12 Haziran 2010 Cumartesi

İNGİLTERE 1 - 1 ABD

2 takım daha önceki 9 randevularında berabere kalmamışlardı. 7 maçı İngilizler, 2 maçı Birleşik Amerikalılar kazanmıştı. Bu ilk beraberliklerini 2 kaleciye, Green ve Howard'a borçlular. Maçın adamının Tim Howard seçilmesinden anladığımız üzere İngilizler daha fazla pozisyona giren, golleri kaçıran taraftı. İngiltere kalecisi Green ise inanılmaz bir hata yaptı. Bunda Jabulani'nin payı var mı ona sormak lazım. Ama turnuva öncesi meslektaşları Buffon, Casillas ve Cesar'ın yaptığı gibi topu eleştirmediği için an itibariyle bir mazareti de olamaz. Green Nike reklamında oynasaydı "geleceğini" nasıl görürdü acaba?
Son 20-25 yılda kalede büyük sıkıntı yaşayan İngilizlerin bundan sonraki yıllarda kendileri ile dalga geçecekleri belgesellere yeni bir görüntü daha eklendi. 2014 Dünya Kupası öncesi hazırlanacak belgesellerin bloopers bölümünde Green'i de mutlaka göreceğiz. Ama kaleci kadar İngilizler forvette Rooney'nin yanına 2. bir ismi neden koyamadıklarını da düşünmeli. Hala Heskey'den medet umuyorlar. 50 milyonluk İngiltere'den sağlam bir golcü neden çıkaramadıklarını sorgulasınlar. Netice itibariyle geride kalan 5 maç içinde en zevkli karşılaşmalardan biriydi. Ancak bu maçta da 3 gol ve üstünü görmeyi başaramadık. Hollanda ve İspanya'dan artık bol gollü, daha zevkli maçlar bekliyorum. Robben'in Danimarka maçında oynamayacağını da belirtelim.

Not: John Lennon'ı da bir kez daha saygıyla anmadan geçmeyelim.

8 yorum:

unknown dedi ki...

Green o golü yediğinde benimde aklıma Nike reklamı geldi. Green ayakta arkadaşlarına bakıyo ve tüm takımı arkasını dönmüş santraya giderken ki bi görüntü vardı çok anlamlıydı. Heskey bence bugün gayet güzel oynadı yada yapması gerekeni yaptı diyelim. Hava toplarında çok etkiliydi ve duvar görevini çok iyi yapıp arkadaşlarına pozisyon hazırladı. Karşı karşıya golü atsa zirve yapmış olurdu.. Bence performansa bakarsak bugün Rooney'in yanına 2. adamı değil Heskey'nin yanına 2. adamı bulamadı İngiltere.. Rooney beklentinin altında futbol oynadı.. İngiltere kaleci sorununu çözemeden 66 yılında daha kalcak gibi duruyor..

90 + 3 dedi ki...

Ağır çekim tekrardan izlendiğinde Jabulani'nin bu işte payı yok bana kalırsa. Kalecilik tekniği açısından çok hatalı Green. Cepheden gelen bir topu karşılamak için çok yanlış bir şekilde pozisyon alıyor.
http://doksanartiuc.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

günü özetlemek gerekirse dün fransa ile başlayan hayal kırıklığı bugün arjantin ve ingiltere ile devam etti.

arjantin ne kadar kötü defans yaparsa yapsın sonuçlar ne olursa olsun maradona ve messi turnuvanın unutulmazları arasında yer almaya aday. tabi birde vuvuzela var...

ingiltere'ye gelince harika defans ve orta saha oyuncularına sahip olmalarına rağmen aynı kalitede kalecilerinin ve rooney'e uyum sağlayabilecek santroforlarının olmaması onlara turnuva boyunca sıkıntı yaşatabilir.

SirEvo dedi ki...

Rooney de sıfırdı maalesef. Heskey yine asist falan yaptı. :))

Unknown dedi ki...

cidden öle birşey dedimi cunku bende duydum ve kendimden geçtim bir ara shaun wrigh phillips de milner'in oynadıgı takımlarla karıştırdı...findley'in okunusu olayına hiç girmicem

Unknown dedi ki...

john

KP dedi ki...

hakkaten yahu... Kardeşimle seyrederken maçı bi an duyunca, "John Lenon mı dedi o" diye şaşkınlık içinde sordum :)) Kardeşimde yok lan Aaaron demiştir diye gülerek söyledi ama... :))) Bildiğin andık adamı :)) Bir İngiliz'in de anılabileceği en güzel anlardan biridir futbol maçı sanırım :)) Hem de HD :)))

kebabman dedi ki...

Ingilizler hazirliklarini tamamlamislardi..Bayraklar asilmis,tisortler,formalar giyilmis,macin nerede seyredilecegine karar verilmisti..Bazisi pubta,bazisi biralarini alip evde seyretmeye karar vermisti.
Kalecilerinin isimleri degisse de kaderleri degismedi