12 Aralık 2008 Cuma

15 DAKİKADA BİTTİ


Geçen hafta Ankaragücü'nü 5 dakikada yıkan Galatasaray bir başka Ankara takımı Gençlerbirliği'ni de bu kez 15 dakikada çökertti. Lincoln, Baros, Arda, Kewell oynadıklarında yani futbolcular maç seçmediklerinde kazanamayacakları maç yok. Tabii arkalarında hem savunmayı rahatlatan hem de ileriye top taşıyacak adamlar olduğunda. İş ne Skibbe'de ne Feldkamp'ta ne de yönetimde, iş tamamiyle futbolcularda.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

sizin futbolblog programı sence kaç hafta daha gider ? fikrin var mı ? rating hesabı

PENNEARABIATA dedi ki...

3.674.872 hafta daha gider

alessandro del piero dedi ki...

takımın oynadığı futbolu sistemden tamamen bağımsız değerlendirmek, skibbe'nin kattıklarına hiç değinmememek baya mantıksız görünüyo bana. aynı akıl yürütmeden yola çıkarsak şu anki inter, barcelona, liverpool vb (aklımıza hangi üst düzey takım geliosa artık) gerrard, torres, xavi, messi, ibra canı isterlerse oynayıp kazanıolar, guardiola, mourinho ya da benitez'e çok da ihtiyaç yok demek gibi bişey sonuçta.

her takımın elbette diğer oyuncularından ayrılan üst düzey yıldızları vardır ve maharet bunları bi sistem içinde kullanabilmek, oynadıkları futboldan zevk alabileceklerini sağlayabilecek bi şablon içinde değerlendirmektir. yoksa biz ne takımlar gördük yıldızlarla dolu ama sistemsizlik içinde çarçur olup gittiler.

teşekkürler..

kapalıüst dedi ki...

okan abi, tamamen katılıyorum sana.

tamamen futbolcuların ellerinde ip. isterlerse nisan'da bile bitirebilirler ligi.

UzunPaslar dedi ki...

galatasaray, tartışmasız bir biçimde ligin en iyi kadrosuna sahip takımı. ama bu kadronun "en iyi takım" düzeyine çıkabilmesi için biraz daha pişmesi gerekiyor. bakın 5 ya da 15 dakika fırında kalmak güçsüz rakipleri yenmek için nasıl de yeterli oluyor.

selaminko dedi ki...

futbolcuların elinde evet ama gole en cok ihtiyac duyulan dakikalarda Kewell'ı cıkartıp Mehmet Güven'i de oyuna almamak lazım.

ti esti to dedi ki...

peki ali abi bu galatasarayın bu duruma gelmesinde. lincoln ün bu derece form tutmasında ya da barosun son iki senede attığı toplam gol kadar 11 maçta gol atmasında SKİBBEnin payını neden veremiyoruz. hem blog dünyası hem de haber kanalları olarak. futbolcular iyi oynadı diyoruz da futbolcular sene başında da aynı futbolculardı değişmedi. SKİBBE faktörünü ne zaman göreceğiz?

PENNEARABIATA dedi ki...

Peki ben de diyorumki geçen sene son 5-6 haftada oynadıkları futbolla şampiyonluğa ulaşmalarının eseri Cevat Güler midir? Tabiki Skibbe'nin de payı var, saygı duyuyorum ama taktik anlamda geride bıraktığımız haftalara bakalım herhangi bir çeşitlilik gördün mü yani teknik adamın oyuna katkısı anlamında. Ortada varolan bir taktik var ve oyuncular isterse, oynarsa işe yarıyor, karşılığını alabiliyorsun. Ve ben futbolcuların performanslarının üst düzeyde olmasında, konsantre olmalarında teknik adamın payının az olduğunu düşünüyorum. Mesela Skibbe nasıl bakıyor bilmiyorum ama Arda'yı artık skora göre 60'da 70'de oyundan çıkarmalı.

ti esti to dedi ki...

ardanın bu maçta defans özelliklerini izledik diyeyim öncelikle. bu durumdan kişisel olarak memnun değilim tabiki. ardanın hücum organizasyonlarında olmasını istiyorum herkes gibi. eldeki var olan oyunculara göre sistemin işleyişini göz ardı etmemek gerekli.

geçen seneki son 5-6 haftayı acayip heyacanlı takip edenlerdenim. her maç ayrı bir heyacandı. ama bu sene ben takımımdan ayrı bir zevk alıyorum. nedeni ise geçen sene olmayan hücum organizasyonları. pas trafiği. bunları futbolcular geçen sene neden yapamıyordu demek gerekiyor bir de. 25 yaşındayım. 15 yıldır galatasarayın maçlarını takip ederim. ama bu kadar organize atak geliştiren bir takım izlemedim daha. galatarasayı geçin türkiye izlemedim. uefa kupası alınan dönemde dahildir buna. siz izlediniz mi? onu merak etmekteyim bir de. bunu da SKİBBE ye bağlıyorum. geçen sene leverkusen in oynadığı oyuna her anlamda benzer bir şekilde ilerliyoruz. skibbenin zamana ihtiyacı var kesin doğru. ama her teknik direktörün de bir morinho karizmasında olmasını beklemek abes değil midir?

jose dedi ki...

Feldkampın M.Topal ve Barısın takıma gırmesınde etkısı oldugunu dusunuyorum direkt olarak