31 Mart 2009 Salı

İSPANYA TAKTİK


Santiego Bernabeu'da oynanan ilk maçta sahaya çift forvet, Torres ve Villa ile çıkan İspanya milli takımı Ali Sami Yen'deki mücadelede tek forvetle mücadele edecek. İlk maçta hafif sakatlığı olmasına rağmen ilk 11'de şans verdiği Villa'yı bu maçta yedek soyunduracak olan Del Bosque'nin Torres'i Xavi destekli olarak sahaya sürmesi bekleniyor. Defans dörtlüsünde sadece tek bir değişikliğe gitmeyi düşünen İspanyol teknik adamın göbekte Albiol'un yerine Marchena'yı, yanında ise golü atan Pique'yi oynatacağı öğrenildi. Türk milli takımının baskılı bir şekilde oynayacağını düşünen İspanyol teknik adamın Marchena'yı oynatarak tecrübesinden yararlanmak istediği ve bu baskıya karşı koymayı düşündüğü belirtiliyor. Del Bosque İstanbul'daki maçta kanatları daha da sağlamlaştırmayı ve daha hızlı bir futbol oynatmayı planlıyor. Defansın kanatlarında yine yaptığı bindirmelerle ilk maçın yıldızlarından biri olan Sergio Ramos ve Capdevilla görev yapacak. Onların önlerinde ise Cazorla'nın yerine iyi top tutan ve direkt kaleyi düşünen Valencia'lı David Silva ile Liverpool'lu Riera'nın oynaması bekleniyor. Del Bosque bu iki futbolcu sayesinde soldan Arda, sağdan ise Tuncay ve Gökhan Gönül'ün ileri çıkışlarına set çekmeye planlıyor.

Bu arada maçın oynanacağı stad için 75.000 kişilik Olimpiyat Stadı yerine 23 bin kişilik Ali Sami Yen Stadı'nın seçilmesi ile ilgili olaraksa İspanyol basınında "
Türkler sahaya daha yakın olan tribünleri olan stadı tercih ettiler. Kapasitesi az olsa bile, Ali Sami Yen Stadı'nda atletizm pisti yok ve tribünler sahaya çok yakın. Böylece ateşli Türk taraftarların yarattığı baskıyı İspanyol oyuncular üzerinde daha fazla yaşatmak istiyorlar" yorumları yapılıyor.

4 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

ah kadıköy olsaydı...

papaz dedi ki...

olimpiyata gelmedikleri çok belli:)

varol döken dedi ki...

öyle bir yazmışsınız ki şimdi bir ironi yapacak, aha burada yaptı, yok yok birazdan geliyor asıl bomba diye bekliyor insan:)

ya da ben ciddiyet ayarımı kaybettim her şey bana komik geliyor:)

Sade dedi ki...

hiç önemi yok kim oynarsa oynasın önemli olan bizimkilerin ne ypacagı! Umarım iyi oyun oynarız!