25 Kasım 2009 Çarşamba

BEŞİKTAŞ COŞTU BİR KERE

Başlık eşimden. Ekranın solundaki kalede bir hikmet var. Türk takımları seviyor o kaleyi. Arif Erdem'in araladığı kapıyı Bolic 13 yıl önce ardına kadar açmıştı. Tello da bu akşam o kapıdan girdi içeri. Arif'in ceza sahasının dışında "ortalardan" attığı şut Schmeichel'in üzerinden 90'a takılırken, Bolic'in "sol çaprazdan" attığı şut yine aynı ağlara yine Schmeichel'in üzerinden geçerek takılmıştı. Bolic'in paralelinden, "sağ çaprazdan" bu kez Tello gönderdi aynı kaleye. Tarihin tekerrürü top rakipten sekerek buluştu ağlarla. Schmeichel'ın yapamadığını Foster mı yapacaktı ki? Tabii ki hayır. Rüştü'nün duraklama dakikalarında yaptığı kurtarış, bir kalecinin yeri gelince rezil, yeri gelince vezir ilan edilebileceğinin en büyük kanıtıydı. Son dönemde çok eleştirilen Rüştü bu gece vezirdi. Ertem Şener her yerinden öper bilesin!

Mustafa Denizli "Beşiktaş'ın tarihine Old Trafford'da alınmış bir M.United galibiyeti eklemek harika olacaktır" demişti. Hoca kutluyorum seni, gerçekten değişik ve çok önemli bir adamsın Türk futbolu için. Herşeyden önce yedek kulübesindeki o ağır duruşun yeter. Ferguson da gitsin o ağzındaki sakızdan muhallebi yapsın!

Tipik bir Türk gibi ah çekmek kalıyor geriye. Sonradan açılan arap atı misali, "Ah be kardeşim İnönü'de Wolfsburg'a kaybedilen puanları gel de arama. O maçı kazansak şimdi gruptan çıkma şansımız çok yüksek olacaktı" deme sırası geldi Beşiktaş taraftarları için.

85. dakikada Fransız hakem bir Fransız futbolcunun(Evra) ceza sahasında yerde kalmasına penaltı çalabilir miydi? Belki evet. Ama Fransız Henry sağolsun! Onun sayesinde Fransızların üzerine aldatma etiketi yapıştığından Fransız hakem de şükür ki Fransız'ın pozisyonunda Fransız kaldı.

5 yorum:

erdincinho altunozzi dedi ki...

kötü oynadık ama yendik.artık son bi gayretle grubu 3. bitirmeye bakmalı beşiktaş.

SirEvo dedi ki...

Man'a karşı mı kötü oynadık hocam?
Vezirle ilgili bir başlık attım ben de. :D

http://cineshoot.blogspot.com/2009/11/her-yerinden-opuyorum-rustu.html

eaglemre dedi ki...

yine mi henry ali abi ? :)

maça gelirsek önceki maçlar için ah çekmemek elde değil. inönü'de manchester'a 80 dakika direnip 81.dakikada gol yemeyip, 15 dakika 10 kişi oynayan wolfsburg'a 3 puan için saldırıp, en kötü zamanında cska'ya yenilmeseydik şimdi çok farklı olurdu ama futbol böyle bir oyun önümüze bakıp wolfsburg'Un manu'dan puan alması için dua edicez. gole giden topa dokunup ofsayta sebep olan dzeko'ya da burdan selamlarımı iletiyorum hep sen mi atacaksın olum biraz da martins atsın. :)

kebabman dedi ki...

Takim listesi elimize ulastiginda ben hala Manchester'in rahat galibiyet alacagini dusunuyordum.Hatta soran yada sormayan arkadaslara size 4 avans veririm diyordum.
Birkac pozisyonda BJK futbolculari daha dikkatli olsalardi 2 gol daha atabilirlerdi.
Takim sahaya cikinca guvenlik gorevlisi bir arkadas kaleci Rustu mu diye sordu.Evet dedim.Gozlerinin altini yine siyaha boyamismi diye sordu,fotograf cekip yaklastirdim,birlikte baktik.Hayir cekmemisti...Rustu artik yasli dedim.40 oldumu diye sordu,38 herhalde dedim.Rustu kurtardikca guvenlikci bana donup yasli dedigin Rustu bu mu diye sordu :-) Ben de genclik gunleri aklina bugun geldi dedim..BJK de en begendigim futbolcu Ferrari oldu...Penalti pozisyonu kesin penaltiydi.
Son zamanlarda ingiliz hakemlere buyuk elestiri getiren Ferguson'a basin toplantisinda bu pozisyonda soruldu.CSKA macinda penalti verilmedi,bu macta penalti verilmedi,siz hala ingiliz hakemlerin Avrupadaki hakemlerin gerisinde oldugunu dusunuyormusunuz diye soru soruldu..Ferguson bu konuya su anda yorum getirmeyecegini belirtti.

Atilla Çelik dedi ki...

Çok koşmanın zaferi mi demeli buna? Evet, öyle demeli. Bence maçı getiren şey Beşiktaş'ın totalde 113 km koşmasıydı. Fink bile tükenmişti. Buna dair ucundan Galatasaray'a da dokunduran bir yazı döşemek güzel oldu kendi açımdan.

http://kayipzamaninpesinde.blogspot.com/2009/11/besiktasn-manchester-united-karssndaki.html