona'nın çocuğu Fabregas var tabii. Xavi'nin deyimiyle Barça DNA'lı Fabregas. Ancak Arsene Wenger'in transfer yapmaması ve ayrılan futbolcular sayesinde bu yıl rekor gelir açıklayan Arsenal'in tuzu kuru. İspanyol futbolcu taraftarın da en sevdiği isim olduğu için takımdan ayrılması istenmiyor. Son Blackburn maçında 1 gol atıp 4 asist yapması da onun vazgeçilmezlerden biri olduğunu ispatladı. Kendisinin de mutlu olduğu söyleniyor ancak Arsenal yönetimi Laporta'nın çek defterinin ne kadar kalın olduğunu henüz görmedi. Gelecek yaz yapılacak seçimlerde başkanlık koltuğuna tekrar oturması için bu transfer Laporta'nın en büyük kozu olacağından Barcelona'nın havasını yine koklatmak istiyorlar Fabregas'a.

Ribery'i de unutmayalım. Barcelona, Real Madrid ve Chelsea'nin sürekli sıkıştırmalarıyla Bayern yönetimi baskı dolu günler geçirmişti. Barcelona için artık Robinho'nun plasesi olur Ribery. Real Madrid bu kadroya bir hücumcu daha eklemeyi düşünür mü bilinmez ama Robinho'nun muhtemel bir Barcelona transferinde ibre büyük ölçüde M.City'e döner.

4 yorum:

aşkın dedi ki...

Demek her güzel olayın bir sonu varmış.Robinho - Fabregas gibi sümsükler ve Barcelona.Nalet.Olsun.

Jordi Metal dedi ki...

http://hakanbaysal.blogspot.com/2009/10/cr10.html

Rory Breaker dedi ki...

Gidip o bencil şopara milyon eurolar saçarlarsa "Guardiola adam değil." der bazı çevreler...

Spooky dedi ki...

Robinho'nun bencil ve kendini beğenmiş yapısı Barcelona'ya ters.