8 Ocak 2009 Perşembe

MAHALLE MAÇLARIMIZI BİTİREN ALET


Bu arkadaş Commodore 64'ün ardından 1980'lerin sonunda piyasaya çıktığında ben de ilkokulu bitirmek üzereydim. Daha önce ben de diğer üstatlarım da kendi bloglarında mahalle maçlarıyla ilgili, ondan aldığımız zevkten, geleneklerinden, enstrümanlarından bahsetmiştik. Güzel güzel her akşam bazen eve bile uğramadan çantaları bir köşeye koyar, ilkokul formalarımızı üzerine bırakır, takımları kurduktan sonra maça başlardık. İşte yukarıda gördüğünüz Amiga 500 İstanbul Beşiktaş'taki mahallemize ulaştığında yakında olacakların farkında değildim.


Günler geçiyor, Amiga 500 yavaş yavaş evlere giriyor buna paralel olarak da sokağa inen çocuk sayısı azalıyordu. Mahallenin zengin çocukları anne babalarına bu yeni cihazı aldırmış, eve gelip onun başına oturmaya başlamış, sokağa çıkmaz olmuşlardı. Günlerden bir gün takım kurmak için adam bile bulamamaya başladık. Eve geliyorum üstümü çıkartıp sokağa fırlıyorum, Tolga'ya bağıyorum, duymuyor zile basıyorum en sonunda cama çıkıyor "yok gelemem", Aytuğ'a bağırıyorum "yok oyun oynıycam", Gökhan, Tufan, Anıl da gelemiyor! Hepsi odalarında bazen bizi de davet ettikleri şimdiki video oyun konsollarının ataları sayılan Commodore 64 ve Amiga 500'lerle meşgul. Benim gibi 3-5 arkadaşımın evine maddi gücümüz olmadığı için giremeyince bu sayıyla oynayabileceğimiz, içinde topun geçtiği oyunları oynamaya başlıyoruz. Ancak birşeyin de farkındayız; hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Aradan geçen birkaç yılın ardından biz 3-5 arkadaş başka bir oyunun farkına varıyoruz??? Çok yakında!

6 yorum:

Sencer Yücel dedi ki...

Öyle ya da böyle en sonunda Football Manager'ın farkına vardık. En kötüsü o oldu galiba. :)

Ser dedi ki...

Sensible Soccer ve Championship Manager Italia kaydirdi benim hayatimi.. Arkadasimin Amiga'sinda gordugum bu oyunlar ruyama giriyodu geceleri.. Saatlerce CM'nin basindan kalkmayip cok kritik maclarda ekrandaki yazilar yanip sondugunde (gol oldugunda) halinin ustunde kaydigimi hatirlarim sevincten..

selaminko dedi ki...

hocam playstation ya da FM ise cidden ömrümüzü verdik be :)

defansın sigortası dedi ki...

karakutu mu :)

Mr.Eko dedi ki...

Kızlar?:)

PENNEARABIATA dedi ki...

Yok penthouse, tövbe tövbeee oyun diyoruz be dostlarım :)))