4 Kasım 2009 Çarşamba

SALI GECESİNİN ARDINDAN

GECENİN TAKIMI: MARSİLYA
Zürih'e 6 gol atarak gecenin en farklı galibiyetini aldılar. Deschamps'ın öğrencileri Milan ve Real Madrid'in zirve için kapıştığı C Grubu'nda iddiasını devam ettirdi. Milan deplasmanı ve sahasında oynayacağı Real Madrid maçlarından çıkaracağı puanlar onların gruptan çıkmasını sağlayabilir.

GECENİN ŞANSLISI: CSKA MOSKOVA
Old Trafford'da 3 gol atmak ve buna rağmen kazanamamak. İlk bakışta biraz şanssızlık olarak da adlandırılabilir belki ama Rus ekibinin 1 puan çıkardığı için sevindiğini düşünüyorum. Maçın 10 dakikalık özetini izledim. CSKA'nın 3 pozisyonu var, 3'ü de golle sonuçlanıyor. United'ın ise abartmıyorum golle burun buruna kaldığı neredeyse 15 pozisyon var. Akinfeev, direk ve zaman zaman da son vuruşlardaki beceriksizliklerine yenildiler. Ve bir şans golüyle mağlup omaktan kurtuldu Alex Ferguson'un ekibi. Beşiktaş'a M.United'la deplasmanda oynayacağı maçta Allah CSKA şansı versin diyorum yoksa bu futbol ve moralle Liverpool maçındaki skora benzer bir durum ortaya çıkabilir.

GECENİN FUTBOLCUSU: RONALDINHO
Dün kendine has hareketlerinden bir resital sundu. Onu izlerken Barcelona'daki ilk yılları geldi gözümün önüne. İkinci yarıda Seedorf'la birlikte sol çizgi üzerinde Sergio Ramos ve Lass'ı deli etmeleri gözümün önünden gitmiyor. Sağ ayak içini halen dünyada en iyi kullanan adamdır ayrıca. Hissettiğinde, konsantre olduğunda izlemesi en zevk verendir. Henryli Arsenal Avrupa'da tuttuğum takımdır, Ronaldinholu Milan'ın da gönlümde yeri vardır.

GECENİN TARAFTARI: MILAN TARAFTARI
Kaka'nın nasıl karşılanacağı merak konusuydu. Ama beklenen oldu. Gün geldi Maldini'ye bile sallayan Milan taraftarı en sevdiği futbolcuların başında gelen Kaka'yı bağrına bastı. Brezilyalı'ya teşekkür eden pankartlar San Siro'nun tribünlerini süsledi.

GECENİN GOLÜ: BENZEMA
Real Madrid 3-2 yenildiği maçın rövanşı özelliği taşıyan karşılaşmada San Siro'da Milan karşısında özellikle ilk yarıda iyi top oynadı. Benzema da Raul'un yedek soyunduğu maçta hücum yükünü çeken futbolcuların başında geldi. Fransız'ın attığı golü gecenin golü seçmemdeki sebep bir anlamı olmasından dolayı. 1956 yılından bu yana San Siro'da oynadığı 5 maçta ağları havalandırmayan Real Madrid Benzema ile 53 yıldır beklediği golü atmış oldu. 1956'da golü atan, 2007'de hayatını kaybeden Joseito'ya selam olsun!

GECENİN BAHTSIZI: BAYERN MÜNİH
Maçın ilk yarısında verilmeyen bir penaltıları var. Maçın kaderinin değiştiği an olarak nitelendirilebilir. Bordeaux'a 2-0 kaybedince gruptan çıkma şansları bir hayli azaldı. Van Gaal bu sezon Avrupa'da hayalkırıklığı yaratan Hollandalı hocaların başında geliyor. Yedek kulübesindeki yukarıdaki görüntüsü Van Gaal'in bu kış uzun bir uyku çekeceğine işaret eder gibi. Ama Bayern yönetiminin onunla aynı mağarada uyuyacağını sanmıyorum. Kaleci Butt'a da ceza sahasının dışına çıkıp topa geçtiği ıskadan dolayı 2. golün yenmesine sebep olduğu için de ne diyeceğimizi bilemeyelim!

GECENİN OLAYI: DEMİRÖREN-TARAFTAR DÜELLOSU
Beşiktaş'ı gecenin takımı olarak yazmak isterdi gönül. Ama sistemsiz bir takımla ilgili olarak parmaklarım sadece bir klasikliği bu satırlara taşıyor. Bu sezon alışmış olduğumuz görüntülerin tekrarı abartılmış bir şekilde yaşandı İnönü'de. Rezillikte son perdeyi izledik. Beşiktaş taraftarı artık Demirören ve hatta Denizli'nin gitmesi için kaybetmeyi bile göze alıyordur diye düşünüyorum. Ama koltuk işte, bazen sıcak oluyor insanın hiç kalkası gelmiyor.

5 yorum:

Rory Breaker dedi ki...

Vallahi kendisi seve seve kalkmadı, zorla kaldırırlar artık...
Küfürle gelen küfürle gider...
Yapılan kepazelikler, kulübün geldiği durum ortada...
Hala da çıkıp takımın atak organizasyonları mükemmel diye basına demeç verip taraftarla maytap geçerseniz böyle kıpkırmızı kesilirsiniz sayın Demirören...

non of your business dedi ki...

biraz haysiset sahibi bir insan hala orda oturmaz. Benim arama adam sokup beni yumruklattıran adama s.. git demeyeceksem kime diyeceğim? 'Sayın Demirören, Lütfen, Artık İstifa' pankartı açan adamlar tekme tokat dayak yedi, dayağın üstüne staddan dışarı atıldı, ne desin o adam? Kime, hangi makama saygı duysun? Beşiktaş başkanlık makamı bunları yapıp, hala saygıyı hakeden bir makamsa bir zahmet o makam da s.. olup gitsin.

0. Tekil Şahıs dedi ki...

bi şekilde gidecek. gerekirse koltuğuyla beraber yollanır eğer kalkmak istemiyorsa.

kebabman dedi ki...

BJK kendisini toparlamazsa Manchester'da isi gercekten zor.Bu problemler 20 gunde cok zor halledilir gibime geliyor...Bazen futbolda tavsiyeler ise yaramiyor,illaki klasik olaylarin yasanmasi gerekiyor.Nasil olsa yenilecegiz bari buyuk fark yiyelimde bu baskandan kurtulalim diyenler,8-0 dan sonra umutlanmisti ama olmamisti,demekki 8 yetmiyormus belkide BJK baskani 10'u bekliyordur.
Bu aksam Liverpool'da bir ust tura cikabilme umudunu mucizelere birakti.

bthn_17 dedi ki...

yıldırım demirören 6 senedir takımın başındasınız bu takıma kaç kupa kazandırdı 2 türkiye kupası 1 lig kupası o lig kupasınıda fenerbahçe ve galatasarayın çok güzsüz olduğu bir mazan aldınız yoksa fenerbahçe yada galatasaray mutlaka ligi alırdı siz 6 senede 3 kupa getirip taraftar tarafından küfür yiyipde istenmiyorsunuz da hala o koltukta oturuyorsanız sizin onuruz sorgulanmalı