6 Temmuz 2010 Salı

KEITA SATILIR MI?

Sabah sabah Keita'nın satıldığı haberiyle uyandım. 7.5 milyon euro'ya alınmıştı, 8.150.000 euro'ya Al Sadd'a verildi. Yani Galatasaray yönetimi geçen sezon Fildişi Sahilli futbolcuyu bedavaya oynatmış, üstüne de 650.000 euro'yu kasasına koymuş gibi oldu. Bakıldığında ne olursa olsun karlı bir alışveriş gibi gözüküyor. Evet futbol bir endüstriyse aldığından fazlasını veren bir takım çıktığında satacaksın belki de. Ama geçen sezon Galatasaray taraftarlarını en fazla heyecanlandıran futbolcu satılmalı mıydı? Bir sezon daha meziyetlerinden daha doğru bir şekilde faydalanılamaz mıydı? Geçen sezon evet kendisinden beklenen performansı tam anlamıyla sergileyemedi. Bunda devre arasında takımda en iyi anlaştığı arkadaşlarından Nonda'nın gönderilmesinin de, etrafında oynayan futbolcuların yaşadığı sakatlıkların da payı vardı. Ancak kötü bir sezon geçiren Galatasaray'da hangi futbolcu Keita'dan daha fazla yarar sağladı ki takımına? Şu futbolcu aldığı paranın hakkını verdi de diyebilir miyiz? Keita'nın en büyük eksisi, bazı maçlarda yaptığı -ki Brezilya maçında Kaka ile olan mücadelesinde olduğu gibi- abartılı hareketleri oldu. O noktada saygıyı ve sempatikliğini yitirmeye başlamıştı. Bu transferin doğru bir adım olup olmadığını en sağlıklı şekilde bu haftaiçinde yapılacak en az 1 yabancı transferiyle değerlendirme fırssatı bulacağız. Kallström için cuma günü hayırlı olsun diyebilir miyiz diye sormuştum twitter'da. Birkaç güne İsveçli futbolcuyu açıklarlar diye tahmin ediyorum. Kallström gelince Rijkaard, Keita'nın yerine Serdar Özkan'ı ya da Elano'yu monte edecektir.

8 yorum:

brk dedi ki...

bari gio yu tutsaydık takımda ....

fuleliyorum dedi ki...

sadece galatasaray için değil süper lig için iyi bir kazançtı kader keita satılması belki galatasaray finansmanı açısından şimdilik iiyi gözükebilir ama ben inanıyorumki ilerleyen zamanlarda yokluğu dert olucak galatasaraya.ne serdar özkan ne elano nede başka birisinin dolduracagına inanmıyorum ben o kanatı.Sabriyle birlikte oynadıklarında enfes kanat organizasyonlarına artık şahit olamayacağız oda üzücü tabi

gillerprensi dedi ki...

yenilik her zaman iyidir, tribünleri canlı tutar. keita'ya verilen para bana kalırsa tatmin edici, 29 yaşına gelmiş bir oyuncu için verilebilecek en iyi parayı vermiş araplar. ayrıca keita'nın disiplinsiz davranışları canımızı yakabilirdi. bence hayırlı oldu bu transfer, kallström gelirse daha bir hayırlı olurmuş gibime geliyor.

Dabenti dedi ki...

Kar denilen Porto'nun, Benfica'nın yaptığıdır. Keita'yı satan yöneticilerin yaptığı ise gerizekalılık. Aldıkları paraya satacaklarsa geçen sezon niye o kadar para harcamışlar bu oyuncuya? Ancak Araplar kadar transferden anlıyorlarmış anlaşılan. O kadar etmeyecek oyuncuya para döküp saçmakla.

chemsjheer dedi ki...

kallström olayı kesinleştimi ne kadara mal oldu acaba bide tek başına yetecekmi kalström yanına baska biri alınacakmı

etrixler dedi ki...

4-3-3 formasyonunun ondeki 3lusunun saginda Elano ve oratadaki 3lusunun saginda Serdar ayni anda oynayabilirler, arkalarini da Sabri toplarlar... Sakatlik olmadikca Serdar'i ilk 11de gorecegiz kanaatindeyim. Sol kanat icin ise eldeki kadroya gore onde Arda, arkasinda Hakan ve en geride ise Caglar gibi bir dizilis bizi rahatlatacaktir. Omurganin saglam olmasi icin Baros'un arkasina Kallstrom sart tabii... Aykut'un onunde eger Ali-Neill ikilisi uyum saglarlarsa tek Kim transferi bile yetebilir.

aslan bayat dedi ki...

hayırlı olsun elano satılacak derken keitanın satuılması biraz sürpriz oldu ama hayırlı olsun

Mr.Eko dedi ki...

Keita satılırsa yerine o kıvamda bir oyuncu gelmelidir. Gelmezse o stad dolmaz. Çok basit bir denklem.

Kallstrom asla Keita ayarında seyirciyi heyecanlandıracak bir oyuncu değildir. Görev adamıdır. He candır o başka.