26 Haziran 2010 Cumartesi

90 TÜRK DURBAN'I COŞTURDU

90 Türk dün akşam Durban'a geldi. Bu sabah da erkenden uyandık ve hep birlikte şehrin meydanlarını dolaştık. Her gittikleri yere adeta damgalarını vurdular. Bando ESES önderliğinde 90 Türk şarkılar söyledi, tezahüratlar yaptı. Kimi zaman da şehrin kupa eğlencesi organizatörlerinden rollerini çaldı. Bugün Durban'ın ilgi odağı ne Brezilyalılar ne de Portekizliler idi. Bugün Durban'da her gittiği yerde konuşulan tek şey kesinlikle 90 Türk'tü. Adeta uyuyan şehri uyandırdı ve hareketlendirdi. Peşlerine bazen Portekizlileri bazen de Brezilyalıları taktı, onlarla şarkılar söyledi. Bugün Türk taraftarlar tam anlamıyla mutluluğa kapak açtı.

Bu arada Moses Mabhida Stadı'nda maçı Brezilyalı taraftarların arasında izledik. Ancak sambacılar bizi büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. O neşeli, dans etmeyi seven insanlar 90 dakika boyunca biz olmasak sesleri çıkmadan oturdukları yerde sesleri çıkmadan maç izleyeceklerdi. İyi ki ordaymışız da vuvuzelanın insanın beynini oyan sesinin arasında adam gibi tezahüratlar yapıldı. Bando ESES ile birlikte tribünleri çoşturacak şarkılar çalındı. Devre arasında da bol bol dev ekranlarda tribünlerdeki kırmızı beyazlıları yani 90 Türk'ü gösterdiler. Anlatacak o kadar çok şey var ki, elimde nefis görüntüler mevcut. Ancak internet çok ağır bu gece ve fotoğtafları bile yüklemekte zorluk çekiyorum. Yarın videolar ve daha çok fotoğraf inşallah blogta olacak.

4 yorum:

whatever dedi ki...

Yayınlarınız için teşekkürler. Güney Afrikaya gidebilmek için galiba bandocu olmamız gerekiyomuş, bandocular yüzünden 90 Türk ile birlikte Güney Afrika hayallerimiz suya düştü. Torpilli bandocuları Güney Afrikaya götüren Coco Cola yönetimini kınıyorum. Neyse sayenizde gitmiş kadar olacağız galiba, çalışmalarınızda başarılar...

Unknown dedi ki...

bandoeses@hotmail.com adresine Afrikada size ulaşabileceğimiz bir telefon numarasını acil olarak gönderebilirmisiniz?

banner dedi ki...

Sayın Ali Bey;
TRT çekim yapmak için sizle irtibata geçmek istiyor. Size ulaşılabilecek telefon numarasını bandoeses@hotmail.com mailine iletebilirseniz biz de onlara ileteceğiz.
Saygılar

PENNEARABIATA dedi ki...

@uğur ve banner

kendileri ile temasa geçti trt ekibi. güzel şeyler olacak inşallah.

@whatever

benimle ilgili olarak teşekkürler. coca cola ile ilgili olaraksa video yükleyenler arasından en iyileri, en renklileri seçmeye karar verdiler. dolayısıyla bando eses de bunlardan biri oldu. seçilen 4 kişi yanında 4 kişi daha getirince bando oluştu.