13 Şubat 2010 Cumartesi

TÜRK TARAFTAR PROFİLİ

Anketi, Atletico Madrid-Galatasaray postuna "O 3 uçaktan en az 1'i inşallah düşer" şeklinde bir yorum geldiği için yapmak istedim. Yorumu yayınlamadım tabii ki, açıkçası şaşırdım ve üzüldüm. Yorumu yapan gerçekten böyle mi düşünüyor yoksa hiç düşünmeden mi yazdı emin değilim. O uçakta yakın bir arkadaşı hatta ailesinden biri de olabilir sonuçta. Siz ne düşünüyorsunuz, kendinizi nasıl bir taraftar olarak görüyorsunuz?

15 yorum:

caveksk dedi ki...

yuh diyorum artık.

Manuel Calavera dedi ki...

Cok iyi niyetli bir anlet olmus. Ilk sikki isaretliyen cikar mi acaba cok merak ettim. Insanlardan kendilerini objektife yakin degerlendirmelerini beklemek, sadece kafasi karisik ulkem icin degil, dunyanin herhangi bir ulkesi icin oldukca umitvar. Mearamimi daha iyi anlatan bir yazi icin takip ettigim baska bi blog

arnawut dedi ki...

yok artık antici taraftar.
kendi takımına bağlanmaktan çok başka takımlara nefret duyanlar bile böyle bişeyi düşünmez. insanlık ayıbı. çok merak ettim, adsız bir yorum muydu?

bilog dedi ki...

Türkiye'de sadece futbolda değil her konuda böyledir bu. Ya kendi alanına parkettiği için eline aldığı levyeyle diğer minibüs şöforlerine saldıran şöförler var bu ülkede. O levye kafaya geldi mi öldürüyo işte. Ya da yan baktı diye çekip birbirini vuranlar. Daha tonla örnek verilir, biz böyleyiz. Maalesef.

Benim gayet masum bir isteğim var o yolculuktan aslında: http://baklavasina.blogspot.com/2010/02/thyden-galatasaraya-kyak.html

:)

aydın dedi ki...

Ben asıl şunu merak ederim:
Aynı ailede farklı takımları destekleyen varken nasıl bu kadar fanatik olunabiliniyor bu ülkede?
N.K.F.V.A.S. veya Beşiktaş'lı olmayan o. çocuğudur diyenler var.
Buradan çıkan sonuç:
Ailelerinden ve kardeşlerinden nefret eden sorunlu bir çocukluk ve hayat geçirmiş insanlara sahip bir ülkeyiz.

aydın dedi ki...

Ek olarak:
Bütün bu nefreti futbol üzerinden sergilemek yoluyla yaşadığı zulmü içselleştiren insanlarımız var, ne kadar güzel..

steven_stiffler dedi ki...

Diğer.

Çok fanatiğim doğru.Ama fanatiğim diye bazı şeyleri görmezden gelemiyorum.Derbilerde rakibin penaltısı verilmediyse,penaltı diyebiliyorum en azından.

Saldırgan değilim.Ama Fenerbahçe hakkında ileri geri,bilip bilmeden "mesleki olarak" yazanlara deli oluyorum,o ayrı.

Bir de rakip takımın oyuncusunun ayağı kırılsın vs. istemem tabi ki.

mbelge dedi ki...

O yorumun iğrençliğine değinmek bile istemiyorum. Orada konu taraftarlık falan değil, tamamen insanlıkla alakalı bir durum.

Ankette ise ikinci şıkkı işaretledim. Hakikaten taraftarı olduğum takımla birlikte yaşarım. Her an onu düşünürüm. Alınan sonuçlar sonrası ya mutlu günler ya buruk günler yaşarım. Kısacası taraftarım, fanatiğim ya da her ne şekilde isimlendiriliyorsa. Ama bu taraftarlığım dışarıya zarar vermek anlamına gelmez. Sevmediğim hatta nefret ettiğim takımlar var mıdır? Elbette. İnsan bazı takımlardan veya bazı kişilerden nefret edebilir. Ama bu nefret, şu iğrenç yorum düzeyine ulaşmaz mesela. Her sevmediğine, her nefret ettiğine saldırmaya çalışırsan, beddua edersen insanlıktan çıkarsın. Taraftarlık bu değil. Bu insanlık sorunudur benim gözümde.

Gala's dedi ki...

Güzel, adil futbol izlememize engel oldukları için fanatik bir taraftarım. Takımım için herşeyi yaparım ama başkalarının ne yaptığı umrumda olmaz. Uçakları düşse insanlar öleceği için üzülürüm. Fenerli ya da Beşiktaşlı olması insan olmasını değiştirmez. Onlar gibi uçakları düşsün demem.

Ama futbolun asla sadece futbol olduğunu da kabul etmem.

S.Dyrn dedi ki...

ailesinden biri olmasını geçtim onların da bir canı var sonuçta onlar kendinden farklı bir takımı seçti diye neden onların ölmesini ister ki insan. Bu fanatiklik falan değil bence kendini fanatik olarak gösterme çabasıdır.

Murat1905 dedi ki...

O lafı yazan bakırköylü vakanın Allah gönlüne göre versin diyorum. Bu sadece futbol ama ne yazık ki bazı insanlar bir eğlence-spor dalına taparcasına sarılıyorlar ve genellikle sonları iyi olmuyor.

Bu arada Okay abiye selamlar, umarım bizim bütün maçları kendisi anlatır :)

Adam dedi ki...

%63 içten pazarlıklıymış. Vay be :)

Kalau dedi ki...

ankette bir şık daha olmalıydı bence.Ben bir fanatiğim, bunu da dışa da yansıtırım, ama kimseye zarar verdiğim falan yok. Kötülük isteyen kötülük bulur, bunu biliyordur umarım vahşi vatandaş

Heisenberg dedi ki...

İlk şıkkı işaretledim. Ama aslında pişman oldum sonradan. Evet, fanatiğim. Bazen öyle bir şey oluyor ki, gözüm hiçbir şey görmüyor. Rakip takımdan bir futbolcuya tokat atasım geliyor, kavga etmek istiyorum. Galatasaray taraftarıyım. Örneğin, geçen sezon Ali Sami Yen'deki maçın son anlarında sahada olup Lugano'ya kafa atmak isterdim. Ne bileyim, Semih'e bir yumruk da ben geçirmek isterdim. Emin olun, o an isterdim bunu. Bu sezon Kadıköy'deki maç öncesi Baroni'ye veya Bilica'ya, hatta Vederson'a saldırmak isterdim. Çünkü ortam gergin, takımına saldırı oluyor, sen de savunma mekanizmanı devreye sokuyorsun. Olay bundan ibaret. Ama hiçbir zaman da, yok uçakları düşsün ölsünler, yok bacağı kırılsın da kurtulalım, yok sakatlansın da sezonu kapatsın gibi sadistçe düşüncelerim olmadı. İlk şıkka kendimi biraz yakın gördüğüm için işaretledim. Ama tam olarak o da değil tabiki.

"steven_stiffler"in yazısına katılıyorum. Gözüm kör değil, penaltı ise -aleyhimize olsa bile- penaltı derim. Gözün gördüğünü inkâr edecek değilim sonuçta.

Fanatik miyim? Evet, fanatiğim. Ama hiçbir zaman sadistçe düşüncelerim olmadı.

İlk paragrafta yazdıklarımı çirkin bulanlar olabilir, "sadistlik işte bu" diyenler olabilir. Ama öyle olduğunu zannetmiyorum ben. Anlık gelişen şeyler bunlar sonuçta.

Selim Ugur dedi ki...

Asiri huylandim simdi, ucak yerine otobusle mi gitsek acaba?