8 Ocak 2010 Cuma

FAUBERT: BEN KİMİM, BURASI NERESİ?

Geçen sezon ara transfer döneminin son günlerinde West Ham'dan kiralık olarak gelmişti Real Madrid'e. Yukarıdaki fotoğrafı koyduğumda altına Di Stefano'nun "Kim bu adam ya" der gibi baktığını yazmıştım. Gerçekten de kim bu adam olarak kaldı Real Madrid için. Real'in bedeni uymadı kendisine. Yaklaşık 6 ayda sadece 50 dakika forma giyme şansı buldu. Sahadaki performansından çok saha dışında yaptıklarıyla konuşuldu İspanya'da. Antrenmana gelmediği bir günün ardından "Bugün izinliyiz diye biliyordum" deyince dumura uğratmıştı hepimizi. Ardından Villarreal maçında yedek kulübesinde uyurken(!) çekilmiş pozları takıldı objektiflere. Sezon sonunda Real Madrid'in 3 yıllık kontrat imzalama opsiyonu olsa da doğal olarak bıraktılar Fransız'ı. O da takımı West Ham'a geri döndü.

AS'a dökmüş içini Faubert; "Benim için güzel bir tecrübeydi. Ama beni üzen tek şey yeteri kadar fırsat vermemeleriydi. Beni fizik olarak güçlü bulduklarını söylediler ama bunu göstermeme izin vermediler. 6 ayda Zidane bile sadece 50 dakika oynasa yeteneklerini gösteremezdi. İspanyol medyası da çok sertti ama İngiltere'den alışığım onlar daha da acımasız çünkü. İspanyollar benim adımı lekelemeye çalıştı. Sözümona yedek kulübesinde çekilmiş bir fotoğrafımı koydular ve "Faubert uyuyor" diye manşet attılar. Oysa ki sadece 1-2 saniyeliğine gözlerimi kapatmıştım." diyor.

Her futbolcu gibi Faubert de Dünya Kupası'nda oynamak istiyor. Fransa ile Güney Afrika'ya gitmesi çok zor. Eşi Cezayirli olduğu için Cezayir futbol federasyonu temas kurmuş kendisiyle. Kabul edecek gibi gözüküyor ama sorgulaması gereken bazı şeyler mutlaka vardır bu durumla ilgili. Anlayacağınız tam anlamıyla kavram karmaşası yaşıyor: Real Madridli miyim West Hamlı mı? Fransa mı yoksa Cezayir mi? Hakkında hayırlısı Faubert ne diyelim!

1 yorum:

sinek valesi dedi ki...

defasın sağında ve solunda oynayan herkese saçma sapan "bek" yakıştırması yapılan günümüzde aslında sıkı bi right wing back 'tir faubert. ama ramos'un olduğu yerde şansı sıfırın bile altındaydı tabi ki. kaderi zhirkov gibi bi nevi. o da ashley cole'ün arkasında çürüdü çürüyecek. oysa ikisi de son derece etkili adamlar bence.

http://twitter.com/SinekValesiiii