18 Şubat 2010 Perşembe

ATLETICO MADRID - GALATASARAY CANLI

Vicente Calderon'dan iyi akşamlar değerli futbolseverler. Yaklaşık 15 dakika önce tribündeki yerimi aldım ve maçın başlamasını bekliyorum. Stat etrafından ve içinden fotolar var, birazdan yükleyeceğim. Ama az önce elime ulaşan 11'leri vereyim. Önce Galatasaray, kalede Leo Franco, savunmada Uğur, Neill, Servet, Hakan Balta, onların önünde Mehmet Topal ve Mustafa Sarp, onların önünde ise Caner Erkin, Elano, Arda Turan ve Keita. Görüldüğü üzere Giovani yedek kulübesinde başlıyor. Atletico Madrid ise De Gea, Valera, Forlan, Raul Garcia, Agüero, Assunçao, Ujfalusi, Dominguez, Reyes, Simao ve Perea onbiriyle mücadele edecek. Hava soğumaya başladı. Görüldüğü üzere tribünler şu an için boş. Bu arada internet bağlantısının çok yavaş olduğunu ve foto yüklemekte sıkıntı yaşadığımı belirteyim. Galatasaraylı futbolcular şu anda sahaya çıktı ve ısınmaya başladı. Kale arkasındaki yaklaşık 200 kadar taraftar tüm takımı tribüne çağırdı ve alkışladı. Ve Atletico Madrid de sahada. Bu arada Fenerbahçe Lille karşısında mücadeleyi 2-1 yenik götürüyor. Bu skorla biterse de sarı laciverliler için önemli bir avantaj olacak. Galatasaray'dan da bu akşam güzel bir sonuç bekliyor taraftarları. Bugün gün boyu Madrid merkezinde meydanlarda dolaştılar ve eğlendiler. Yavaş yavaş tribündeki sayıları da artıyor. Evet Fenerbahçe'nin maçı bitti. 2-1 Lille kazandı ama olsun iyi ama tehlikeli bir skor mağlubiyete rağmen. Fenerbahçe bu turu Kadıköy'de alır diye düşünüyorum.

Saatlerimizi 20:54'ü gösteriyor. Şu anda statta kadrolar okunuyor. Maçın başlamasına 10 dakika kalmasına rağmen tribünlerde büyük boşluklar var.

Galatasaray tribünlerinde açılan bir resim. Alparslan'ı tanıdım ama diğerlerini çözemedim uzaktan. Bu arada Atletico Madrid marşları çalmaya başladı. Laaaannnn Frenteliler oturun lan yerinize, zibidiler!..

İki takım da sahada. Galatasaray taraftarlarının olduğu tribüne doğru hücum edecek. Hadi bakalım, turu alın, Avrupa'da hepimiz biriz, herşey Türkiye için. 01' Maça Atletico Madrid başladı. Arda rakip kaleye en yakın oynayan isim şu anda.

Bu arada blogta bir rekor var aynı anda 270 kişi takip ediyor. Teşekkürler ilginiz için. Frente'nin delikanlıları işte burada. Ultraslan da hiç susmadan bağırmaya devam ediyor.

06' İlk köşe vuruşunu Atletico kullandı, Leo Franco yumruklarıyla uzaklaştırdı.

Oyun dengede gidiyor. Maç öncesi bindiğim Atleticolu taksici şunu söyledi bana, "Leo Franco'yu aldığınız için teşekkürler kurtulduk ondan" Bakalım maçın ardından da teşekkür edecek mi? Basın tribünün altındaki Atleticolular kesin ot tüttürüyor. Fena halde koku gelmeye başladı bu tarafa doğru.

11' Ahhhhhhh Arda ile gole yaklaştı Galatasaray. Uğur ortaladı sağ kanattan, penaltı noktası üzerinde Arda vole vurdu ama zayıftı auta gitti.

13' Arda'nın şutu yine ceza sahasının dışında De Gea'nın elinde kaldı. Arda şutlarını bir türlü geliştiremedi. Çok zayıf vuruyor.

17' 0-0'lık beraberlik devam ediyor. GS savunması ve orta sahası şu ana kadar iyi çalıştı. Simao, Agüero, Forlan üçlüsünü iyi marke ediyorlar.

21' Simao ceza sahasına doğru sokulurken Caner faul yaptı. Tehlikeli bir noktadan serbest vuruş.

22' Gol ne yazık ki. Atletico Madrid 1-0 öne geçti. Tehlikeli bir nokta dedik ve golü kalesinde gördü Galatasaray. Sol çaprazdan serbest vuruştan Reyes'in golüyle öne geçtiler. Fotoda hemen önümüzde sevinen Atleticolular görülüyor.

25' Galatasaray tehlike yaratmakta sıkıntı çekiyor. Takımın golcüsü de yok gayet normal. Leo Franco kötü gol yedi. Atleticolular çoştu bu arada. Oturtmak lazım onları yerine.

27' Mustafa Sarp ne yaptın ya! Bomboştu ceza sahasında ofsayt de yoktu, kafa vurdu auta attı. Tutsa halbuki ceza sahasında golğü yapabilirdi. Sakin olmak lazım.

30' Bu oyunla gol atmak çok zor. Keita durmadan top eziyor. Arda daha fazla sorumluluk almalı.

31' Oyyyyyyyy Simao kaleyi karşıdan gören bir yerden 30 metreden serbest vuruş kullandı, Leo Franco güçlükle kornere çeldi.

35' Galatasaray'da değişiklik Caner Erkin çıktı, Giovani girdi. Caner'in yenilen golde hatası vardı. Hem topu kaptırdı hem de tehlikeli yerde gereksiz faul yapmıştı.

36' Oyyyyyyyyyy Agüero ile Atletico 2. gole yaklaştı ama Leo Franco %100'lük golü kurtardı.

38' Keita'ya ne oldu böyle, top tutamıyor, bir güçsüzlük falan var adamda.

40' Ceza sahasının sağ tarafındaki boşluktan serbest vuruş kullandı Atletico. Penaltı noktasında kafa vuruşunda Leo Franco iki hamlede topa sahip. Adamlar bir şekilde tehlike yaratıyorlar durmadan. Galatasaray golü yedikten sonra daha fazla pozisyon verdi.

44' Oyyyyyyyyyyyyy Simao'nun ceza sahasının dışından vuruşu direğe çarpıp auta gitti. Orta sahada saçma sapan bir top kaptırılmıştı yine.

44' Aynı dakika içinde Galatasaray da gole yaklaştı. Keita arka direkte kafayla kaleye gönderemedi. Tühhh beeeeeeeeee!

İlk yarı sona erdi. Atletico Madrid 1 - 0 Galatasaray. Fanatik'ten Raşit ile birlikte ilk devre yorumumuz;

46' İkinci yarı başladı. Haydi Galatasaray!

49' Basından bir arkadaşla Atleticolu bir taraftar ağız dalaşı yapıyor şu anda. Güvenlik geldi ve araya girdi, sakinleştirdi.

51' Atletico'nun bariz üstünlüğü yok. Ama Galatasaray'ın da top yaptığı söylenemez. Atletico çoğu pozisyonunu Galatasaray'ın yarı sahasında kaptırdığı saçma sapan toplarla yarattı.

55' Keita kişisel çabasıyla yaklaştı ceza sahasına, şutu zayıftı De Gea da kaldı.

56' Bu arada Frente Atleticolular "O. Türkler" diye bağırıyor. Aynen kendilerine havale ediyoruz.

57' Forlan çıktı, Jurado girdi Atletico'da.

60' Atletico'nun 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor. Giovani ne yapar Galatasaray'da?

61' Leo Franco hatalı gol yese de sonraki kurtarışlarıyla iyi iş yaptı. Az önce de Agüero'ya gol izni vermedi.

64' Galatasaray için söylenecek tek birşey var şu ana kadar; "Kötü." Ama rakip Atletico ne olursa olsun unutulmamalı! En azından bu skoru korumayı başarmalılar.

67' Atletico tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanıyor. Leo Francoooo yine çıkardı köşeden.

70' Kaleci De Gea sakatlandı ve çıktı, yerine Leo Franco'nun yerine alınan Asenjo oyunda.

74' Ahhhhhh be Sarp az kalsın atıyordu. Savunma kaleye yavaş yavaş giden topu 1 metre mesafeden uzaklaştırdı.

76' Gooooollllllllllllllllllllll Keita attı 1-1 oldu. Sol kanattan Hakan Balta ortaladı. Arka direkte Keita dokundu ve topu ağlarla buluşturdu. Kaleci Asenjo'nun soğuk olmasının da golde payı büyük. Bu gol süper oldu. Hadi bakalım!

81' Ayhan oyunda, Elano çıktı. Atletico'da da golü atan Reyes çıktı, genç Salvio oyunda.

88' Atletico son dakikalarda baskı kurdu, iyi bir kontra Galatasaray'a golü getirir.

89' Arda Turan çıktı, Barış Özbek girdi. Hakem 4 dakika uzattı. Başladı duraklamalar.

90+2' Galatasaray Atletico ceza sahasının sağ tarafındaki boşluktan serbest vuruş kullanacak. Tehlike yaratmadı. Ama o bölgede iyi zaman geçirdi sarı kırmızılılar.

Ve maç bitti. Maçın skoru Atletico 1 - 1 Galatasaray. Bu oyuna bu skor çok iyi oldu. Rövanş öncesi iki temsilcimiz de avantajlı skor aldılar. Rövanşlar haftaya perşembe İstanbul'da.

Elimden geldiğince iyi birşeyler yapmaya çalıştım. Bir yandan foto çek, bir yandan video, bir yandan yaz, bir yandan izle. Gerçekten çok zor işmiş. Hele ki bu soğukta. Teşekkürler takip ettiğiniz için. Sabah 11'de dönüş uçağı beni bekler. Sağlıcakla kalın!

28 yorum:

cem dedi ki...

evlerinde d-smart'ı olmayanlar için süper bir amme hizmeti yapıyorsun ali abicim. :)

Utku Batu Demiroğlu dedi ki...

ALi okancı ; sizin aracılığınızla GS a başarılar diliyor ve sizlere çok teşekkür ediyoruz

A dedi ki...

Hücum opsiyonlarımız nasıl? Kanatlara inebiliyor muyuz?

A dedi ki...

Sorumu geri aldım, anladığım kadarıyla henüz ceza sahamızdan top çıkarmaya çalışıyoruz.

Adam dedi ki...

GS futbolu mu unutmuş ne. 2 düzgün top yapabilmiş değiller. ikinci yarı fark artar. Atletico 3-0 ile yetinirse iyi.

Adsız dedi ki...

keita'daki naz kızlarda yok
iyi ki bi gitti nonda.
şaka gibi ya...

Adsız dedi ki...

Emeğinize sağlık diyorum evvela,sizi daha çok seviyoruz ali abi,ama öyle tahmin ediyorum top yapamıyoruz :((

Utku Batu Demiroğlu dedi ki...

Allah yardımcımız olsun inşallah ayağımız elimiz sakin duramıyor nedir bu gereksiz korku ve panik barçayı yeneni biz yenemezmiyiz sanki ruh gerek pahalı futbolcu değil futbolcu gerek gece gezen değil, laf adrese gitmiştir.

Cosa Nostra dedi ki...

Galatasaray maçını burdan takip etmek, Fenerbahçe maçını Star'da izlemekten keyifli :D (Üstelik bir fenerli olarak)

Teşekkürler Ali Okancı!

Adsız dedi ki...

Biz burdan dua ettik siz bizim için sahaya doğru bi üflermisiniz

Zeyno@himmlisch77 dedi ki...

gs macının ılk yarısını izledim..
1-0 veya 1-1 bitebilir gibi...
Hem Fenerbahçe hem de Glatasarayı onumuzdekı hafta zor bir 90 dakıka bekliyor..

Mehmet Tuna dedi ki...

Kötü futbol, iyi skor.. Allah bereket versin.. Keita'nın da hangi günler için alındığı bu maçla belli oldu galiba..

efess dedi ki...

eline sağlık Penne..çok güzel anlattın..teşekkür ederiz emeklerin için

Mesut Tok dedi ki...

muhteşemsiniz, emeğinize sağlık...

Flying Dutchman dedi ki...

Puanı mont aldı o kadar söylüyorum

O montu istiyoruz :))

Cosa Nostra dedi ki...

Eline sağlık abi, çok güzel iş çıkardın. Şimdiden iyi uçuşlar:)

Osman dedi ki...

takip edemedik, maci izledigimiz icin, ama bu emegin icin tesekkürler sevgili arabiata! ;)

Mario Jardel dedi ki...

abi ilk kez maçı senin blogtan takip ettim.. attığımız golü de ilk senden gördüm.. Eline, koluna emeğine sağlık..

ozdemirmusta dedi ki...

Abi süper olmuş anlatım. Geçen seneki CL maçları neree bu nere, vallaha helal!!

Murat1905 dedi ki...

Biz maçı İçtimai'den takip etmeye çalışırken sen de oldukça güzel bir multimedia yayın yapmışsın abi, tebrikler :)

Çok kötü olmamıza rağmen Allah yardım etti, Barça maçının ardından konsantrasyonları kaybetmeleri bizim çok işimize yaradı yoksa iki pas yapamayan ortasahmızla kötü bir hezimet yaşayabilirdik.

Umarım ikinci maçta sakatların dönmesiyle veya Cem Sultan'ın santrafora monte edilmesiyle defansı dağınık A.madrid'i yenerek uğurlarız İspanya'ya.

wolky dedi ki...

Pankartta ortadaki Harry Kewell sanırım ama sağdakini çıkaramadım. Eline sağlık bu arada Pena...

Zeyno@himmlisch77 dedi ki...

1-1 demiştim ilk yarı sonunda ve tuttu...

Gs Atletico'yu , Fener'de Lille'i günlerinde olurlar ve defansta az hata yaparlarsa elerler ...

Sizin canlı yorumunuz da gerçekten çok başarılı,emeğinize sağlık...

Gala's dedi ki...

Abi eline sağlık. İyi skor bence. Biz bu takımı burda eleriz.

Bir uyarım olacaktı. ultrAslan şeklinde yazarsan daha güzel olur.

İyi günler.

yok artık leBron james dedi ki...

gerçekten çok teşekkürler.bu kadar dakika dakika resimlerle olabilecegini hic inanmıyrdum ama dünkü yayıncılığından sonra sunu soyleyebilirimki lig tv nin üzerinde yayın yaptın.helal olsun.

kebabman dedi ki...

Atletico´nun attigi golú karsi taraftan fotografladim.Goller haricinde mac pek heyecan vermedi.Ilk yariyi kale arkasindan, ikinci yariyi yan tribunun ortasindan seyrettim.
Fotograflari en erken pazar gunu paylasabilirim.

Unknown dedi ki...

Ali Abi,gazetelerde ki bilgiye göre pankartta Alpaslan Dikmen,Harry Kewell ve Başkan Adnan Polat'ın resimleri varmış.
Anlatımın için çok teşekkür ederiz,resimler şahane :)

aayla dedi ki...

Pankart
Alpaslan Abi, Kewell, Adnan Polat resimlerinden oluşuyor abi :)

wolky dedi ki...

yönetim futbolcu taraftar konsepti demek ama bence bu olay o seneye özgü bir şeydi. yönetimin artık bu kadar işin içinde olmaması gerekir bıraksınlar taraftar ve futbulcular (+ teknik ekip) halletssin saha içini.