5 Kasım 2009 Perşembe

AVRUPALI FENERBAHÇE

İstanbul: 2 - Bükreş: 0. Gecenin manşeti bu belki de. İki temsilcimiz de ilk maçlarda olduğu gibi yine acımadı rakiplerine. Kadıköy'de zevkli, temposu yüksek bir maç izledik. Fenerbahçe'nin karşısında Dinamo Bükreş'ten 2-3 gömlek daha üstün bir Rumen ekibi vardı. İki takım da top ayaklarına geldiğinde dikine ve hızlı oynamak isteyince özellikle ilk yarının nasıl geçtiğini anlamadım. Ortasahada topa ve rakibe sert müdahalelerde hakem daha çok oynatmayı tercih edince ve tüm futbolcular kusursuz centilmenliğe yakın oynayınca Premier Lig ve La Liga'ya yakın bir seviyede maç seyrettik. Andre Santos'un kıvrak hareketlerinin ardından sol ayağının dışıyla ağlara gönderdiği gol güzeldi. Alex bildiğimiz Alex'ti. Yine gemisini kurtaran kaptandı. 2-3 pozisyonda klasını konuşturması Fenerbahçe'nin kazanmasına yetti. Emre günün en çalışkan isimlerinden biriydi yine. Cristian kaleyi her gördüğünde aklına Hamidou geldi heralde, ama çektiği tüm şutlar aynı şekilde kalenin 3-4 metre solundan dışarı gitti. Ayağı bu gece sola çekiyordu Brezilyalı'nın. İlk golde topu alırken Andre Santos'un faulü var mıydı, Daum'un ilk yarının ortalarında aynı dakika içinde 2 kez Kazım'a ofsayt bayrağı kaldıran hakeme gözlük işareti yapmakta haklı mıydı, yine ilk yarıda Bilica yerdeki rakibinin üzerine bilinçli olarak mı bastı, bunlar aklımda kalan sorular. Steaua'da Kapetanos'u çok beğendim. Tek forvet olarak Bilica ve Lugano ikilisiyle iyi mücadele etti. Çalışkan, fiziği güçlü, oyun takibi yüksek bir futbolcu. 2008 yazında bonservis bedelsiz olarak AEK'dan Steaua'ya gitmiş. İnsan Güiza'nın yerinde 26 yaşındaki bu Yunan olsa daha iyi olmaz mıydı diye soruyor kendine.

Twente de Sheriff karşısında 2-1 kazandı. Fenerbahçe'nin gruptan çıkması kesin değil ama büyük bir avantaj yakaladığı ortada. 2 Aralık'ta Twente ile deplasmanda oynanacak maç lideri belirleme özelliği taşıyacak. Sarı lacivertlilerin son maçında Kadıköy'de Sheriff'i doğal olarak yeneceğini düşünüyoruz tabii. Tebrikler Fenerbahçe.

6 yorum:

seanpenn dedi ki...

fb nin karşısında dinamo dan 3 gömlek üstün bir steau vardı.ne yaptın be ali okancı geçen sene 10 puan fark atan(steau ya) son maçlarında (lig) 1 galibiyet 2 beraberlik alan romanyanın en büyük 2 takımından olan dinamo gs den 2 maçta 7 gol yediği içinmi 3 gömlek altta bi takım?

Frank Baumann dedi ki...

yahu tamam, steau bükreş kadro olarak dinamo bükreş'ten üstün bir takım da, 4 maçta sadece 1 gol atan bir takımdan bahsediyoruz. Gruptaki yerlerini de sonuna kadar hakediyorlar.

PENNEARABIATA dedi ki...

arkadaşlar yapmayın lütfen, genel olarak değil, "dün akşamki" iki takımı karşılaştırıyorum ben. steaua topla oynamayı daha çok isteyen, mücadele eden, kaleye gitmeyi düşünen, gol atmayı isteyen bir takımdı. dinamo ise rijkaard'ın dediği gibi ilk yarıda piknik yapmaya çıkmıştı resmen.

Contra Futbol dedi ki...

Steau kesinlikle Dinamo'dan daha istekliydi puan veya punlar almak konusunda. 1-1 den sonra biraz daha şanslı olsalar işler karışabilirdi Kadıköyde.

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Fenerbahçe'nin bu forması gerçekten gözlerimi büyülüyor.Tasarımı yapanın ellerini öpüyorum 69TL verip aldım da bende bu kadar güzel durmuyor ya.Stad ışıklarından ve çoraplardan mıdır nedir acaba :(

tofi dedi ki...

ben de tipi, chivu'yu andıran sol ayaklı 14 ü begendim...ayrıca maçta oldugum icin dinamo macını izleyemedim doğal olarak ama, steaua gayet iyi hazırlanmıstı, bilhassa ilk yari aklıma twente macını getirdi, gayet iyiydiler