20 Ocak 2009 Salı

KEBABMAN'İN ERIC GERETS ANISI


Galatasaray'ın en son Liverpool ziyaretinde Hasan Şaş ile buluşmak için konakladıkları otele gittiğimde Eric Gerets lobide suratı asık bir şekilde oturuyordu. Dertli oldugu her halinden belliydi. Maçtan önceki basın toplantısında suratı yine asıktı, İstanbul'daki bir lig maçı sonrası söylediklerinin yanlış aktarıldığından şikayet ediyordu. İstanbul'da Liverpool takımını yumuşatmak için övgü dolu sözler söylemişti ama tercüme eden Erdal Keser vurguları doğru yapamamıştı. Gerets'in amacı Liverpool takımının gevşemesini sağlamaktı ama söyledikleri, anlatmak istediği gibi algılanmayınca yine yoğun şekilde eleştirilmişti.


3-2 kaybedilen maç sonrası Anfield'daki basın toplantısının yapılacağı odaya önce Benitez gelmişti. İspanyol hocanın açıklamaları beklenenden uzun olunca, Gerets daha fazla beklemek istememiş paldır küldür odaya girmişti. Biran evvel soruları cevaplayıp oradan ayrılmak istiyordu. Benitez O'nu görünce koltuktan kalkıp odayı hemen terk etmişti. Gerets'in suratı son dönemde olduğu gibi yine asıktı. Dışarıda takım otobüsü teknik adamı bekliyordu. O da biran evvel otobüse binmek istiyordu. Ancak çıkış kapısında Liverpool taraftarları, Galatasaraylı futbolcu ve teknik ekipten imza almak için bekliyordu. Gerets de sıkılsada imza dağıtmaya başladı.
Kendisinden imza isteyenlere birşeyler karalıyor bir yandan da takım otobüsüne bakıyordu.


İmza almayı başaran 14-15 yaşlarında bir Liverpool taraftarı yanıma geldi.
Eric Gerets'i göstererek "bu kişi Galatasaray teknik direktörü mü?" diye sordu.
"Evet" dedim. Sonra elindeki defterden Gerets'in verdiği imzayı göstererek, "peki bu imza onun gerçek imzası mı?" "Is this suppose to be his fucking signature?" diye sordu. Gencin soru şeklinden sonra imzayı görünce kahkaha atmadan edemedim. Sadece çok kötü şekilde yazılmış E ve G harfleri vardı. Liverpoollu genç, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bir takımın teknik patronunun böyle bir imzası olabileceğine inanmamıştı. Bence de çok haklıydı.

1 yorum:

mondo trasho dedi ki...

liverpool'lu genç bence abartmış.
o sıkıntılı halde o iki kargacık burgacık harfi almasına dua etsin bence.