14 Ekim 2009 Çarşamba

PENNEARABIATA 1 YAŞINDA

Blog aleminde 1 yılı doldurmuşum da üzerinden 5 gün bile geçmiş. Aslında daha evveliyatı da var. Blogcu da başlamıştım. Onu da sayarsam 13.5 ay olmuş. Gerçi eşimi zamanında dinleyip başlamış olsaydım 3. yılı dolduruyor olurdum heralde. Ancak NTV'nin yoğun temposunda bırakın yazmayı bazen düşünecek vakit bile bulmak zor oluyordu o dönemlerde.

Blog tutmaya başlamamın ardından Bülent Timurlenk ile yapmaya başladığımız "Futbol Blog" daha emekle aşamasındaki futbol bloglarının daha büyük kitleler tarafından duyulması ve ayaklanması için önemli bir adımdı. Sonrasında NTVSpor'un da yüzleri bilinmeyen ama bilinenlerden daha dolu dolu yazan, düşünen, araştıran kitleyi farketmesiyle futbol blog yazarlığı şahlanmaya başladı.

Bugün yüzlerce blog yazarı durmadan okuyor, araştırıyor, yazıyor ve tartışıyor. Bir fikir okyanusunun içinde yüzmeye benzetiyorum ben bunu. Dalgalar bazen yükseliyor ve siz boğulmamak için mücadele ediyorsunuz. Daha fazla araştırıyor, olaylar arasında bağlantılar kurarak daha dolu yazılar yazıyorsunuz. Bazen de fırtına diniyor, dinlenmek için sırt üstü uzanıyorsunuz suya. Çok beğendiğiniz bir yazınızı bir kez daha, bir kez daha okuyup "Vay be gerçekten güzel oldu" demenin hazzını yaşıyorsunuz. Ama biliyorsunuz ki kara halen çok uzakta ve her an yine fırtına çıkabilir, dev dalgalar sizi yutmak için üzerinize daha büyük, daha sert bir şekilde gelebilir. Ayrıca köpek balıkları da var etrafta unutmayın! Bu yüzden bu iş, bu alem daha da oturana, kendinizi kabul ettirene kadar okumaya ve yazmaya devam. Siz de yapmazsanız halimiz harap çünkü.

Bakınız blogger'a geçtikten sonra yazdığım ilk yazının linki aşağıda. Komikmiş. Uruguay-Arjantin maçı öncesi de anlamlı olur belki...

YENİ NESİL AJANLAR

23 yorum:

Maximus dedi ki...

nice yıllara okan bey

Maximus dedi ki...

ali okancı bey:)

goldenaxe dedi ki...

1 sene mi...
inanmazdım ilk linki gormesem :))

ne kadar cabuk gecmis zaman oyleyse..
Güzel yazılarının devamı dilegiyle..
Nice ya$lara :)

Unknown dedi ki...

nice bloglu uzun yıllara dileğiyle :))

Unknown dedi ki...

Nice yıllara :)

Ortega dedi ki...

Tebrikler..

sayerlack dedi ki...

Beraber nice yıllara..

Flying Dutchman dedi ki...

"Çok beğendiğiniz bir yazınızı bir kez daha, bir kez daha okuyup "Vay be gerçekten güzel oldu" demenin hazzını yaşıyorsunuz"

Bunu ben de çok seviyorum...:))


Ayırtedici özellikleri olan blogların tümü benim için önemlidir. Bu blogun en önemli özelliği TV dünyasından bilinen bir yüzün İnternet halkının arasına karışarak bir nevi köprü kurmasıdır...Yani (negatif pozitif anlamda kullanmıyorum) çark tersine işlemiştir Penne Arabiata'da...O yüzden hep hoş bir tadı vardır...

Nice yıllara...

Jordi Metal dedi ki...

Nice senelere diyip takibe devam erdiyoruz :)

TA dedi ki...

nice yıllara...

ozdemirmusta dedi ki...

Nice senelere Ali Abim. Blogun 200.000 hitinin fotografını cekip mutlulugunu paylastıgın günü hatırladım bi an, 587.410 olmus =)

Free Siyaset dedi ki...

Nice yıllara Ali Okancı...

Serapbenbuyrun dedi ki...

Ekip olarak kutlarız, darısı başımıza :)

Sportif Cümleler

maraton39 dedi ki...

Nice mutlu yıllara

Cenky dedi ki...

Medya ile vatandaşı yakınlaştıran, o acayip dünyanın içinde bizler gibi insanlar olduğunu da gösteren, umut veren blog. Teşekkürler Sevgili Okancı ve Nice güzel yıllara.

Siparişleriniz İçin dedi ki...

dün gibi değil mi Alicim yazmaya başladığın, iyiki de başlamasın... Nice güzel yıllara...

untildie dedi ki...

Dünyada sporun sadece futboldan ibaret olmadığını bu konuda bizlerin ufkunu açan rahmetli Kenan Onuk ve ekibinin (Murat Kosava, Okay Karacan gibi) 90 lı yılların sonundan itibaren Türk sporu ve futbolunun gelişiminde katkıda bulundukları aşikardır. Bugün Türk blogunun böyle gelişmesini o zamanlara benzetiyorum.
Artık Milletçe bilgiye; uzuvlarının bi tarafından sallayarak yazan kamil! kişilerin kaleminden değilde siz(tüm bloggerlar) araştıran, sorgulayan bu işi amme hizmeti olarak bilenlerden ulaşıyoruz.
Bunun için sizin adınıza tüm bloggerlara teşekkür ederim...

varol döken dedi ki...

öyle beleşten nice yıllara demek olmaz, en yakın zamanda bir küçük rakın benden, söz ne de olsa büyüğün:)

erbo dedi ki...

nice yıllara ali abi :)

PENNEARABIATA dedi ki...

@ varol döken

sözde kalmasın, ayarlayıver...

PENNEARABIATA dedi ki...

@ herkese

teşekkürler. aranızda olmak çok güzel.

@ erbo

sağol erbocum. dün bursadaydın, bugün yatıyosun evde doğal olarak. yarın işe gelirsin artık di mi canım?

saLsa dedi ki...

Nice yaşlara Ali abi. Bloglamaktan da blog okumaktan da vazgeçmiyoruz. Saygılar.

saLsa
www.salsabasket.net

Sencer Yücel dedi ki...

geç olsun güç olmasın, kutlu olsun...