5 Mayıs 2011 Perşembe

NURİ GİDECEK Mİ?

Cevabı merakla beklenen soru bu. Ama bu soruyu şöyle sorsak daha doğru ederiz belki; Borussia Dortmund Nuri'yi bırakacak mı? Real Madrid'in büyük bir ısrarla istediğini biliyoruz. En azından Marca gazetesi muhabirini Dortmund'a yolladığına ve gece gündüz takip ettirdiğine göre bundan eminiz. Nuri "Lütfen benden geleceğimle ilgili birşeyler söylememi beklemeyin." dese de İspanyollara göre onun da gönlü fazlasıyla Real Madrid'de. "Khedira'dan daha iyi" diyorlar Nuri için. Bence de kesinlikle daha iyi. Top, Nuri'yi bırakmak istemeyen Borussia Dortmund'da. Eğer bırakırlarsa da 20 milyon euro'dan aşağı bir rakama kabul etmeyecekler.

1 yorum:

Mustafa P dedi ki...

Nuri ile Khedira'yı kıyaslamak abes, orta sahada top çalma becerisi, gücü çok sınırlı Nuri'nin ve RMadrid'de sadece orta içte Alonso'nun yerinde veya en fazla ileri ortasahada Mesut'un yerinde oynayabilir. Her ne kadar Alonso Nuriye göre daha yaşlı olsa da orta içte (ön-libero) Nuri'den çok daha iyidir. Örneğin Mesutlu-Nuri'li-Kaka'lı bir orta saha sadece vasat takımlara karşı iş yapar.
Nuri'nin Dordmund'da göstermiş olduğu başarıda en büyük faktörlerden biri duran toplardır, Hummels'e, Sabotiç'e yaptığı 50-60metreden milimetrik asistler hala hafızalarda. RMadrid'de bu sene Mesut'un da aynı yoldan başarı kazandığı da malum, asistlerinin çoğu duran toplardan. aynı takımda oynamaları durumunda sol ayaklı iki oyuncu birbirlerinin başarısını engelleyecektir, zaten diğer ölü toplar Ronaldo'ya emanet.
Nuri çok çalışır, güçlenirse önümüzdeki yıl ilk 11 şansı Mesut'tan daha yüksek olacağını öngörebiliriz, zira Kaka Mesut'tan çok daha üstün, ve sakatlık olmazsa seneye ilk 11de onu göreceğiz sıksık. solaçıkta DiMaria çok daha efektif.