7 Şubat 2009 Cumartesi

BENITEZ-KEANE, ARAGONES-SEMİH


İşte budur reklam kampanyası. Virgin Tren Yolları Şirketi "Liverpool'dan Londra'ya dönüş Robbie Keane'den daha hızlı" diyerek akıllıca bir kampanya başlatmış. 12 sterline 2 saat 7 dakikada Liverpool'dan Londra'ya gidebiliyorsunuz. Sloganı bulan arkadaşa patronundan iyi bir prim gelmiştir buna eminim. Bir prim de aslında Benitez'e yazmak lazım. Bu sloganın ortaya çıkmasını sağlayan kişi O. Keane'ne taktığı ve tekrar eski takımına yolladığı için.

Gerçekten bu İspanyollar başarılı ama bir o kadar da takıntılılar galiba. İngiltere'de olduğu gibi bizim ligimizde de var bir örneği. Şimdi burada Benitez-Torres ile Aragones-Güiza kıyaslaması yanlış olur biliyorum. Buna mağdurlar tarafından yaklaşmak istiyorum. Öncelikle bir tarafta Liverpool'u Şampiyonlar ligi şampiyonluğuna taşıyan Benitez ve İspanya'ya Avrupa şampiyonluğu kupasını getiren golü atan Torres ile diğer tarafta kupayı kazanan İspanya'nın teknik direktörü Aragones ve geçen yılın İspanya gol kralı Güiza'nın olduğunu mağdurlarında Keane ve Semih olduğunu belirtelim. Liverpool'da Torres'in olduğu bir takımda kuşkusuz Keane biraz daha arkada kalmaya mahkumdu. Ama Benitez O'nu FA Cup maçlarında da oynatmadı ve gönderirken de "Bu bizim için bir risk değil" dedi. Ardından da Everton'a elendiler. Liverpool için gol yollarında zorluk çeken bir takım demeyelim hadi çünkü oyun kurguları, anlayışları bunu getiriyor ama oyunun tıkandığı anlarda Gerrard da yoksa takımda işte sorun böyle kupadan elenebilmeniz kadar yıkıcı olabiliyor. Keane'i göndermese ve oynatsa farklı olabilir miydi, neden olmasın! Kuyt'tan sanki çok mu verim alabiliyor? Neticede tercih meselesi diyelim!


Neyse Fenerbahçe'de de Aragones'in takıntısı Güiza. 14 milyon € verdiler ya oynatacaklar, oynatmazlar ve Fenerbahçe kötü bir sonuç alırsa bu sefer bu kadar para verdiniz niye oynatmıyorsunuz olur. Oynatırsınız gol atamaz bu sefer de Semih var, O'nu niye hiç oynatmıyorsun olur. İspanyol'un ikisini bir arada Alex'li, David'li bir kadroda oynatması da zor gözüküyor. Tek söyleyeceğim şey 14 milyon €'luk Güiza büyük bir balondur ve Aragones'in Fenerbahçe'ye kazığıdır. Hiç alınmaması gerekirdi. Güiza'nın hızlı gece hayatı, özel hayatındaki sorunları bu balonu patlatmıştır artık. Bu sezon oynasın bakalım İspanya'da gol kralı olabiliyor muydu Mallorca'da? Geçen sene Ibagaza gibi orta sahada iyi top yapan ve Güiza'yı iyi besleyen bir adam vardı. Güiza'yı gol kralı yapan adamdır Ibagaza. Şimdi Villarreal'de forma giyiyor. Yani Güiza'nın olduğu bir kadroda Semih yedek kulübesine hapsedilemez, her yönüyle Güiza'dan daha faydalı bir oyuncudur. Neyse tercih meselesi diyelim! Ama bir reklam kampanyası da bize lazım. "İstanbul'dan Mallorca'ya deniz seferlerimiz başlamıştır. İlk seferimizde değerli yolcularımıza Daniel Güiza da eşlik edecektir."

3 yorum:

yLdRm dedi ki...

bende aynı konuyu yazmıştım abi az önce

http://walentino.blogspot.com/

H;M dedi ki...

Bence bu kazık değil. Kazık bilmediğiniz bir malı araştırmadan sormadan alıp sonradan fiyatını duyunca anladığınız farktır. F.Bahçe onu bile bile aldı. Bu yönetim hiç bir şey demeden sadece bu transferden dolayı Demirörenle aynı kefeye koyarım. 10 yılda bişey öğrenememek en büyük ihanettir bence kimse kusura bakmasın. Yazıktır ayıptır...

Bhut_Jolokia dedi ki...

yaratıcılık budur :)