7 Aralık 2009 Pazartesi

HANİ FAIR PLAY?

Serie B'de oynanan Ascoli-Reggina mücadelesi. Tuhaf bir fair play hikayesi var maçta. Regginalı Carlos Valdez bacağına giren kramp sonrası tedavi olmak için topu taca atmak istiyor. (edit) Ama Ascolili futbolcular ne olduğunu anlamıyor ve Vincenzo Sommese topun taca çıkmasına izin vermeyerek Mirko Antenucci'nin golü atmasını sağlıyor. Sevinen Ascolili futbolculara Regginalılar bir anda saldırıyor. Andrea Costa, Sommese'ye yumruk attığı için kırmızı kart görüyor, ortalık karışıyor. Yapılan tartışmalar sonrası Ascoli takımı kararını veriyor, haksız bir şekilde gol attıkları için kalelerini açıyor Regginalı rakiplerine. Pagano'nun golüyle durum 1-1 oluyor. Reggina sonraki dakikaları 1 kişi eksik oynasa da düşme hattındaki rakibi karşısında sahadan 3-1 galip ayrılıyor. Kızgın Ascoli taraftarları ise rakiplerine gol izni verdikleri için teknik ekip ve futbolcuları adeta soyunma odasına hapsediyor. Ascoli takımı 2 saat boyunca stattan ayrılamıyor. İtalya futbol federasyonu ise maçla ilgili soruşturma başlatmaya karar verdi. Ascoli takımının rakibinin gol atmasına izin vermesinin kural dahilinde olup olmadığını araştıracaklar. Valla üzüldüm Ascoli takımına, anlamadıkları(!) bir fair play hadisesinden dolayı hem rakipten, hem taraftardan yemişler darbeyi. Bir de federasyon vurursa, bundan sonra her tacı ne olur ne olmaz diye rakibe atarlar heralde!

6 yorum:

ozdemirmusta dedi ki...

yazık adamlara :) Ajax'ın 4-5 sene önceki bir maçında da böyle birşey oluyor, açıyolar kaleyi..

Unknown dedi ki...

Düzeltme yapayım. Senin verdiğin videoda görüntünün o bölümü yok ama, Sommese tacı kullanmıyor, Reggina'lıların taca attığı topu taca çıkmadan kapıp rakip kaleye gidiyor, sonrası senin dediğin gibi. Asist yapıp dayak yiyor. İtalya federasyonu da saçmalamış resmen.
Geçtiğimiz yıllarda da benzer bir olay olmuştu hatırlarsın. 2005'te Ajax-Cambuur genç takımları arasında oynanan bir maçta sakatlık yüzünden taca atılan topu rakip kaleciye iade ederken adamın biri (sanırım Vertonghen) yanlışlıkla gol atmıştı da. Sonra Ajax Cambuur'un gol atmasına izin vermişti. O zaman Hollanda federasyonu soruşturma açmış mıydı?

Okan Türkeş dedi ki...

İyilikten maraz doğmuş.

Alpiboy dedi ki...

fatihin dediği doğru. yanlış bilgi olmuş orada. topu taca çıkmadan alıp gidiyor.
http://www.zekirdek.com/golden-pisman-olup-gol-hediye-ettiler-haberi-30005.html

bu verdiğim linkte, görüntü sakatlanan futbolcunun topu taca doğru vurmasından başlıyor.

Rosso Relativo dedi ki...

Kaleyi acmasalar da fair play karşıtlığından yerle bir edileceklerdi! İki ucu boncuklu değnek!

dt.ibo dedi ki...

yazık olmuş o ayağına szöde kramp giren oyucunun attığı deparı görüyomusunuz golden sonra
yalanmış kramp bence