11 Haziran 2010 Cuma

URUGUAY-FRANSA MAÇINA DOĞRU

Dünya Kupası'nda bugün ateşi yükseltecek maç Uruguay ile Fransa arasında oynanacak. Fransızlar son hazırlık maçında Çin'e 1-0 yenilmişti. Uzun zamandır taraftarlar ve medya tarafından eleştirilen teknik direktör Raymond Domenech takımını 4-3-3 dizilişi ile hücuma dönük bir oyun anlayışıyla Uruguay karşısına sürecek. İlerideki üçlüden ikisi hızlı kanat oyuncuları olacak, Domenech rakip kaleye en yakın isim olarak da Thierry Henry'nin yerine Nicola Anelka'yı oynatacak. Bayern Münihli Frank Ribery de Domenech'in hücum hattının en önemli silahlarından biri olacak. Savunmada ise Gallas'ın sakatlığı geçti ve oynayabilecek duruma geldi. Domenech sahaya sürmeyeceği Henry'nin yerine de kaptanlık bandını Evra'ya taşıtacak.

Uruguay teknik direktörü Oscar Tabarez ise maçtan 1 gün önce Fransa ile oynayacakları maçın 11'ini açıkladı. Maestro lakaplı hocanın 11'inde 2 sürpriz isim var. Bunlar defans oyuncusu Mauricio Victorino ve ortasaha oyuncusu Egidio Arevalo Rios. Tabarez, defansta genelde Andres Scotti'yi oynatıyordu ama tercihini Victorino'dan yana kullanacağını açıkladı. Yine ortasahada da Napolili Walter Gargano'nun yerine Arevalo Rios'i oynatacak. Tabarez takımını 3-4-1-2 dizilişi ile sahaya süreceğini açıkladı. 3'lü savunma dikkatinizi çekebilir. Ama bu klasik bir 3'lü defans anlayışı değil. Ortasahası esnek bir şekilde oynayan Uruguay yeri gelince 4 hatta 5 oyuncuyla savunmada olacak. Tabarez'in bu oyun yapısında en güvendiği isimse 90 dakika boyunca savaşmayı bırakmayan Lugano. Uruguay'ın 11'i burada.

Uruguay özellikle forvet hattı ile öne çıkıyor. Bu sezon İspanya liginde 18 gol atan ve takımı Atletico Madrid'in Uefa Avrupa Ligi kupasını kazanmasında büyük rol oynayan Forlan Uruguay'ın en büyük kozu. Forlan'ın yanında oynayacak olan Luis Suarez de en az onun kadar tehlikeli. Bu sezon ligde 106 gol atan Ajax'ın 35 golü Suarez'den geldi. Uruguaylı futbolcu Hollanda Ligi'nde açık ara gol kralı oldu. Suarez ve Forlan'ın bu sezon attıkları toplam 71 golün Fransa'nın forvet hattındaki 5 isim, Thierry Henry, Sidney Govou, Andre-Pierre Gignac, Djibril Cisse ve Nicolas Anelka'dan (59 gol) daha fazla olduğunu da ekleyelim.

Cape Town'daki Green Point Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı Japon Yuichi Nishimura yönetecek. Mücadele TSİ 21:30'da başlayacak.

Tahmin: Uruguay kazanır.

10 yorum:

koala dedi ki...

Dünya Kupaları öncesinde dökülen takımlar sessiz sedasız ilerler. Fransa rahat kazanır

varol döken dedi ki...

koala'nın yorumundaki haklılık payını göz ardı edemem... çok göz önündeki tahminler büyük takımlar için geçerli değil... ben misal ispanya'nın çeyrek final göremeyeceğini düşünüyorum...

ama bu akşam uruguay bazında çok umutsuz değilim... her ne kadar 1988'den bu yana tek takımım hollanda olsa da bu kupada sempati takımımdır uruguay...

beraberlik bekliyorum ben bu arada: 0-0

)-( Asabi BalıK )-( dedi ki...

Varol'a katılıyorum ama bence çok gol olacak, zevkli olacağını bildiğim için de televizyonun karşısına geçecem

Mert Kuyumcu dedi ki...

Merhaba Ali Abi,

Bu maçta Diego Forlán'ın golü olduğunu düşünüyorum ama maçın sonucunu tahmin etmek oldukça güç...

Sevgiler.

HHKahraman dedi ki...

Uruguay kazanır 0-1

NEDEN URUGUAY?
http://hhkahraman.blogspot.com/

QuaresmA dedi ki...

Fransa'nın karakteristiği gruplarda kötü oynayıp ileri turlarda büyükleri tek tek götürmek. Ama bu defa dandik oyun gruptan çıkmayı sağlar mı emin değilim. Açıkçası eleme + hazırlık maçlarında oynadıkları oyunla şu anda izlediğim Meksika'yı da, Afrika'yı da yenemez.

Üstelik bu defa Zidane, Thuram gibi born-leader oyuncuları da yok.

Unknown dedi ki...

fransa bu maçta horozu öttürür!

varol döken dedi ki...

sayın pennearabiata,

tebriklerim nerede:)

PENNEARABIATA dedi ki...

@varol döken

falcı mısın sen? helal olsun valla, bak şu an 74. dakika dediğin gibi güney kore de 2-0 önde. bu da tutarsa senden hergün bana özel 3 maçla ilgili tahmin bekliyorum tamam mı?

varol döken dedi ki...

bugünü saymayalım yarından itibaren tahminlerim pennearabiata sitesinde!

acetoblogdan bonservisimi ne kadara aldığını bildirirsin artık:)