14 Nisan 2010 Çarşamba

MALDINI DÖNÜYOR MU?

Serie A'da şampiyonluk mücadelesi Roma, Inter ve Milan arasında devam ediyor. 3. sıradaki Milan eline geçen fırsatları değerlendirmiş olsaydı belki de şu anda zirvede kebap yapıyordu. Ama işler yolunda gitmedi. Şimdi Berlusconi yumruğunu masaya vurmaya hazırlanıyor. Leonardo'nun sezon sonunda Milan ile yolları kesin olarak ayrılacak. Takımın başına şu anda Leonardo'nun yardımcılığını yapan Mauro Tassotti'nin getirilmesi, onun yardımcısının da Filippo Galli olması düşünülüyor. Asıl hamle ise, San Siro'daki son maçına 70.000 kişi gelen ancak Curva Sud tarafından yuhalanmasıyla vedası biraz trajediye dönüşen Maldini ile yapılacak. Takım içinde bir rol alması adına ikna edilmeye çalışılıyor. Bu sezonun son haftalarında futbolcu olarak sahalara dönmesi adına da girişimde bulunulmuş ama kabul etmemişti. Şimdi ise futbol direktörü olarak kulüp içinde görevlendirilmesi söz konusu.

Bu arada Leonardo ile yardımcısı Tassotti'nin ortak özelliklerinden birini de yazalım. Bu ikisi Dünya Kupaları tarihinin en uzun cezalarını alan 2 futbolcusu. Tassotti 1994 Dünya Kupası'nda Luis Enrique'nin yüzüne topsuz alanda attığı dirsekle burnunu kırmış ve 8 maçla cezalandırılmıştı. Leonardo da yine aynı kupada attığı dirsekle ABD'li Tab Ramos'un elmacık kemiğini kırmış ve 3,5 ay hastanede yatmasına sebep olmuştu. Leonardo'ya verilen ceza da 4 maçtı. O turnuvada bir daha oynamamıştı.

1 yorum:

Drama Queen dedi ki...

Maldini'yi hala çok özlesem de umarım dönmez.. Yapılanların ardından bir de teknik adam kariyeri başlayamadan harcanmasını istemem..