5 Ocak 2010 Salı

ATLETICO'NUN İLK TRANSFERİ

Bir Ali Turan hadisesi de Arsenal ile Atletico Madrid arasında yaşanıyor. Kayserispor'un Galatasaray'ı ayartmakla(!) suçlamasından yola çıkarsak eğer Atletico'nun da Arsene Wenger'in bebelerinden birini ayarttığını söyleyebiliriz. Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan 19 yaşındaki Fran Merida ile 5 yıllık sözleşme imzaladılar. Barcelona altyapısından yetişip Fabregas'ı takip ederek Arsenal'e transfer olan İspanyol, Wenger'in güvenerek 17 yaşında sahaya sürdüğü isimlerden biriydi. Geçtiğimiz eylül ayında Arsenal sözleşmesini 5 yıl daha uzatmayı teklif etti hatta Sevilla da ciddi bir teklif yaptı ancak kabul etmedi. Kasım başında tekrar sözleşme imzalama konusunda baskı yaptılar, yakında imza atacak dediler. Ama o rotayı çoktan Atletico'ya çevirmişti. İmzayı atmadı ve kurallar gereği 1 Ocak itibariyle her kulüple görüşme hakkına sahip oldu. O da İspanyol ekibiyle 5 yıllık sözleşme imzaladı. Sezon sonunda Madrid'in yolunu tutacak. Atletico adına iyi bir transfer. Yaratıcı bir orta saha oyuncusuna yıllardır ihtiyaç duyuyorlardı.

Wenger kuşkusuz büyük bir şok yaşıyordur. Çünkü onu yeni Fabregas'ı olarak görüyordu. Bundan sonra Wenger ve Arsenal yönetimi sezon sonuna kadar nasıl bir tutum sergileyecek merakla bekliyorum. Arsenal onu sırf kıllığına başka bir takıma vermeye kalkar mı ya da takımla antrenma çıkmasına bile izin verilir mi bekleyip görelim. Bakalım orada profesyonellik anlayışı nasıl işleyecek, ardından Ali Turan meselesi ile arasında bir kıyaslama yapma imkanı buluruz.

8 yorum:

Pamukk dedi ki...

hiç etik değil hemen Atletico her yere şikayet edilmeli

Baris dedi ki...

Ne alaka Pamukk ?
Böyle bir hak var ve kullanılmış.
Neresi etik değil.
Fenerbahçe Bekir için de yapmıştı bunu. İsmini hatırlayamadığım bir oyuncu daha yapmıştı. FM oyunlarında da olan bir durum.
Yani Pamukk rahat ol, ortada sorun yok :)

bonaventure dedi ki...

tek bir soru sorucam sana ali abi.
arsenal sırf kıllığına bu adamı city e satsa kayserinin yaptığı doğru mu olacak? hani kıyaslandığında aynı hareketi yapacak ama bu kadar basit bir mevzuda bile referansımız ingiltere mi olmalı? yahu bariz ahlaksızlık kayserili çapsız yöneticilerin yaptıkları...

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Suleyman Hurma: bugun bana batar, yarin sana. Let's kick Hurma out of football.

pamukk'un yaptigi da ironi, hani Besiktas kulup yerine once Topuz ile gorustugu icin "etiksiz"di ya. Ki onu da katildigi programda yalanladi Demiroren "ben baskani telefonla aradim" diye, ondan sonra laf "yazili basvuru yapmadilar"a degisti. Falan filan.

Ben FIFA'yi UEFA'yi proseduru bilmem; bildigim bir sey varsa o da Kayserispor kulubunun "Ovunmek gibi olmasin ama Kayseriliyim" lafinin icini doldurmaya calistigidir. Bu kadar tilkilik gormedim ben arkadas, 1 yildir ayni hikayenin seksen versiyonunu izledik: Topuz, Troisi, Turan. (Alfabetik degil, kronolojik siradir)

PENNEARABIATA dedi ki...

@bonaventura

olmayacak tabii ki. arsenal de öyle birşey yaparsa onların üzerinden kayseriye de birkaç lafımız olur.

İlker Yılmaz dedi ki...

Arsenal'de Merida'yı Barcelona'dan alırken pek etik davranmamıştı. Her halükarda kazanan merida oldu :)

hayyam dedi ki...

Pazar gunu Westham ile oynanan maci upton parkta Arsenal taraftariyla beraber deplasman tribununde izledim. Bana gore o macta sahadaki en kotu Arsenal'liydi. Kotu degil gercekten cok kotu oynadi, orta sahada ayagina gelen butun toplari ezdi yada kaybetti ayrica mucadele acisindan da cok kotuydu. Ne zaman o cikti Arsenal top oynamaya basladi. Ilk izlenimlerim Fabregas olabilmesi icin cooookkk zaman ve emek gerek. Eger Wenger takimda tutmak isteseydi tutardi diyorum...

ywz dedi ki...

Daha kesin değil transfer yalnız. Merida sadece Arsenal ile gorusuyorum su anda tarzı bir acıklamadı bugun.