25 Aralık 2009 Cuma

YAYIN İHALESİ

15 yorum:

twi dedi ki...

açık kanalda olsa bile trt almasın kim alirsa alsin

non of your business dedi ki...

velev ki azaltsın.staddaki seyirci sayısı azalıyor diye şifreli yayınlansın diye bir mantık olabilir mi.stada giden seyirci tv'den yayınlanmasıyla ilgilenmez bence.her türlü gider.
asıl maç saatleri ciddi sıkıntı bence.stadlardaki insan sayısını artırmak istiyorsak maç saatleri öne alınmalı.EPL'de ve çoğu aprupa ülkesinde olduğu gibi öğleden sonralarına konmalı maç ki insanlar çocuk çocuğu ile maça gidebilsin.

Sabaha Kadar Futbol dedi ki...

etkilemezin altına etkilemez ve bilet fiyatlarını düşürtür diye eklemek gerekir. Bu sene göreceğiz Türkiye Kupası'nda... özellikle büyük takımlar eşleşirse... Stadyum dolabilir ama aynı fiyatlara dolması imkansız...

müşkülpesent dedi ki...

bu konuyla ilgili şöyle bir düşüncem var

şimdi adam evine lig tv alıp senelik en az 600-700 lira kanal parası verince sen bu adama bilet bedava olsa bile kalk maça gidelim diyemiyorsun çünkü oturur evimizde izleriz sıcak sıcak hem buna para veriyoruz diyor.

lig tv si olmayan zaten kahvelere doluşuyor. ama ücretsiz kanalda yayınlansa büyük bir kesim evinde izlememeyi zarardan saymaz.

şöyle de bir durum var ülkemizde son 10 yılda 7-18 yaş arası evinde dekoder olmayan hiç bir genç oturup evden naklen maç izleme zevkini bilmiyor. biz trt den maç izleyerek büyüdk iki izledik üç izledik sonra baba bizi maça götür dedik çünkü maçın nasıl bişey olduğunu tv den gördük

şimdikiler göremiyorlar. bence açık kanaldan yayınlanması seyirci sayısında bir farka yol açmaz ama 28-30unu geçmiş insanların stada yönelmesine yol açar çünkü evde lig tv ye yıllık 700 vermeyeceğini bilen adam kombineye 700 verir. hem lig tv hem kombine niye alayım diyor çünkü çoğu kesim.

Flying Dutchman dedi ki...

stadyumlar dolmaz diye şifreli kanaldan yayınlanma diye bir mantık olamaz ama Tr şartlarında maçların açık kanaldan yayınlanması seyirci sayısını % 30 oranında düşürür kanaatindeyim...Bu bazı önemsiz maçlarda % 50'yi bulabilir...Galatasaray'ın örneğin Avrupa kupası dönüşü kış aylarındaki maçları 10.000 seyircinin de altına kadar düşer...

Kalau dedi ki...

bizde ki bu rezil statlarla maçlar açık kanalda yayınlanırsa kolay kolay kimse maça gitmez..M.A.F.'nin dediğine katılıyorum bende maçlar daha erken saatte oynanmalı.Hem böylece ulaşım da daha rahat olur.

joe kleine dedi ki...

Halkın futbolla barışması açısından açık kanal şart...
Futbolun nasıl bir oyun olduğu unutuldu ve tekrar hatırlanması lazım ki bu şişmiş transfer bütçeleri küçülsün, altyapılara önem verilsin, tribünler kurtulsun ve futbol yeniden kitlelerin oyunu olsun, böyle bir durumda ilk başlarda belki seyirci azalmış gibi görünsede geniş vadede ilgiyi artırır.

TA dedi ki...

vergileri yükseltir şıkkıda eklense fena olmaz:)

Adsız dedi ki...

Seyirci sayısını nasıl arttırabilir böyle bir ihtimal var mı? :o

selaminko dedi ki...

bence stada gelen seyirci sayısını arttırır. Çünkü insanlar takımlarını izledikçe yeniden futbola bağlanır. Şimdi malum şifreli kanaldan yayınlanıyor ve herkesin evinde o paketleri bulundurma şansı yok. Bulundurmadığı içinde ya kahveye ya başka mekana gitmek zorunda kalıyorlar. Eskiden maçları takip eden birçok insan da bu ortamları sevmediğinden maçları takip etmeyi bırakıyorlar. Özetleri izlemek isteseler de bazen abuk sabuk yorumları, tartışmaları duyduklarından futboldan yavaş yavaş soğuyorlar. İzleyebilirlerse maçlara olan ilginin artacağını düşünüyorum.

aslan bayat dedi ki...

BENCE SORUNLARDAN BİRİDE TSL MAÇLARININ ÇOK GEÇ SAATTE BASLAMASI DAHA ERKEN BİR SAATTE BAŞLASA ÇOLUK ÇOCUK MAÇA GİDİP RAHAT BİR ŞEKİLDE EVİNE DONEBİLİR AÇIK KANALDAN MAÇ YAYINI SEYİRCİ SAYISINI ETKİLEMEZ,,,,,

Dobrowski dedi ki...

uzun vadede tribünlere gelen seyirci sayısını kesinlikle artırır

Strateji dedi ki...

Kısa vadede seyirci sayısı düşer tabii ki. Özellikle kış aylarında pek kimse evinden çıkıp stada gitmek istemez. Ama orta-uzun vadede seyirci sayısı artacaktır. Şöyle ki; hep diyoruz ya "Herkes 3 büyüklerin takımlarını tutuyor, Anadolu'dakiler niye kendi şehirlerinin takımlarını tutmuyorlar?" Yeni nesil kendi takımının maçını izleyemiyor ki Anadolu'da. Çocuk televizyonu bir açıyor, Beşiktaş, Fener, Galatasaray, başka bir şey yok. Bu çocuktan kendi şehrinin takımını tutmasını nasıl beklersin ki? İşte bütün lig maçları açık kanaldan yayınlanırsa, işte o zaman çocuk kendi şehrinin takımını görecek, önce seyirci olacak, sonra taraftar. Ancak bu da kısa vadede değil, orta-uzun vadede gerçekleşebilir.

Ayrıca açık kanaldan ziyade, seyirci sayısının artışı stadların iyileştirilmesinden geçiyor. Almanya örneği gözümüzün önünde.

Gala's dedi ki...

Maça gidecek adam her zaman gider. Bunun için etkilemez. Ama açık kanalda olursa bilet fiyatları düşer ve spor daha büyük kitlelere hitap eder. O zaman 3-4 yıl sonrası için maça giden seyirci sayısı artar..

mehmet akın dedi ki...

maçlar bütün avrupa ülkelerinde olduğu şifreli yayınlanmalıdır. ama haftanın bir günü - pazar günü haftanın son maçı mesela- üç büyüklerden birinin maçı, sırayla olmak üzere şifresiz yayınlanabilir. sene içinde her devre birer tane olmak üzere 1 derby maç şifresiz yayınlanabilir. akşam saat 20:00 maçlarından da acilen vazgeçilmelidir bence. yani şubat ayında saat 20:00'de maça gitmek için insanın çıldırmış olması lazım. maçlar şifresiz yayınlanırsa seyirci sayısı azalır mı? bundan 20 sene önce bütün maçlar şifresizdi ve seyirci ortalamaları çok daha yüksekti. maçların bırakın şifreli yayınlanmasını, hiç yayınlanmıyor olsa bile bilet fiyatları makul seviyelere çekilmediği, stadyumların şartları insani şartlara getirilmediği ve yayın saatleri taraftarların beklentisi doğrultusunda ayarlanmadığı sürece tribünler boşalmaya devam edecektir.