9 Kasım 2009 Pazartesi

VAY FRANSA'NIN HALİNE

Fotoğraf bu sabahtan. Lyon kalecisi Lloris ve Marsilya kalecisi Mandanda. Dünkü maçta Diawara'nın kafa golü ve Cheyrou'nun uzaktan attığı şutta Hamidou'luk yapan Lloris ile kalesinde 5 gol gören Mandanda Fransa milli takım antrenmanında. Birbirlerinin yüzlerine bakmıyorlar. Artık utançtan mıdır, sinirden midir bilinmez. Lloris 12 haftada 16, Mandanda 11 haftada 15 gol görmüş kalesinde. Unutmadan milli takım kadrosunda bir de bu hafta Lille'in ilk golünde hatalı olan Bordeaux kalecisi Carasso var. O da 12 maçta 9 gol yemiş. İrlanda Cumhuriyeti ile cumartesi günü oynanacak playoff maçında bakalım Domenech eldivenleri kime verecek? Vay Fransa'nın haline!

10 yorum:

Flying Dutchman dedi ki...

bu Lloris iyi kalecidir aslında, dün Milan maçındaki Casillas sendromuna girmiş...Devam edici bir kazmalık olduğunu sanmıyorum

Hoş kupaya Fransa yerine İrlanda gitse sevinirim o ayrı...

Enes Özbey dedi ki...

Adamlar daha macin şokundan cikamamislar da birinin çimdik atmasini bekler gibiler.

PENNEARABIATA dedi ki...

@flying dutchman

evet ikisi de iyi kaleci bence. lloris liverpool maçında övülmemiş miydi fransa'da yanlış mı hatırlıyorum. bu arada afrika kökenli siyahi kalecilerin yetenek konusunda bazı sorunlarının olduğunu düşünüyorum. bilmem katılır mısın? belki bununla ilgili bir yazı toparlayabilirsin. beyaz kaleciler siyahilerden daha iyi olmuştur her zaman. birkaç haftadır bizim ligimizde de bunun örneklerini görüyoruz. en azından siyahilerin büyük hatalar yaptıklarını. geçen hafta kayseri kalecisi, bu hafta belki yine. sonra bu hafta trabzon kalecisi ve diyarbakır kalecisi mesela.

Unknown dedi ki...

barthez sonrası kaleyi frey'e teslim etmemeleri bana hala cok sacma gelir,

arnawut dedi ki...

Lloris mükemmeldir de abi öyle bi yazmışsın ki, birbirlerinin yüzüne bakmıyorlar diye:D

Lloris:aman abi bana bakarmısın, şimdi foto çekerler.
Mandanda:Olm idmandayız lan, hoca s.ççak ağzımıza, oyuna bak.
Lloris:Abi bana bak sen biliyosun bu basın muhabirlerini!

:D :D

CDiS dedi ki...

hakan arıkan'ı yollayalım onlara..:)

K. A. dedi ki...

Frey'i yediler bitirdiler esas. Düzenli çağırsalardı şimdi kalede Frey olurdu. Olmadı bizim Saint-Etienne'den Janot rahatsızı geçebilirdi yıllardır kaleye. Domenech'in kadrolarına hastayım. Tabii Lloris ya da Mandanda'ya bir şey demiyorum; ama Raymond Domenech Fransa'nın başındaki beladır bence.

Adsız dedi ki...

Lloris Fransa'nın en iyisidir tartışmasız, geçen sene tecrübesizliğinden çok saçma goller yedi ama kendisine güvenilmesinin boşuna olmadığını gösterdi bu sene. Dün akşam yediği golleri düşünüyorum, sadece basit hatalardan ibaret gibi görünüyor goller ama asıl sebebi Lloris'teki tipik Fransız narsizmi. Cheyrou'dan o golü yemesi kabul edilemez. Daha önce de Debrecen deplasmanında antrenman topu kıvamındaki şutları kurtarırken yüzü gülüyordu alay edercesine, patlaması Marsilya maçına nasip oldu.

thegunners16 dedi ki...

Gerçek Lloris Fransa'nın en iyilerinden.İzleme fırsatım oldu Lloris'i tvden...

Fakat El Guaje'nin dediğin gibi bir Janot bir Frey görmek isterdik Domenech döneminde.

Jordan dedi ki...

garip kaleci hataları savunma hataları oldu. hangisi kotu ki deplasmanda 5 gol atıp yenememek mi. yoksa kendi evinde 5 gol yiyip yenilmemek mi. ama marsilya yenmeliydi be diyorum.