27 Kasım 2009 Cuma

VIEIRA & KEANE

Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe - Galatasaray maçı öncesi Arda ile Cristian arasında yaşananların bir benzeri 2005 yılı şubat ayında Arsenal - M.United maçı öncesi Vieira ile Keane arasında yaşanmıştı. İki olay birbirine çok benziyor, Arda ile Cristian tartışma sonrası nasıl seromonide tokalaşmadıysa, Vieira ile Keane de seromonide birbirlerine soğuk yapıyorlar. Ama iki olay arasında ufak farklar da var. Kadıköy'de yaşanan tartışmaya diğer futbolcular da karışmış ve gerilim daha da büyümüştü. Bilica da bu gerilimde başı çekenlerden biri olduğu için 3 maçla cezalandırılmıştı. Highbury'de ise diğer futbolcular ikiliyi tünelde sakinleştirmek için uğraşıyor. Gerilimin daha fazla büyümesini istemiyorlar. Bu iki olay arasındaki en büyük fark da seromonide yaşanıyor. Keane ile Vieira tokalaşmazken, Keane'in takım arkadaşları Scholes ve Rooney de elini uzatmıyor Fransız'a. Neville ve Ferdinand da soğuk bir şekilde daha çok gözdağı verircesine sıkıyor. İşte buna "profesyonellik" diyoruz. Doğru zamanda doğru hareketi yapmak ve rakibini psikolojik olarak etkilemek. Kavga edip, rakibinize vurup ceza almanıza gerek yok, küçük ayrıntılarla bu işi daha etkili bir şekilde halledebilirsiniz.

9 yorum:

GialloRosso dedi ki...

Hocam çok iyi yakalamışsın, profesyonel olmak böyle birşey işte. Uefa finalinde Okan'a yaptığı hareketten sonra antipatim olmuştur kendisine. Fakat kaçırdığı penaltıyla affettirmiştir kendisini, sağolsun :)

Svetlin dedi ki...

yalnız burda esas gideri neville yapıyor elini sıkarken attığı bakışla.

PIERREMANU dedi ki...

Bu videodaki en etkileyici görüntü kesinlikle Neville'e ait. Bu adamın bu seneki City maçı öncesindeki tünel görüntüleri de muazzamdı. Herkes makara kukara yaparken, Tevez ile hasret giderirken bu adam psikopat bir yüz ifadesiyde dikiliyordu.

Flying Dutchman dedi ki...

ona psikopatlık değil "douchebaglik" diyor İngilizler::))

Aynısını kulüpte yıllarca oynamış,nice kupalar kaldırmış daha kendisi kısa pantolonla sidiğini tutamazken kaleyi koruyan Schmeichel'a, City'e gittiğinde Old Trafford'daki ilk maçta da yaptı...

Hatta bununla ilgili bir video vardır youtube'da ve Neville'i dalgaya alanların sayısı 10.000'i aşmıştır...

Yerim onun psikopatlığını :))

Mr.Eko dedi ki...

Keane ile uğraşılmaz ayrıca, bunu Vieira'nın bizden daha iyi bilmesi lazım.

Frentzen dedi ki...

Roy Keane aktör olacak adam vallahi. O bakışlar, o ses... Al sana İskender Büyük. Tarafımı da belli etmiş oldum böylece :) Ferdinand da iyi posta koymuş ama görüntü tam orada bitiyor. Benim dikkatimi Bergkamp çekti. Buz adam

Tuğberk dedi ki...

Abi olay Neville ile alakalı zaten..Viera olayın en başında Neville ile tartışıyor..Keane'de araya girip ' sen kimsin lan o tartıştığın adam gary neville haberin var mı ' gibisinden konuşuyor tünelde..

Yağız Gönüler dedi ki...

Gary Nevilla'dan bir cacık olmaz ama Viera'da hiç boyunun posunun adamı değil.

CaRtMaNtR dedi ki...

Keane ile Viera zaten genel olarak pek bir sevişirlerdi diye biliyorum. O nedenle onların huyunu bilen takım arkadaşlarının sakinleştirmiş olması çok daha vahim olayları engellemiştir.