12 Nisan 2010 Pazartesi

YETENEKLİ BAY XAVI

Barcelona şu anda dünyanın en iyi takımı olarak kabul ediliyorsa bunda en büyük paylardan biri Xavi'nin. Defans ile forvet arasındaki bağlantıyı kuran, top saklayan, adam eksilten, forvet oyuncularını doğrudan gole götürecek paslar atan bu yetenekli adam Barcelona'nın kilit ismidir kısaca. Top ona geldiğinde forvet oyuncuları bilir ki her an mükemmel bir pas alıp gol pozisyonuna girebilirler; top ona geldiğinde defans oyuncuları bilir ki ortasahada kaybedilen aptalca bir top için aniden mücadele etme zorunda kalmazlar. Xavi önündeki, arkasındaki, sağındaki, solundaki, kenardaki, tribündeki, ekranı başındaki herkese bu güveni verir. Nasıl ki Cruyff'un rüya takımı Barcelona'sında beyin Guardiola idiyse, Guardiola'nın bu rüya Barcelona'sında da beyin Xavi'dir.

12 yıldır formasını giydiği Katalanlarla 519 resmi maça çıktı ve 52 gol attı. Ama tabii ki onun görevi gol atmak değil, attırmak. Geçen yıl Barcelona'nın Real Madrid'i 6-2 yendiği şampiyonluk yolundaki kritik maçta 4 gol Xavi'nin yaptığı asistlerle gelmişti. Kazandığı 6 kupayla futbol dünyasını kasıp kavuran Barça'da ligde 16 asist yaparak da başarıda kilit bir rol oynamıştı. Yine şampiyonlar ligi finalinde Messi'nin kafasına ortayı gönderen de Xavi idi. Euro 2008 finalinde Almanya karşısında kupayı getiren golü atan Torres'i topla buluşturan da yine Xavi'den başkası değildi. Bu sezon oynadığı 28 lig maçında 2093 isabetli pas yapmış. Maç başına 75 pas demek bu ve gerçekten mükemmel bir istatistik.

8 yorum:

aydın dedi ki...

Xavi adamsa Guiza'ya o golleri attırsın.Önünde Messi oynarken bunları herkez yapar..?

Marat dedi ki...

türkiye ispanya maçı öncesi istatikler vermişlerdi. bizim tüm takımın asisti kadar sadece xavi nin asisti vardı. ya da 1 eksikti gibi birşey:)

Adsız dedi ki...

Aydın keramet falan da ister misin?Guiza'yı joystickle falan yönlendirsin mi ne yapsın?Allah Allah ya..

aydın dedi ki...

Xavi üzerinden Messi'nin katkısı küçümseniyor, tersini yapınca bazılarına dank etmiştir umarım.
Amacım buydu Marsilya.

non of your business dedi ki...

xavi topu attığında görürsünüz ki, o top daha iyi bi yere daha düzgün bi şekilde atılamaz. çok zeki ve sahanın her yerini çok iyi gören müthiş yetenek. messi kraldır ama xavi futbolun maste yoda'sı dır.

M.T dedi ki...

Bu Xavi buzdolabında mı yaşıyor? Hiç yaşlanmıyor adam.

cisco dedi ki...

isabetsiz pas sayisi, basit top kaybi gibi istatistikler de var mi acaba ?

PENNEARABIATA dedi ki...

@cisco

toplam 2414 pas yapmış, bunların 2093'ü isabetli.