11 Haziran 2010 Cuma

GÜNEY KORE - YUNANİSTAN MAÇINA DOĞRU

Dünya Kupası'nda 2. günün ilk maçı Güney Kore ile Yunanistan arasında. Maçın saatine (14:30), bir de adına baktığınızda reytingi fazla olmayan bir maç gibi gelebilir. Ama gruptaki en zevkli maçlardan biri olmaya da aday aslında. Şimdi Yunanistan varken zevkli bir maç nasıl izlenir diyebilirsiniz belki. Benim de cevabım, komşunun bu gruptaki birinci rakibinin Güney Kore olduğu, bundan sonraki maçlara ümitli çıkabilmesi için bu maçı mutlak kazanmak isteyeceği, bu yüzden de hücumu daha fazla düşüneceklerine inandığım olur.

Güney Kore'de en önemli isim Park Ji Sung. Sakatlığı vardı ancak Yunanistan karşısında oynayabileceği söyleniyor. Onun durumunun, performansının Güney Kore'nin alacağı puanla doğrudan alakası olacak. M.United ile şampiyonlar ligini kazanarak bunu başaran ilk Asyalı futbolcu olan Park Ji Sung'un İngiltere tecrübesini sahaya yansıtması son derece önemli. Güney Kore rakip takımda en tehlikeli oyuncu olarak savunmada oynayan Kyrgiakos'u görüyor. Duran toplarda ceza sahasında hava toplarındaki hakimiyetine karşı özel bir çalışma yaptılar. Ancak teknik direktör Huh Jung-moo uzun boyun çok da avantaj olmadığını esprili bir dille anlattı. Huh "Eğer boy önemli bir faktör olsaydı, takıma birçok basketbol oyuncusunu dahil ederdik" dedi. Göreceğiz bakalım, Yunanistan için kornerler ve serbest vuruşlar son derece kritik olacak. Güney Kore son hazırlık maçında İspanya'ya 1-0 yenildi. Fena oynamadılar. 86 dakika gol yemeden dayandılar.

Yunanistan'da ise Euro 2004'ü kazanan takımda olduğu gibi Rehhagel'in kadrosunda yine yaşı 30 ve üzerinde olan futbolcu sayısı fazla. Alman teknik adamın sahip olduğu felsefe bu yönde, gençlerle birşey kazanamam diyor. Renault reklamında olduğu gibi "emektarı bakıma getirdim" diyen takımlardan biri Yunanistan. Aslında Alman hoca yaşı kendisine yakın olanları tercih ediyor sanırım. Çünkü 72 yaşındaki Rehhagel'i yarın yedek kulübesinde gördüğümüzde diyeceğiz ki; "İşte kırdı rekoru. Dünya Kupaları tarihinin en yaşlı teknik adamı oldu." Sonuçta dünya kupasında kazanmak biraz da tecrübe işi. 33 yaşındaki Karagounis önderliğinde Yunan milli takımı bu gruptan ikinci çıkarsa başarı olur. Hazırlık maçlarında iyi bir görüntü çizmediklerini de hatırlatalım. Senegal ve Paraguay'a 2-0 yenilip, Kuzey Kore ile 2-2 berabere kaldılar. Alman liginin göçebe topçusu, 2006-2007 sezonunun Bundesliga gol kralı, 2010 elemelerinin de 10 golle en fazla gol atan adamı Gekas ve Euro 2004'ün kahramanı, Portekiz'i finalde yıkan golü atan Charisteas gol yollarındaki en önemli silahları olacak. Bu iki isimden 5 yaş genç olan Samaras da Paraguay karşısında agresif bir görüntü çizmişti. Rehhagel bu üçlüden 1'ini mi yoksa 2'sini mi ilk 11'de sahaya sürecek bakalım, buna göre Güney Kore karşısındaki oyun felsefelerinin ne olduğunu kadroları görünce anlarız. Panathinaikoslu atom karınca Salpingidis'i de es geçmeyelim.

Nelson Mandela Bay Stadı'nda saat 14:30'da başlayacak maçı Yeni Zelandalı hakem Michael Hester yönetecek.

Tahmin: Berabere biter.

8 yorum:

steven_stiffler dedi ki...

Park Chu-Young yazar.

QuaresmA dedi ki...

Salpingidis-Gekas-Samaras oynatacak bence. Negatif megatif, adam 3 tane forveti yapıştırıyor :)

isaac newton dedi ki...

Park Ji Sung'u seçeniniz var mı hepsi birbirine benziyo da :)
bir de zenitli kim do jin kadro da mı bilen var mı

varol döken dedi ki...

güney kore: 2
yunanistan: 0

varol döken dedi ki...

bir iddia sitesi mi açsam:)

PENNEARABIATA dedi ki...

@varol

uruguay-fransa postunda yazdım sana, yarınki 3 maç için yaz tahminlerini bana!

Noat Samisa dedi ki...

Oha be Varol Döken

varol döken dedi ki...

maçları bile bilmiyorum ki:)

şu cezayir-slovenya oynanıyor ama prensip olarak maç başladıktan sonra tahmin yapmam...

yalnız maçların %80inin alt biteceğini bilmek için futboldan anlamaya gerek yok sanırım:)