21 Nisan 2010 Çarşamba

ÖYLE BİR YAZI İŞTE!

Öncelikle Beşiktaş özelinden çıkarak tüm kulüpleri kapsayan genel bir yazı olduğunu belirteyim. Kızım sana söylüyorum gelinim sen duy yazısıdır bir anlamda. Beşiktaş yönetiminin Fenerbahçe derbisinde hükmen galip ilan edilmeleri için talepte bulunmalarını kimi çevreler gibi eleştirmiyor hatta onlara gülmüyorum. Federasyonun sezon başından beri verdiği basiretsiz kararların ardından "biz de bir deneyelim, bakarsınız kabul ettirebiliriz" diye düşünmüş olabilirler. Haklıdırlar da. Hukuki hakları da vardır ayrıca. İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü değil midir hem? Cem Yılmaz'ın şu asker gazinosu hikayesi var ya; en önde televizyon izleyen eski dönem askerlerden biri arkasına döner ve "sessiz olun lan" diye bağırır, sonra arkasındaki her asker de en arkaya kadar aynı senkronda uyarıda bulunur ya! Ben bu talebin çıkış noktasını da buna benzetiyorum. Yönetim kurulu toplantısında yöneticilerden biri atlayıp böyle bir fikir atmış ortaya, şöyle yapalım demiş, ardından hepsi yanındakine dönüp aynı senkronla "harika olur, evet olur, valla güzel olur" deyip onaylamışlar belli ki!

Gelinen noktada payı olsa da federasyona da kızamıyorum aslında bir yerde, onlarınki de yapılacak iş değil gerçekten. Sen kendince(!) en adilane kararları vermeye çalışsan da bizim futbolumuz da kaossuz, tartışmasız bir hafta geçmez. Böyle bir yapısı yok bizim oluşumumuzun. Bu yüzden benim de federasyona bir teklifim var. UEFA ile anlaşıp 1 sezon maç oynatmasınlar. Desinler ki UEFA'ya "biz gelecek sezon Avrupa'ya takım göndermek için kendi aramızda bir sıralama belirleyeceğiz ama bunu sahada alınan sonuçlarla yapmayacağız." Sonra alsınlar tüm başkanları her haftasonu büyük bir masanın etrafına. Sırayla başlayın konuşmaya desinler, "en saçma sapan lafları kim ederse, en uçuk isteklerde kim bulunursa, en yaratıcı komplo teorilerini kim uydurursa, en çok kim gazını dışarı bırakırsa 3 puanı onlara vereceğiz." Sonra basın mensupları da odanın kapısında beklesin, toplantı sonrası başkanlar da uzatılan mikrofonlara, "x başkan valla çok çirkefti, ben böyle birşey görmedim, bizim ligden düşürülmemizi istediler bunu da öyle iddialı bir şekilde anlatıp federasyonu inandırdılar ki 3 puanı onlar aldı. Olsun biz de iyi mücadele ettik, elimizden gelen gürültüyü yaptık ama olmadı, bundan sonraki toplantılara daha iyi hazırlanacağız. Elimizden geleni yapacağız, taraftarımızın şüphesi olmasın" şeklinde açıklamalar yapsınlar. Çok saçmaladım değil mi evet saçmaladım. Zaten saçmalamak için yazdım...

5 yorum:

Bellamy. dedi ki...

en iyi kazı yapana da lig kupası verilebilir. boşuna yormayalım kendimizi top izlicez, gerilecez falan. bilicalı fener bir adım önde başlar hem, işlerine gelir.

TA dedi ki...

aziz yıldırım 4 hafta önce ayağa kalktı ve ligin seyri değişti.bu ligden ümit davalanın dediği gibi bir cacık olmaz.komedi bir lig.

smyrnian dedi ki...

antipatikliğinizi sorgulayın.dürüst olun.herkesin kötü olmaya çalıştığı yerde iyi olun.erdem budur!!!

varol döken dedi ki...

öneri şahane:)

dünya liderleri de er meydanında güreşsin savaşlar yerine...

obama, ahmedinejad'a kıspetten dalsın, bizim başbakanımız da netanyahu'ya el ense çeksin...

ne güzel dünya lan, valla bak...

murat selvi dedi ki...

Dünya liderlerini de yener bu azize maşallah cırcır böceği gibi.
Biraz gelsin Adnan Polat'dan ders alsın..