10 Şubat 2010 Çarşamba

FABREGAS YUVAYA DÖNÜYOR

Onun gibi La Masia'dan yetişen birçok Barcelonalı genç geçtiğimiz sezon kupa üstüne kupa kazandı. Daha 20-21 yaşında kulüp bazında kazanabilecekleri tüm kupaları havaya kaldırma onuruna eriştiler. Akademinin son yıllarda yetiştirdiği en yetenekli orta saha oyuncularından biri olan Fabregas ise bu mutluluktan mahrum kaldı. Kuşkusuz bu durum içinde buruk bir acı bırakmıştır. Çünkü 16 yaşında geldiği Arsenal'de son 4 sezondur tek bir kupa bile kaldırmayı başaramadı. Barcelona'ya dönmek istediğini sağır sultan bile duymuştu artık. Sonunda anlaşmaya vardığı söyleniyor. İki kulüp bonservis konusunda anlaştığı takdirde Cesc sezon sonunda yuvasına dönecek. Barcelona'nın Fabregas'a ihtiyacı var mı bu tartışılır. Ama her transferin de zaten ihtiyaçtan yapıldığını söyleyemeyiz değil mi?! Haziran ayında yapılacak başkanlık seçimi öncesi Fabregas'ın dönüşünün Laporta'nın elini daha da kuvvetlendireceği kesin. Tabii Arsenal ve Arsene Wenger ne yapacak bundan sonra merak konusu. Henry, Adebayor, Toure gibi takımın kilit isimlerinin ayrılmasının ardından son kale de bana göre yıkılacak. Wenger'in yaz transfer döneminde artık "işte onu almadık bunu almadık, transfere para harcamadık, kulübü bu kadar kara geçirdik gibi" avuntuları bırakması gerekecek.

------------------------------------------------------------------------------------------

Barcelona kulübü resmi sitesinden haberi yalanlıyor. "Barcelona, Fifa kurallarına uyarak, futbolcudan önce sözleşmesinin devam ettiği kulübüyle anlaşma yolunu tercih eden bir kulüptür." diyorlar. Şu aşamada onlara inanmaktan başka çaremiz de yok.

12 yorum:

aşkın dedi ki...

Sonun başlangıcı.50 milyon veya Yaya Toure.Enayilğinize doymayın.
Sümsük kaçsın, futbolunu bir gram ilerletmesin, sözleşme uzatsın, siz de peşinden koşun.
O kadar burayı seviyordun da daha 16 yaşındayken niye kaçtın?
Ne oldu bir şey kazanamayınca kös kös geri dön.
Enayilik demişken, Arshavin'i alma, Hleb'i kakalasınlar, yetmesin Arshavin'i dalga geçer gibi onlar alsın.
Barcelona yönetimi transfer yapmasın arkadaş, İbrahimovic istisnadır, istisnalar kaideyi bozmaz.

nikolatesla dedi ki...

Xavi-Iniesta ikilisinin yerini doldurabilecek adam yoktur kanımca şu an yeryüzünde, ama o potansiyele ulaşabilecek en yakın adaydır Fabregas. Kim ne derse desin çok zeki bir oyuncu Xavi-Iniesta ile geçireceği bir kaç sezon onun daha da canavarlaşmasına sebep olur. EPL'de ki kasapların uzağında, kendi topraklarında daha etkili olacağını düşünüyorum. Korkunç bir rotasyon olur bence, 2-3 yıldır düşünüyorum Barca neden Fabregas'ı almaz diye. Turnayı gözünden vuracaklar inşallah :)


@aşkın
50M + Toure olayı duyum mu? tahmin mi? bence daha çok Henry'e geri dönüş yolları görünür gibi.

sukullaci dedi ki...

iniesta sol açığa geçebilir, o kadarda gereği yok denecek bi transfer değil, henry nin yaşlandığı düşünülürse. zaten xavi de 2-3 yıl sonra yerini fabregasa bırakır.

eaglemre dedi ki...

kalecinin yanındaki pique de diğerlerini tanıyabilen oldu mu ?

wolky dedi ki...

Bu konu ile ilgili 19 Ağustos'ta bişiler yazmıştım;

http://gegendasblog.blogspot.com/2009/08/volltrann-son-parcas.html

Bence bu transfer voltran'ın son parçası olur. Henry'in yavaş yavaş rotasyon dışında kalacağı ve de olası Xavi-İniesta sakatlıklarında Barcelona'nın sorunlarını azaltır.

Mesut Tok dedi ki...

Barcelona bu kadar para vermez bence...

aşkın dedi ki...

@nikolatesla
Eğer sadece nakit olacaksa 50 milyon euro telaffuz ediliyor ama rakam daha düşük olup Yaya Toure de eklenebilir tıpkı Etoo-İbra olayında olduğu gibi.
Ben belki çok önyargılıyım ama Arsenal'den dünya çapında yıldız futbolcu çıkmaz.Üstelik zamanında çocukken yuvayı terketmiş ''öz evlat'' için bu kadar fedakarlık fazla.
Kim olsun derseniz belki bunu söylediğim için dalga geçilecek ama Moutinho daha çok aklıma yatıyor.Zira Moutinho veya bir başkasına bir şeyler ekleyebilirsiniz ama ''öz evlat'' çok şımarık, çok şişirdiler.
''Ben oldum'' havasında.
Bir başkası hem daha ucuza gelir, hem rotasyona girer, hem yedek kalınca sorun çıkarmaz hem de gelişime açık olur.
İçimden bir his bu transferin çok kötü sonuçlar doğuracağını söylüyor, umarım yanılırım.

OutlaW50 dedi ki...

konu ile ilgili yorum yapmıştım zaten, resim de aynı olmuş
http://emirko.com/?p=259

taş yerinde ağırdır, 5 senelik 30milyon poundluk kontrarı Barcelona' da zor alır, otursun oturduğu yerde acelesi ne bu yaşta

meinkissen dedi ki...

Arsene Wenger Fabregas'in takimda kalacagi konusunda oldukca istikrarli. Bir yere gitmeyecek diyor Fabregas icin.

Wonderkid dedi ki...

resimde kalecinin yanında ki pique mi acaba.

PENNEARABIATA dedi ki...

Evet Pique

joaquinsanchez dedi ki...

http://www.goal.com/en/news/12/spain/2009/10/02/1536239/arsenals-cesc-fabregas-flattered-by-xavis-barcelona-call

http://www.guardian.co.uk/football/2008/feb/18/newsstory.arsenal

http://www.sport50.com/index.php?site=news_comments&fabregas-wants-to-stay-a-gunner&newsID=103

http://www.telegraph.co.uk/sport/6642120/Arsenal-captain-Cesc-Fabregas-dismisses-Barcelona-transfer-link.html

fabregas ne zaman arsenal'den ayrılıp barcelona'ya gitmek istiyorum dedi ki? katalan gazetelerinde xavi ve laporta'nın sözlerinden ve fabregas'ın bir kaç mağlubiyet sonrası yaptığı takım çok güçlü değil açıklaması haricinde barcelona'ya gitmek ile ilgili bir sözü yok. bir gün gidebilirim diyor sadece, ama bütün röportajlarda londra'da mutlu olduğundan ve kariyeri boyunca arsenal'de oynayabileceğinden de bahsediyor.