12 Temmuz 2010 Pazartesi

VIKINGUR KAFİLESİ

Ülkemizin takımları Avrupa arenasında favori çıktıkları bazı maçlarda sürpriz yenilgiler de almıştır. Alsınlar ya da almasınlar rakipleri kim olursa olsun saygı duymak lazım. Ben de küçümsemiyorum ama Faroe Adaları'nın 2008'de kurulan takımı Vikingur'un futbolcularında İstanbul'a tamamiyle turistik seyahat için gelmişler gibi bir hava var. Havalimanında karşılayan arkadaşların önlerinde duran çocukların Vikingur takımının futbolcuları olduğunu anlamaları bayağı zaman almış. Heyecanlı oldukları her hallerinden belli. 30 bin kişiyi de ilk kez birarada görecekler. Beşiktaş, Quaresmalı kadrosuyla çıkarsa maça yazık olur adamlara. Vikingurlu arkadaşlarımızın yanlarına kâr kalacak tek şey Sultanahmet dolaylarında yapacakları ufak bir tur olur. Ama bu futbol yine de ne olacağı belli olmaz diyerek açık kapı bırakmakta fayda var.

12 yorum:

talen dedi ki...

Sanırım zaten Hilbert Uefa kadrosuna alınmadı.

PENNEARABIATA dedi ki...

@talen

evet doğru. sağolasın.

SirEvo dedi ki...

Bu takıma karşı da açık kapı bırakacaksak maçlara hiç çıkmayalım abi. :)

Batistuta35 dedi ki...

Üstteki fotoda terlik içi çorap giyen var,deli İbo döver bunu:P

Kartal Bafiler dedi ki...

Sempatik gençler ama :P

www.yicit.com dedi ki...

Merhaba;

Kurada Beşiktaş ile eşleştiğimizi öğrenince hem heyecanlandık hem de çok mutlu olduk. Elbetteki sizler asıl favori olansınız ama bu bizim gibi amatörler için belki de karşımıza hayatta ancak bir kez çıkabilecek bir tecrübe demek.

Beşiktaş’ı daha önce gerek şampiyonlar ligi gerekse de uefa kupası maçlarında tv’den izlediğimiz kadar biliyoruz. Takımınızın yıldızları ile tanışacak olmak bir onur; bu yüzden İstanbul’da oynamayı heyecan içinde bekliyoruz ama elimizden gelenin en iyisini yapmak ve Beşiktaş’ın yıldızlarına zorlu bir mücadele içinde geçirecekleri maç sunmak istiyoruz.

Vikingur takımını ve gündelik yaşamını sizlere şöyle özetleyebilirim;

Haftada 40 saat çalışıp bazen 4, bazen 5 gün olmak üzere genelde akşamları saat 6 ila 8 arası idman yapan işçileriz bizler. Yarı profesyonel ve amatörlerden oluşan bir takımız. Benim gibi bankada çalışanından, fabrika işçilerine kadar ve hatta hala eğitimine devam eden öğrencileri de barındıran bir takım.

Toplam nüfusu ikibin olan birbirine yakın iki köyün takımları GÍ Gøta ve Leirvík ÍF’in iki yıl önce birleşmesi sonucu Vikingur olarak doğduk. Bu kulüpler küçük kulüplerdir ama özellikle GÍ Gøta gurur duyulacak bir geçmişe sahiptir ki Faroe’de altı şampiyonluk kazanmıştır. Fakat Vikingur daha ilk günden itibaren tam anlamı ile bir başarı hikayesidir çünkü kulüp mümkün olduğunca yerel sporcularla hayatta kalmak istiyor. Asıl amacımız her zaman için yerel oyuncuları kazanmaktır.

Beşiktaş maçını başarı ile geçmenin bizler için büyük bir hedef olduğunun farkındayız, hatta çok büyük bir hedef. Fakat avrupa liginde Faroe futbolunu temsil edecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Futbolu seven, forması için kalpten mücadele edecek olan bir grup işçi olan biz amatörler için bu durum muazzam bir şey. Bizler şu an Beşiktaş gibi uluslarası saygınlığı olan bir takıma karşı oynayacak olmanın önceliğine sahibiz.

30 bin kişilik bir kalabalığın önünde oynama şansına sahip olmak bir çoğumuz için rüyanın gerçek olması gibi bir şey. Özellikle de dünyaca ünlü olmuş Çarşı gibi bir taraftar topluluğunun olduğu kalabalığa oynamak… Sıcak karşılanacağımızdan ve bu çok çalışan, yıldızı olmayan ama tıpkı sizler gibi futbolu çok seven biz amatörlere karşı saygı ile yaklaşılacağından şüphemiz yok.

Takımım adına şunu söylemek isterim ki bir an evvel İstanbul’da olmayı gözlüyor ve sizleri de ikinci ayakta Faroe Adaları’na bekliyoruz.

May the best team win !
İyi olan kazansın !

Niclas Niclasen
Vikingur Futbol Takımı Kaptanı

www.yicit.com dedi ki...

kaptanlarının klübe gönderdiği mail de olayı anlatıyor zaten.

Anıl dedi ki...

Oha, terlikle gelmiş adamlar :)

kebabman dedi ki...

Rakibe ve Futbola saygi gosterilmemesi ,kucumsenmesi sonucu hem milli takim duzeyinde hemde takimlar duzeyinde acı tecrübeleriz var.
Daha birkaç sene önce Bosna milli takımı gençlerle geliyor,turistik geziye geliyorlar denildiginde İstanbul da adamlara 1 gol atana kadar akla karayı seçmiştik.

Tromso da bir köy takımıydı.Milyon dolarlık Galatasaray ı elemişlerdi.
1991 de Faroe Adaları milli takımı ile hazırlık maçı da yapmısız. 1-1 bitmiş Hami golümüzü atmış.

GIRGIR dergisinin 1980 baslarinda kapak yaptıgı Antalya da İzlanda ya 2-0 yenildigimiz maçta yaşıtlarımın unutulmazlarındandır.Antalya sıcak olur,Izlandalılar sıcakta oynayamazdı:-)

Yakın gecmıste yine bir ilçe nufusumuz kadar olmayan Malta'nin amator futbolcuları bızım burnu bır karıs havada olan mıllı futbolcularımıza futbol dersı vermıstı.
Vikingur genclerinin cigeri saglamdir,havasi temiz bir bolgenin cocuklari.Besiktas buyur gel bizi yen demeyecekler,kendilerini gostermek icin ellerinden geleni yapacaklardir.
Besiktas rakibini ciddiye almaz ,futbola saygi gostermezse hata yapar.
Sonucta bu takimda bir ulkeyi temsil ediyor,ismi buyuk takimlara gosterilen sevgi ve saygi bu takima da gosterilmelidir.

Faroe Adalari neredeymis diye yakin gecmiste bir google taramasi yapmistim,flickr fotograf sitesinde harika fotograflarin cekildigi bir ulke oldugunu gormustum.

Besiktas ile eslesince mac bahane hava sahane misali gidip orayi da gormus olayim diye niyetlendim ama Manchester'dan direk ucus yok.Danimarka aktarmali ve cok pahali biletler.
Napalim,plan baska bir bahara kalsin. Ben 2-16 Agustos arasi Bodrum gecelerine takilacagim,beklerim :-)

PENNEARABIATA dedi ki...

@kebabman

şefik abicim nasılsın ya? :)

kebabman dedi ki...

Tavsanli'ya penaltilarda yenilmis bir takimin taraftari olarak,Tavsanli taraftarlarinin "Bank Asya'ya Bank Asya'ya Linyitspor Bank Asya'ya tezahuratlari hala kulaginda cinlayan bir futbolsever olarak , takimina,yoneticilerine kirgin olan bir taraftar olarak ,arkadaslarina Tavsanli'ya penaltilarda yenildik deme ezikligini yasayan birisi olarak,nereye gitsem bir Tavsan la karsilasiyorum :-)

Bodrum'da yokmus diye duydum :-)

Besiktaslilar Vikingleri ciddiye alsinlar...Bir zamanlar televizyonda cizgi film dizisi vardi,ismini hatirlayamadim.Viking balikci koyunde kucuk dahi cocuk her bolumde yeni bir icat bulup koyunun savastan galip gelmesini saglardi.

kebabman dedi ki...

Dizinin Turkce ismini hala hatirlayamadim.Ingilizcesini buldum Vicky The Viking.
Harika bir cizgi film serisiydi...Severek izlerdim.

http://www.youtube.com/watch?v=slNWR40p8lM&feature=related