13 Şubat 2010 Cumartesi

OLİMPİYATI GÖREMEMEK

Sadece Olimpiyatı değil tabii daha birçok şeyi görememek aslında. Kış Olimpiyatları çok üzücü bir olayın gölgesinde başladı. 21 yaşındaki Gürcü kızakçı Nodar Kumaritasvili antrenman sırasında saatte 145 km hızla giderken kontrolünü kaybederek kızağından fırladı ve direğe çarparak hayatını kaybetti. Toprağı bol olsun.

-------------------------------------------------------------------------------------

Haberin takibini de yapmak lazım. Kazanın olduğu yer 16. viraj ve Thunderbird olarak adlandırılıyor. Kızakçılar bu noktada Formula 1 pilotlarından bile daha fazla basınç hissediyorlar. Kumaristasvili de bu viraja çok hızlı bir şekilde giriyor, duvara çok dengesiz bir şekilde çarparak kontrolünü kaybediyor ve fırlıyor. Dünya Kızak Federeasyonu Başkanı Joseph Fendt, pistin çok hızlı olduğunu belirtiyor. Kendilerinin maksimum 137 km hıza ulaşılmasını planladıklarını ancak 20 km daha hızlı olduğunu bunun da büyük bir hata olduğunu söylüyor. Bu durumda kızak yarışları insanların kafasında soru işareti ve endişe yaratıyor. Çünkü İtalyan olimpiyat şampiyonu Zoegller de aynı pistte Kumaritasvili'den önce ciddi bir kaza geçirmiş ancak herhangi bir yara almadan kurtulmuş. Ancak organizatörler yarışların planlandığı gibi yapılacağını söylüyorlar. Yapılan incelemelerin ardından Gürcü kızakçının 15. virajdan geç çıktığı ve bu yüzden 16. viraja doğru bir şekilde giremediği belirtiliyor. Kumaritasvili kış olimpiyatlarında hayatını kaybeden 5. sporcu. İşin ilginç tarafı bütün ölümler antrenmanlar sırasında olmuş.

3 yorum:

sukullaci dedi ki...

ben sporcuların yerinde olsam yarışmam o pistte.birisi ölmüş daha tesi mi var. niye kendi hayatımı riske atayım bile bile.

arnawut dedi ki...

"Yapılan incelemelerin ardından Gürcü kızakçının 15. virajdan geç çıktığı ve bu yüzden 16. viraja doğru bir şekilde giremediği belirtiliyor"

e hata yapmak sporun içinde olan birşey değil mi?
bir futbolcu geç hareket ederek diğer bir oyuncuya tekme atabiliyor, yada bir f1 pilotu virajı alamayarak bariyerlere girebiliyor.

her hatanın sonucu ölümle sonuçlanabilecek bir yanlışı bu şekilde savunmak ne kadar doğru... bu da insan hayatına verdikleri değerin bir göstergesi...

not: bugün çok atarlı giderliyim.!

bonaventure dedi ki...

organizatör milletini sabaha kadar dövsem doymam.