22 Haziran 2010 Salı

COCA-COLA VE PENNE, 90 TÜRK'ÜN YANINDA

Turnuvayı başından beri gözlemliyoruz; Güney Afrika'da özellikle sokaklarda ve meydanlarda dünya kupası heyecanı tam anlamıyla yaşanmıyor, o coşku hissedilmiyor. Vuvuzela'nın damga vurduğu, tezahürat kavramının unutulduğu, 4 yılda bir kapımızı çalan bu turnuvanın daha fazla silik geçmesine izin vermemek lazım. Bu anlamda Coca-Cola'nın 90 Türk kampanyası tam zamanında yetişti. Çarşamba gününden itibaren ben de Coca-Cola'nın ekibiyle Durban kentinde olacağım. Ertesi gün de 90 Türk'ü karşılayacağız. 2 yıl önceki Avrupa Şampiyonası'nı 40 gün boyunca yerinde takip etmiş, milli takım taraftarlarımızla ilgili birçok fotoğraf ve video çekmiş, 200'ün üzerinde canlı bağlantıyla atmosferi aktarmaya çalışmıştım. O turnuvanın en renkli karakterlerinden olan Türk taraftarlar şimdi takımları olmasa da Güney Afrika sokaklarında ve tribünlerde bir kez daha değişik milletlerden insanları şaşırtmaya gidiyor. Anlayacağınız ortamı biraz daha hareketlendirmek için orada olacaklar. Bu tarz kampanyaların daha da artması, başka arkadaşların, taraftarların da bu heyecana gelecekte ortak olması adına önemli bir süreç olacak. 1 Türk dünyaya bedelse 90 Türk Dünya Kupası'na hayli hayli bedeldir. :)

Cuma günü TSİ 17:00'de G Grubu'nda liderlik açısından önemli olan Portekiz-Brezilya karşılaşmasını izleyecekler. Ben de günbegün yaşadıklarımızı, gördüklerimizi, olanı biteni BİY'in bir üyesi olarak blogtan anlatmaya çalışacağım.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Bekliyoruz :)

Seçkin Deniz dedi ki...

Keşke 90türk'ün içinde ben de olsaydım!
Artık senin yazdıklarınla orada gibi hissedeceğiz :)

Ödüllü Hız Oyunu

PENNEARABIATA dedi ki...

@seçkin

devam eder böyle organizasyonlar. ama dediğim gibi bu kampanya önemli. ilgi olursa 90'dan daha fazla taraftar götürülür bundan sonra.

TA dedi ki...

sende mi brütüs.

coca cola ya hayır ali okancı.

Çağdaş ÖNEN dedi ki...

Ali Bey 90Türk blogger yarışmasına katılmış biri olarak sizi çok kıskandığımı söylemem lazım :)

Şaka bir yana yazılarınızı bekliyoruz, iyi seyirler şimdiden...

Çağdaş Önen
www.cagdasonen.com